Οι «απαραίτητοι» του κ. Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη…

Και τον Φίλη αντικατέστησε και την Χριστοδουλοπούλου και τον Δρίτσα και τον Ξυδάκη την Αναγνωστοπούλου και τον Πελεγρίνη και τον Μάρδα και τον Μπαλτά και τον Αλεξιάδη. Μέχρι και τον Μουζάλα ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί – με κλωτσιά προς τα πάνω…

Δεν δίστασε να διώξει και συντρόφους μιας ζωής, όπως ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης και οι λοιποί…

Στο τέλος θα αποδειχθεί πως οι μόνοι υπουργοί τους οποίους ο κ. Τσίπρας δεν θα τολμήσει ποτέ να αποπέμψει είναι τα πρώην μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κουρουμπλής και Σπίρτζης – και τα προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κουρουμπλής σηκώθηκε και έφυγε για το Λονδίνο ενώ είχε συντελεστεί η τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στον Σαρωνικό, αλλά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο κ. Τσίπρας του επιτρέπει να διοργανώνει τελετές… παράδοσης των παραλιών κόβοντας τη θάλασσα σε φέτες.

Ο Σπίρτζης, που καθημερινά δίνει συνεντεύξεις επί παντός επιστητού, υβρίζοντας και ειρωνευόμενος, υπέβαλε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία τον κόσμο – ανάμεσά τους και υπέργηροι που στήνονταν στις ουρές – επειδή δεν ήταν σε θέση να οργανώσει την μετάβαση στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Η «ποινή» που ο ίδιος επέβαλε στον εαυτό του ήταν να ζητήσει συγγνώμη – εξηγώντας παράλληλα πως «είναι σύνηθες στην εκκίνηση τέτοιων μεγάλων εφαρμογών να παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες»…

Δηλαδή, συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά… συνηθισμένα πράγματα! Φταίνε τα μεγάλα που θέλουμε να κάνουμε – και όχι η ανικανότητά μας.

Σε οποιαδήποτε χώρα του πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου κόσμου, ο υπουργός που θα αποδεικνυόταν τόσο αναποτελεσματικός και ανέτοιμος, θα είχε αμέσως παραιτηθεί – και οπωσδήποτε θα είχε αποπεμφθεί από τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Εδώ, όταν πρόκειται για τους πασοκογενείς και τους… καμμενογενείς, δεν συμβαίνει τίποτε.

Το έχουμε ξαναπεί: Ο Καμμένος είναι το παρών του κ. Τσίπρα – για να εξασφαλίζει την Δεδηλωμένη – και οι πρώην πασόκοι το μέλλον του – ώστε να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Τσίπρα, κάποιοι είναι τόσο απαραίτητοι που δεν πρόκειται να τους αποχωριστεί ακόμη και αν μας στείλουν όλους κανονικά!

Υπάρχει σχέδιο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

loading...