Άντρας με Αλτσχάιμερ δοκίμασε ΑΥΤΗ τη Συνταγή για 60 μέρες. Δείτε ΤΙ συνέβη στον εγκέφαλό και Σόκαρε τους Επιστήμονες!

Η Δρ. Μαίρη Newport έχει μια θεωρία ότι τα σώματα κετόνης, τα οποία παράγει ο οργανισμός όταν χωνεύει λάδι καρύδας, ότι μπορεί να είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο για τον εγκέφαλο.
Πιστεύει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ. Αν η θεωρία της είναι ακριβής, θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στο χώρο της υγείας.

Η Δρ. Newport έχει τη δική της προσωπική ιστορία της με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο σύζυγός της, ο Steve, υπέφερε από προοδευτική άνοια για τουλάχιστον πέντε χρόνια στα 55 του, και στη συνέχεια έκανε μια μαγνητική τομογραφία όπου έγινε η κλινική διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ. Διηγείται την ιστορία της σε μια μελέτη περίπτωσης: «Για πολλές μέρες, συχνά για αρκετές μέρες στη σειρά, βρισκόταν στα χαμένα, δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα κουτάλι ή να θυμηθεί πώς να πάρει νερό από το ψυγείο…»
Η Δρ. Newport πρόσεξε ότι ο σύζυγός της δεν είχε βραχυπρόθεσμη μνήμη, αλλά οι πληροφορίες βρίσκονταν ακόμα κάπου καταχωρημένες στον εγκέφαλό του. Είχε την εντύπωση ότι η διατροφή του, έπαιζε μεγάλο ρόλο. Ξεκίνησε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να επιβραδύνει τη διαδικασία, αλλά εξελίχθηκε σε κατάθλιψη, έχασε βάρος, ξέχασε πώς να μαγειρεύει, να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ή ακόμα και να υπολογίζει μια απλή πρόσθεση. Ο Steve ξέχασε πώς να εκτελεί πολλές κοινές εργασίες, αλλά περνούσε όλη την μέρα που κάνοντας δουλειές στην αυλή ή στο γκαράζ και παρέμεινε σε καλή φυσική κατάσταση.

Μερικές μελέτες σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση των τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου ή κετονικών σωμάτων, όχι μόνο για τη θεραπεία, αλλά πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ ήρθαν στην αντίληψη της Δρ. Newport. Τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου θεωρούνται επίσης ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, τη νόσο του Χάντινγκτον, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την επιληψία, και τον διαβήτη. Η Δρ. Newport, εξηγεί: «Τα κετονικά σώματα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να αναρρώσει μετά από απώλεια οξυγόνου, μπορεί να βοηθήσει την καρδιά να ανακάμψει μετά από καρδιακή προσβολή, και μπορεί να συρρικνώσει τους καρκινικούς όγκους. »

Τα κύτταρα του σώματος μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα κετονοσώματα ως εναλλακτικό καύσιμο όταν η γλυκόζη δεν είναι διαθέσιμη. Τα κετονικά σώματα συνήθως δεν κυκλοφορούν στον οργανισμό, εκτός και αν το άτομο λιμοκτονεί για λίγες ημέρες, ή αν κάποιος κάνει διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, όπως η Atkins. Η Δρ Newport εξηγεί, «Στη νόσο του Αλτσχάιμερ, οι νευρώνες σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι ανίκανοι να λάβουν τη γλυκόζη εξαιτίας της αντίστασης στην ινσουλίνη, και σιγά-σιγά πεθαίνουν … Αν αυτά τα κύτταρα είχαν πρόσβαση σε κετονικά σώματα, θα μπορούσαν δυνητικά να μείνουν ζωντανά και να συνεχίσουν να λειτουργούν.»

Η Δρ. Newport ξεκίνησε να δίνει μια καθημερινή δόση λάδι καρύδας στον σύζυγό της. 60 μέρες αργότερα, η Δρ. Newport παρατήρησε ότι ο Steve βρισκόταν σε εγρήγορση, ήταν ευτυχισμένος, ομιλητικός και έκανε αστεία, και το τρέμουλο που είχε ήταν λιγότερο αισθητό. Ήταν σε θέση να συγκεντρωθεί σε μια εργασία, αντί να αποσπάται εύκολα η προσοχή του. Ο Steve λαμβάνει περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας δύο φορές την ημέρα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν χρονικά κενά όπου δεν κυκλοφορούν κετονικά σώματα.

Έπειτα από ένα χρόνο φυσικής αγωγής, η Δρ. Newport, λέει ο σύζυγός της είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο. Επισημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει δυσκολίες στο να βρίσκει κάποιες λέξεις, αλλά αναγνώρισε συγγενείς σε ένα οικογενειακό ταξίδι, συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις και οι εκφράσεις του προσώπου του είναι πιο εκφραστικές.

“Για την ώρα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την κατάστασή του, και αν το λάδι καρύδας σταματάει ή επιβραδύνει τη διαδικασία της ασθένειας, τότε αξίζει κάθε σταγόνα που λαμβάνει.”

loading...