Δ.Κούβελας: «Και τα 4 εμβόλια έχουν παρενέργειες – Γιατί η Ελλάδα δεν πήρε και φάρμακα όπως η Γερμανία;» (βίντεο)

 «Η Ελλάδα πήρε 30 εκατομμύρια εμβόλια και κάποια θα τα πετάξει», είπε ο καθηγητής

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, υποστήριξε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να προμηθευτεί και φάρμακα κατά του κορωνοϊόυ, όπως τα αντισώματα, εκτός από τα εμβόλια. 

Μάλιστα όπως είπε ο καθηγητής στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προμηθευτεί φάρμακα, δίνοντας ως παράδειγμα την Γερμανία. 

Ο Δ.Κούβελας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης με τα εμβόλια, διότι αυτά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο διαφημίζονται, δρουν δευτερογενώς δηλαδή παράγουν την πρωτεΐνη της ακίδας, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο αυτό λειτουργεί, ενώ ξέρουμε πλέον ότι αυτή μπορεί να είναι και νοσογόνος.

«Πόσο αποτελεσματικό είναι ένα εμβόλιο το οποίο ακόμη και αν το κάνουμε και μπορούμε να κολλήσουμε τον κορωνοϊό και να τον μεταδώσουμε και γιατί Αγγλία και Ισραήλ που ολοκλήρωσαν τους εμβολιασμούς έχουν πάλι έξαρση κρουσμάτων;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής.

Και τα 4 εμβόλια έχουν παρενέργειες τα συμβατικά όπως το Astrazeneca, πιο άμεσες, τα mRNA όπως της pfizer, πιο μακροπρόθεσμες και θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες κλινικές μελέτες για τη δράση τους, αλλά λειτούργησε η παγκόσμια κοινότητα κάτω από σπουδή καθώς εξελισσόταν η πανδημία .

Θα έπρεπε και τα εμβόλια να χορηγηθούν όπως όλα τα καινούρια φάρμακα, δηλαδή δίνοντάς τα στους πληθυσμούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη και θα είχαν σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό, υποστήριξε ο καθηγητής της Φαρμακολογίας για να καταλήξει:

«Η  Γερμανία προμηθεύτηκε με 200.000 αντισώματα, ενώ η Ελλάδα όχι. Αντίθετα θα πάρουμε 30 εκατομμύρια εμβόλια, άρα κάποια ποσότητα θα περισσέψει και θα πεταχτεί και δεν είναι οικονομικό το θέμα με τα αντισώματα γιατί ήδη τα εμβόλια θα μας στοιχίσουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ».

Δείτε όσα είπε 

loading...