Οργιάζει η παιδεραστία στις ΜΚΟ - Ερευνα στην Βρετανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Δύο από τις γνωστότερες ΜΚΟ διεθνώς αποκαλύπτουν ότι απομάκρυναν δεκάδες στελέχη τους εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς τους τον τελευταίο χρόνο. Η διεθνής ΜΚΟ Σώστε τα Παιδιά (Save the Children) αποκάλυψε ότι
απέπεμψε 16 στελέχη της ως παιδεραστές!

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ήταν η μόνη από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις με τις οποίες επικοινώνησε το Thomson Reuters Foundation που έδωσε συγκεκριμένο αριθμό.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική οργάνωση αρωγής Oxfam είχε ανακοινώσει ότι απομάκρυνε 22 στελέχη της μέσα σε διάστημα ενός χρόνου μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις απέφυγαν να αποκαλύψουν τον αριθμό των καταγγελιών που έχουν λάβει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κάποιες ανέφεραν ότι δεν έχουν συγκεντρωτικά στοιχεία για όλες τις καταγγελίες, ενώ ορισμένες είπαν ότι ανέθεσαν τον χειρισμό υποθέσεων αυτής της φύσης σε τρίτους.

Η Σώστε τα Παιδιά ανέφερε ότι έλαβε 31 καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που πραγματοποίησαν μέλη της σε μικρά παιδιά μέσα στον τελευταίο χρόνο και πρόσθεσε ότι έθεσε τις 10 από τις υποθέσεις αυτές υπόψη των αρχών.

«Δυστυχώς, υπάρχουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε κάθε τομέα, σε κάθε χώρα όλου του κόσμου, κι ο τομέας της αρωγής δεν αποτελεί εξαίρεση». Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Reuters.

«Καλωσορίζουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης και ανθρωπιστικής βοήθειας» για το ζήτημα αυτό. Η ΜΚΟ απασχολεί περίπου 25.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

To θέμα είναι πόσες από αυτές τις ΜΚΟ με το παιδόφιλο προσωπικό δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η Plan International, η CARE International, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Mercy Corps ανέφεραν σε γραπτές τοποθετήσεις τους ότι εφαρμόζουν αυστηρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην εργασία. Οι περισσότερες από τις οργανώσεις αναγνώρισαν ότι το πρόβλημα συνεχίζει να μην καταγγέλλεται σε πολλές περιπτώσεις ούτε να καταγράφεται επαρκώς.

Η International Rescue Committee και η World Vision δεν είχαν απαντήσει στα ερωτήματα που τους υπέβαλε το Reuters. Ο εποπτικός φορέας των φιλανθρωπικών οργανώσεων στη Βρετανία σημείωσε πως οι οργανώσεις αρωγής πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα ασφάλειας και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους χώρους εργασίας.

Η Oxfam αποκάλυψε ότι χειρίστηκε 87 καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και άλλες καταχρήσεις στις τάξεις του προσωπικού της τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2017. Έναν αριθμό αυξημένο κατά 36% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Η οργάνωση απασχολεί πάνω από 5.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

Αποφασίστηκε για τις 53 από αυτές τις καταγγελίες να ενημερωθούν η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες. Εσωτερικά ερευνήθηκαν 33 υποθέσεις. Στα τρία τέταρτα εξ αυτών αποφασίστηκε να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι καταγγέλθηκαν 31 νέα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων ή παρενοχλήσεων μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Οι καταγγελίες αφορούν συμβάντα που πάνε ως και τρία χρόνια πίσω.

Στις περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Συμπεριλαμβάνονται επίσης και στελέχη του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Πάντως δεν έχουν επαληθευτεί όλες οι καταγγελίες. Ορισμένες βρίσκονται ακόμη στη φάση της αξιολόγησης.

Η νέα μέθοδος συγκέντρωσης δεδομένων εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία του ΟΗΕ. Για να αυξηθεί η διαφάνεια όσον αφορά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή επιθέσεις στις ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]