Η Beat απαντά στον Σπίρτζη: Έχουμε πληρώσει 5.000.000 ευρώ σε φόρους και εισφορές

«Φορολογούμαστε ως οφείλουμε, έχουμε ελληνικό ΑΦΜ και υπαγόμαστε στη ΦΑΕ Αθηνών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «αδειάζοντας» τον υπουργό Μεταφορών

Η Beat «φορολογείται ως οφείλει, έχει καταβάλει ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη..

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα πως «η Beat ανήκει κατά 100% στη γερμανική τεχνολογική εταιρεία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Beat αποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομική υπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ακόμα, η εταιρεία αποσαφηνίζει πως δεν είναι εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου και ότι δεν διαθέτει ούτε ταξί ούτε μίνι λεωφορεία ούτε πούλμαν.

«Απλώς διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και πελάτη. Διευκολύνει δηλαδή και την ποιότητα της εργασίας των οδηγών, αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών» σημειώνει και υπογραμμίζει: «Συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με επαγγελματίες αυτοκινητιστές Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ), με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και με ξεκάθαρους όρους και κανόνες, που προάγουν τον επαγγελματισμό και την πελατοκεντρική προσέγγιση. Η Beat δεν εισπράττει το κόμιστρο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός. Τα χρήματα μένουν στην ελληνική οικονομία. Η Beat δεν παρεμβαίνει στο κόμιστρο, αυτό ορίζεται και ελέγχεται από το κράτος».

loading...