ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Λέει Λευκός Οίκος

Διαγραφή της Συνάντησης Τραμπ Πούτιν Από την Εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

Christopher Brennan, N.Y.Daily News,10-11-17
«Mολονότι  βρίσκονται στην ίδια πόλη, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν θα μείνουν σε απόσταση.
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του σήμερα στο Βιετνάμ, κλείνοντας την αναμονή μιας συνάντησης που είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο.
«Σχετικά  με συνάντηση με Πούτιν, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε μια τέτοια συνάντηση και ούτε πρόκειται να γίνει, λόγω ασυμβίβαστων προγραμμάτων των δύο πλευρών», δήλωσε η Γραμματέας Τύπου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
Πρόσθεσε ότι ενώ δεν υπάρχει επίσημη συνάντηση, οι δύο (Πρόεδροι) μπορεί να «σκοντάψουν ο ένας στον άλλο» στην διάσκεψη οικονομικής συνεργασίας στην Ασία-Ειρηνικό.
Την Πέμπτη, αξιωματούχος του Κρεμλίνου είχε επιβεβαιώσει  ότι  το πρόγραμμα είχε καταρτιστεί για την συνάντηση των δύο ηγετών στην διάσκεψη, στο κέντρο της πόλης του Ντανάγκ».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Προσθήκη Μ. Στυλιανού : Η συνάντηση δεν είχε μόνο «επιβεβαιωθεί» από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει στο δίκτυο Φοξ Νιούς ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συναντήσει τον Ρώσο ηγέτη, εκφράζοντας την ελπίδα πως η Ρωσία θα μπορούσε να συμβάλει στη λύση του Κορεατικού προβλήματος.
Είναι αδιανόητο ότι παρόμοιες δημόσιες δηλώσεις έγιναν χωρίς παράλληλη διπλωματική βολιδοσκόπηση των ρωσικών διαθέσεων, όσο και αν προορίζονταν για την προπαρασκευή του εδάφους και βολιδοσκόπηση της έντασης των αντιδράσεων στο εσωτερικό μέτωπο.
Προφανέστατη εξήγηση της τελικής ματαίωσης και της δήλωσης του Λευκού Οίκου είναι πως οι τρείς στρατηγοί/ «σύμβουλοι» του «στενού» επιτελείου του Προέδρου Τραμπ τον «μετέπεισαν» για την εθνικήν ωφελιμότητα της συνάντησης.
Αν και στην ιστορική καμπή της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ ακνείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις τις τελευταίας στιγμής.

loading...