Σοβαρή κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις: Γιατί η Ρωσία απαγόρευσε σε 3 Ελληνες υπουργούς να ταξιδέψουν στην Μόσχα

Νέα ελληνορωσική διπλωματική κρίση, η δεύτερη το τελευταίο δίμηνο, ξέσπασε όταν ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Ελληνες υπουργούς,
επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!

Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα γι αυτούς!

Ολα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!

Στην Μόσχα όταν σταμάτησαν να… γελάνε με το ελληνικό αίτημα, σοβάρεψαν, απάντησαν ότι η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για τους Ρώσους και εν τέλει τους… ανακάλεσαν την βίζα!

Οι υπουργοί έμειναν “αμανάτι” στο “Ελ.Βενιζέλος” και μετά επέστρεψαν στα γραφεία τους στην Αθήνα.

Η πρώτη (εμφανής…) ελληνορωσική διπλωματική κρίση ήρθε όταν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε με δριμεία ανακοίνωση την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντί για την Ρωσία, ο μάγος των bitcoin,  Αλεξάντρ Βίνικ.

Γενικά οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι στον… “πάτο” σήμερα, για πολλούς και διάφορους λόγους.

loading...

3 thoughts on “Σοβαρή κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις: Γιατί η Ρωσία απαγόρευσε σε 3 Ελληνες υπουργούς να ταξιδέψουν στην Μόσχα

  1. καλά σας έκαναν οι Ρωσοι !!! Βόδια ε βόδια !!!! Κανονικά έπρεπε να σας χέσουν όλους … πολύ καλά σας φέρθηκαν … μακάκες !!

  2. Συριζοκομμουνες…εδω και χρονια υποτακτικοι του Σορος και της ΝΤΠ

  3. άσχετος είσαι !!! τελείως ανάποδα είμαι

Comments are closed.