Ισχιαλγία: 8 Πολύτιμες Θεραπείες που θα σε ανακουφίσουν από τον Πόνο ΦΥΣΙΚΑ και θα μειώσουν την Φλεγμονή!!!

To ισχιακό νεύρο είναι από τα μεγαλύτερα νεύρα του σώματος, ξεκινώντας από το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, περνάει από τους γλουτούς και καταλήγει στο κάτω μέρος του ποδιού. Λόγω της τοποθεσίας του είναι υπεύθυνο για την ισχύ, την αίσθηση και την κίνηση των ποδιών.

Η ισχιαλγία είναι ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο εκδηλώνεται με πόνο, μυρμήγκιασμα, αδυναμία και μούδιασμα του κάτω μέρος του ποδιού. Λόγω αυτών των συμπτωμάτων, συχνά την μπερδεύουμε με κράμπες στα πόδια ή πόνο χαμηλά στη μέση. Μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα ή ήπιο πόνο, αλλά συνήθως προκαλεί μια ανυπόφορη, οξεία αίσθηση καψίματος στην μία πλευρά του σώματος.

Η δυσφορία και ο πόνος συνήθως κάνουν τον κόσμο να μένει στο κρεβάτι και οι ασθενείς παίρνουν κοινά παυσίπονα, όπως ιβουπροφένη, για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Έρευνες δείχνουν ότι μέχρι και το 40% του πληθυσμού θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή στην ζωή του. Θα σας αποκαλύψουμε 8 φυσικούς τρόπους για να ανακουφίσετε την ισχιαλγία και να θεραπεύσετε την φλεγμονή.

1. Βελονισμός

Ο βελονισμός προσφέρει ανακούφιση η οποία είναι αισθητή ακόμα και από την πρώτη θεραπεία, αλλά μερικές συναντήσεις μπορούν να κάνουν θαύματα για τον πόνο αυτό. Σήμερα, ο βελονισμός είναι πολύ δημοφιλής, αφού έχει αποδειχτεί αποτελεσματικός με τις ημικρανίες, το άγχος, το κάπνισμα και την τόνωση της κυκλοφορίας των λεμφαδένων.

2. Χειροπρακτική

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χειροπρακτική μπορεί να έχει αποτελέσματα στην θεραπεία αυτού του ζητήματος, αφού η μάλαξη της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να προωθήσει την επούλωση, να θεραπεύσει την φλεγμονή, να αποκαταστήσει την κίνηση και να ενισχύσει την λειτουργία του νεύρου.

3. Παγοκύστες

Οι παγοκύστες μπορούν να θεραπεύσουν άμεσα την ισχιαλγία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια συσκευασία κατεψυγμένου αρακά τυλιγμένη σε μια πετσέτα και να την βάλετε πάνω στο σημείο που πονάτε. Αφήστε την για 20 λεπτά κάθε 3 ώρες και ο πόνος θα εξαφανιστεί.

4. Εναλλαγή θερμοκρασίας

Οι παγοκύστες προσφέρουν άμεση ανακούφιση, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν πιο βαθιά και να θεραπεύσουν την φλεγμονή και το ισχιακό νεύρο βρίσκεται βαθιά μέσα στο σώμα. Γι’αυτό, καλό θα ήταν να βάλετε κάτι καυτό αμέσως μετά το πάγο στο ίδιο σημείο ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Η εναλλαγή θερμοκρασίας θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και την ροή της λέμφου, και έτσι θα θεραπεύσετε την φλεγμονή και θα επιταχύνετε την ανάρρωση. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε αιθέρια έλαια, βότανα ή άλατα epsom στο μπάνιο σας.

5. Ήπιες διατάσεις γιόγκα

Ακόμα και αν η κάθε απλή κίνηση προκαλεί πόνο, πρέπει να είστε δραστήριοι για να επιταχύνετε την επούλωση. Επομένως, μπορείτε να κάνετε διατάσεις γιόγκα ή απλές διατάσεις για την πλάτη. Έτσι, θα βελτιώσετε την κίνηση, θα δυναμώσετε τους μυς της πλάτης και θα τονώσετε την ροή του αίματος.

6. Μασάζ

Οι θεραπείες που στοχεύουν σε σημεία-κλειδιά ή το βαθύ μασάζ είναι απίστευτα αποτελεσματικές στην θεραπεία του πόνου, στους σπασμούς των μυών και στο μούδιασμα των ποδιών και των δαχτύλων. Επιπλέον, θα σας κάνει πολύ καλό και η χρήση ελαίων βοτάνων και αιθέριων ελαίων.

7. Βότανα και έλαια

Πολλά φυσικά βότανα έχουν σπουδαίο αποτέλεσμα, αφού μειώνουν την φλεγμονή και θεραπεύουν τον πόνο. Αυτά τα βότανα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μέσω ελαίων, καψουλών, αλοιφών και εντριβών. Επομένως, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε βάμματα, ελιξίρια, αιθέρια έλαια ή τσάι από φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα και να θεραπεύσετε τον πόνο.

Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε φυσικά βότανα, ρωτήστε τον γιατρό σας, σε περίπτωση που παρεμβαίνουν σε κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Τα πιο χρήσιμα βότανα είναι:

-Κουρκουμάς
-Χαμομήλι
-Νύχι του διαβόλου
-Κορυφές βρώμης
-Λευκός φλοιός ιτιάς
-Ρίζα φλόμου
-Φασκόμηλο
-Λεβάντα
-Γλυκόριζα
-Βαλσαμόχορτο
-Τζαμαϊκανή κρανιά
-Άνθος φιλύρας
-Κράτομ
-Φαρμακευτικό φυτό

8. Ύπνος

Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά, έτσι ώστε να χαλαρώνουν οι μύες και το σώμα και να ενδυναμώνονται και να αναπτύσσονται τα νεύρα.

Παρ’όλο που η επιστήμη δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες ισχιαλγίας, πολλοί έχουν ανακουφιστεί σημαντικά χάρη σε αυτές και μπορούν να ελέγχουν τις κράμπες, τους σπασμούς, τον πόνο και το μούδιασμα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε αυτά τα συμπτώματα για πάνω από δύο εβδομάδες, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν γιατρό, αφού μπορεί να έχετε κάτι πιο σοβαρό και να απαιτείται διαφορετική θεραπεία.

loading...

1 thought on “Ισχιαλγία: 8 Πολύτιμες Θεραπείες που θα σε ανακουφίσουν από τον Πόνο ΦΥΣΙΚΑ και θα μειώσουν την Φλεγμονή!!!

Comments are closed.