Τα Κόβουν Όλα Οι Δανειστές «Ψαλίδι» στα οικογενειακά επιδόματα

Άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο αφορά τα οικονομικά μεγέθη του ΕΦΚΑ. Την ίδια στιγμή, το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο δεν φαίνεται… να αγχώνει το ελληνικό επιτελείο, καθώς δεν δείχνει να κρύβει εκπλήξεις και πρόσθετες παρεμβάσεις.


Την Τρίτη (29/11/2017) μετά την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, τόνισε ότι τα εργασιακά δεν βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς έχουν κλείσει τα συνδικαλιστικά ζητήματα, ενώ μένει να συμφωνηθούν τα θέματα του συνταξιοδοτικού, δηλαδή ο επανυπολογισμός, αλλά και η αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στο δύσκολο σκέλος του Ασφαλιστικού, οι δύο πλευρές συζητούν για τα έσοδα του υπερταμείου ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αλλά και για τη διαδικασία επανυπολιγισμού των συντάξεων.

Αναφορικά με τις παροχές πρόνοιας και τα οικογενειακά επιδόματα, η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση των δανειστών για την πρότασή της να αυξηθούν κατά 160.000.000 ευρώ οι δαπάνες για τα οικογενειακά επιδόματα, με στόχο τη στήριξη του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. Πρόκειται για ποσό, το οποίο εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή. Ωστόσο, είναι γνωστή η θέση των δανειστών για αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού όσων δικαιούνται επίδομα πολυτέκνων ή τριτέκνων.

Παράλληλα, οι δανειστές ασκούν πιέσεις και ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για αλλαγή στα κριτήρια και στον τρόπο αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας. Τα παραπάνω θέματα αναμένεται να συζητηθούν αναλυτικά την Παρασκευή, στη συνάντηση που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τα στελέχη των θεσμών.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Χωλίδης Κωνσταντίνος

  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΘΗΚΗΣ BRETTON WOODS (ΦΕΚ 315/27-12-1945):

  30 ΝΟΕ - ΚΑΝΑΔΑΣ
  01 ΔΕΚ - ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
  02 ΔΕΚ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
  03 ΔΕΚ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
  04 ΔΕΚ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  05 ΔΕΚ - ΙΣΡΑΗΛ
  06 ΔΕΚ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
  07 ΔΕΚ - UNDER CONSTRUCTION...
  ===================================================

  ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
  ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟ 2007...!!!

  ΤΟΥ 58ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ STEPHEN HARPER (ΣΤΗΒΕΝ ΧΑΡΠΕΡ), ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΩΝΤΑ ΣΤΑ 64 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ (10-ΑΠΡ-2014) ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ JIM FLAHERTY (ΤΖΙΜ ΦΛΑΕΡΤΥ - ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ) ΚΑΙ ΤΟΥ 66ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. JOHN MCNEE (ΤΖΟΝ ΜΑΚ-ΝΙ).

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΗ Ω... Δείτε περισσότερα

  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/24294223_10214776585591089_8054703353655042327_n.jpg?oh=3b023a6f27dc19d5d03edb9fa39e62db&oe=5A96E6E3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το ημερησιο προγραμμα του κορυδαλλου το εμαθες γυφτικε μουλε?????

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]