Γ. Χουλιαράκης: «Το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής»

«Το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που συζητά τον νέο προϋπολογισμό, εκτίμησε πως
«από το 2019 θα δημιουργηθεί κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος για σημαντική μείωση των φορολογικών βαρών, όπως αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όπως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».

«Η μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι πως, αφότου ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, έκανε τη δημοσιονομική προσαρμογή πολύ ηπιότερη από ό,τι θα ήταν διαφορετικά, με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων» σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης και τόνισε ότι «το 2018 είναι το τελευταίο σκαλοπάτι προσαρμογής».

Ο προϋπολογισμός του 2018 προσδιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το οικονομικό περιβάλλον και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και μία δεκαετία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι «οι περιορισμοί αυτοί απορρέουν από το γεγονός πως η χώρα το 2010 έφτασε στο χείλος της καταστροφής, στο χείλος της χρεοκοπίας και στην πόρτα εξόδου από το κοινό νόμισμα. Και αυτή είναι η πραγματικότητα που η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει με τη δημοσιονομική προσαρμογή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

1 thought on “Γ. Χουλιαράκης: «Το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής»

  1. ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ?

    ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ?

    ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ?

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΜΑΛΙΣΤΑ …….

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.