ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της

«Αυτοί που πολέμησαν το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ μας οδηγούν τώρα σε μια ΔΕΗ... νάνο» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση της


«Για έγκλημα που συντελείται« και πρέπει να σταματήσει άμεσα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ και των θεσμών.


«Εδώ και τώρα, η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως υποστηρίζει η δημόσια επιχείρηση κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της χωρίς κανένα αντίτιμο και ξεπουλά μονάδες και ορυχεία.
Το ΠΑΣΟΚ ασκεί εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σημειώνοντας μάλιστα ότι «αυτοί που πολέμησαν το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ μας οδηγούν τώρα σε μια ΔΕΗ... νάνο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών για το χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας και τη ΔΕΗ αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του.
Οι λύσεις οι οποίες φαίνεται να συμφωνήθηκαν είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από αυτές που λυσσαλέα πολέμησε ο κ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια (2011-14).
Τότε μιλούσε για εθνικό έγκλημα και σήμερα το διαπράττει ο ίδιος.
Το ζήτημα των υποχρεώσεων της χώρας στην απελευθέρωση ενέργειας δεν είναι σημερινό και δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Τσίπρα.
Αυτό που είναι σημερινό είναι η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η ΔΕΗ με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  Επί των ημερών του κ. Τσίπρα:
Η μετοχή της ΔΕΗ σχεδόν υποτετραπλασιάστηκε.
Η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε 4 φορές.
Τα ανείσπρακτα υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας σήμερα τα 3,5 δις ευρώ.
Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της,  χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία.
Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕΗ μας οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, στην ΔΕΗ ΝΑΝΟ.
Το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με ενσωμάτωση όλων των υποχρεώσεων μας στην απελευθέρωση ενέργειας και να παγώσουν άμεσα οι λανθασμένες επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες της ΔΕΗ με βάση τα κριτήρια της ΕΕ  και με την  εισροή πρόσθετων κεφαλαίων να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για επενδύσεις με έμφαση στις λιγνιτοφόρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]