Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος…

Νέα υπέρβαση εξουσιών από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αδιαφορία για τους νόμους και τους κανονισμούς.

Επικοινώνησε λέει με τον Α/ΓΕΕΘΑ και έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
Καμία τέτοια εντολή δεν μπορεί να δώσει ο υπουργός στον Α/ΓΕΕΘΑ, για να τιμωρήσει οιονδήποτε από το προσωπικό των Ε.Δ.
Για να τιμωρηθεί πειθαρχικά οιοδήποτε στέλεχος των Ε.Δ., πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τους νόμους και τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, η οποία αναγνωρίζει
το δικαίωμα της έγγραφης απολογίας επί συγκεκριμένων κατηγοριών, και εφόσον προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες (Ε.Δ.Ε. κλπ.) Και για όλα αυτά υπάρχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις και χρονικά περιθώρια.
Ο αμετροεπής υπουργός δεν τολμάει να συμπεριφερθεί έτσι προς οιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, γιατί θα βρεθεί να πληρώνει αποζημιώσεις, αλλά δεν διστάζει να συμπεριφερθεί αυταρχικά προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το κυριότερο, του το επιτρέπει η ηγεσία τους.
Είναι αδύνατον να μην ενημερώθηκε η ηγεσία των Ε.Δ για την είσοδο των μελών του Ρουβίκωνα στο στρατόπεδο.
Και είναι προφανές από τον τρόπο που κινήθηκαν εντός του στρατοπέδου και από την ανεμπόδιστη έξοδό τους (όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το οτπικό υλικό που δημοσιεύθηκε), ότι είχαν δοθεί εντολές από την ηγεσία στη φρουρά του στρατοπέδου να μην αντιδράσουν και να μην συλλάβουν κανένα.
Όσα λέγονται ότι δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία τους, είναι μπούρδες. Και βέβαια μπορούσαν να τους εμποδίσουν, να τους απωθήσουν, να κλείσουν την πύλη για να μην μπουν, ακόμη και μετά την είσοδό τους, και να τους συλλάβουν όλους, παραπέμποντάς τους στην αστυνομία με συγκεκριμένη κατηγορία ποινικού αδικήματος, για παραβίαση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Εάν ο Α/ΓΕΕΘΑ τιμωρήσει την φρουρά, χωρίς να τηρήσει τις σύννομες διαδικασίες και χωρίς να τους δώσει το δικαίωμα της έγγραφης απολογίας, για να κάνει το χατίρι του υπουργού, δεν θα αξίζει τον σεβασμό που συναρτάται με τον βαθμό, τις ευθύνες και το λειτούργημα που του έχει ανατεθεί.

loading...

2 thoughts on “Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

  1. Μια ερώτηση θα κάνω ναύαρχε για να φτάσεις σε αυτό το βαθμό κάπου ανήκεις αλλιώς θα σε είχαν αποστράτευσει σαν πλοιαρχος όταν όλοι σας οι ναύαρχοι στρατηγοί είσαστε πάνω δεν λέτε τίποτα είσαστε πιονακια μόλις σας διώξουν γίνεστε μαγκες

  2. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Comments are closed.