Ευθανασίες, κατάργηση ποινών και άμβλυνση της έννοιας της παθητικής κακοποίησης των ζώων. Αυτό πρότεινε στη Βουλή ο εκλεκτός εταίρος του κ. Τσιρώνη στην επιτροπή τροποποίησης του 4039/12.

Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας (για τρίτη φορά)
Προς το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων
Προς τα κόμματα της Βουλής
Προς κάθε Έλληνα Πολίτη

Ευθανασίες, κατάργηση ποινών και άμβλυνση της έννοιας της παθητικής κακοποίησης των ζώων.
Αυτό πρότεινε στη Βουλή ο εκλεκτός εταίρος του κ. Τσιρώνη στην επιτροπή τροποποίησης του 4039/12.

Βουλή των Ελλήνων, Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, 22/06/2017.

Από τα πρακτικά της Βουλής ας διαβάσουμε τι πρότεινε ο κτηνίατρος κ. Κανούρης, ο οποίος ως κεντρικός συνομιλητής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «επεξεργάζεται» τον νόμο για την προστασία(!) των ζώων:

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Το θέμα τα ευθανασίας δεν μπορεί να αποφασίσει η πενταμελής Επιτροπή, αν πρέπει ένα ζώο να θανατωθεί ή όχι. Πρέπει αυτό το πράγμα να το αποφασίζουν οι κτηνίατροι και πρέπει, λοιπόν, το θέμα κατευθείαν να πηγαίνει στην τριμελή επιστημονική επιτροπή, αν σε ένα άρρωστο ζώο πρέπει να του χαρίζεται η ευθανασία, διότι στην ουσία αυτό το πράγμα γίνεται με την ευθανασία και όχι η θανάτωση του.»

Δώρο στα ζώα χαρακτηρίζεται απο τον κύριο αυτό, η θανάτωσή τους και μάλιστα με τα φιλοζωικά σωματεία απόντα.

Δεν μας κάνουν εντύπωση πια οι φήμες που κυκλοφορούν, οτι η Εταιρία που εργάζεται, Η Ελληνική Φιλοζωική(!) Εταιρία, έχει ευθανατώσει χιλιάδες ζώα απο το 2004.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Επίσης, κατάργηση των ποινών, οι οποίες οδηγούν σε παρανομίες μεγαλύτερες, βέβαια κάποιοι δεν θα καταλάβουν τι λέω αυτή τη στιγμή, αλλά ένα ποιμενικό ζώο, ένας σκύλος ποιμενικός, ο οποίος δεν έχει microchip, ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να σφάξει σε νόμιμο σφαγείο τα ζώα. Άρα, τι πράγμα θα κάνει; Ή θα βάλει παράνομο microchip και θα πάει να σφάξει παράνομα τα ζώα. Διοικητικές κυρώσεις, σαφώς και πρέπει να υπάρχουν στον καθένα.»

Αυτός ο άνθρωπος, ως εκπρόσωπος του φιλοζωικού οργανισμού με την επωνυμία Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μαζί με άλλα εκλεκτά μέλη, τροποποιεί τον νόμο για την προστασία των ζώων, σε νόμο για την μη προστασία τους.

Προτείνει κατάργηση των ποινών γι αυτούς που κακοποιούν ζώα.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «παθητική κακοποίηση. Ο εμβολιασμός είναι σοβαρή ιατρική πράξη απολύτως εξατομικευμένη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί παθητική κακοποίηση και κάποιος να τιμωρείται. Δεν μπορεί ούτε ο φιλόζωος, ούτε ο Αστυνομικός, ο οποίος καλείται να δει ένα βιβλιάριο και να καταγγείλει. Εμβολιασμός, χειρουργικές θεραπευτικές πράξεις κλπ., δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακοποίηση που εξαιρεί ο συγκεκριμένος, ήδη υπάρχων νόμος κάποια πράγματα.»

Δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά, να επιτραπεί η κοπή αυτιών και ουρών, πάγια αίτημα των κυνηγών και του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.

Όπως επίσης η έλλειψη εμβολιασμού των ζώων και ο θάνατός τους απο ασθένειες να μην αποτελεί στοιχείο παθητικής κακοποίησης του ζώου .

Συγχαρητήρια κ. Τσιρώνη, κατορθώσατε το ακατόρθωτο.

Να φτιάχνεται ο νόμος για τα ζώα χωρίς τους φιλοζωικούς φορείς αλλά με φορείς ξένους προς την φιλοζωία.

Καλύτερα θα είναι να τον ονομάσετε:

Νόμο για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων από τα κυκλώματα, που λυμαίνονται τα ζώα. Θα ανταποκρίνεται τουλάχιστον στην πραγματικότητα.

loading...