Ιστορική απόφαση του ΣτΕ – Παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι μέχρι το 2011

Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση του Σ.τ.Ε. σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να χαρακτηριστούν ως «συμπληρωματικά» φορολογικά στοιχεία για την έκδοση συμπληρωματικού
φύλλου ελέγχου ή για την παράταση της παραγραφής, τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων του φορολογουμένου στις ημεδαπές τράπεζες.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Καλομοίρα Κωτσαλά που χειριζόταν την υπόθεση της φορολογούμενης που τελικά κατέληξε στο ΣτΕ,  «η εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία διευκρινίζεται ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν συνιστούν »συμπληρωματικό στοιχείο» και συνεπώς δεν οδηγούν σε παράταση της πενταετούς παραγραφής,  θέτει σαφή όρια  στις φορολογικές αξιώσεις του Δημοσίου και είναι μια πρώτου μεγέθους δικαίωση για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Θωρακίζει το Κράτος Δικαίου και συνεισφέρει θετικά στην προσπάθεια για επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα και την κοινωνική ευημερία.

Ούτε η διοίκηση θα πρέπει να εξαναγκάζεται σε παραβίαση της νομιμότητας  για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, ούτε οι πολίτες θα πρέπει να είναι όμηροι σε ένα καθεστώς, που θυμίζει το »κυνήγι μαγισσών» του Μεσαίωνα».

rizopoulospost.com

loading...