Η ΜΕΛΙΝΑ, Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ…

Όποιος μπορεί να διαβάσει και πίσω απο τις γραμμές τη δήλωση του κ. Παπαστεργιόπουλου μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τις λίστες και ότι η Ελλάδα αναστενάζει με τα Μνημόνια, διότι πολιτικοί κατέστησαν τα κρατικά ταμεία με διάφορους νόμους άδεια…

Και συνεργοί ήταν δικαστικοί και δημοσιογράφοι με διάφορους τρόπους…

Σήκω Μελίνα να μας πεις τη διαφορά του νόμιμου από το ηθικό και πόσο ηθικές ήταν οι κυβερνήσεις μας…

Ηθικόν δίδαγμα: ΩΣ ΛΑΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

Γιατί ο Φαλσιανί νίκησε τον Παπανδρέου στα δικαστήρια.

Γιάννης Ντάσκας

Το κανάλι της Βουλής είχε επετειακό αφιέρωμα για την δημοκρατία στην Ελλάδα, ανήμερα 17 Νοέμβρη.

Η Μελίνα Μερκούρη, υπερτιμημένη ηθοποιός, υπερτιμημένη, ως προς την ανιδιοτέλεια, αγωνίστρια έλεγε-κατά τη διάρκεια της Χούντας- σε μια απο τις στομφώδεις ομιλίες της, πολύ καλά προστατευμένη, στο ακίνδυνο για την ίδια και την παρέα της εξωτερικό:
“Ζητώ από τις ΗΠΑ αυτό, ζητώ απο τις ΗΠΑ εκείνο, ζητώ από τις ΗΠΑ το άλλο, ζητώ απο τις ΗΠΑ να στηρίξουν μια κυβέρνηση ηθική, μια κυβέρνηση….”κλπ

Εγινε κυβέρνηση ο Ανδρέας και η ίδια έλυνε και έδενε πέρα από το Υπουργείο Πολιτισμού που ανέλαβε.

Δουλεύοντας ψιλό γαζί την κοινή γνώμη και όσους την ψηφίσαμε το 1981 πήγε λίγο πριν τις εκλογές εκείνες και νοίκιασε διαμέρισμα στην πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό για να μένει στην υποβαθμισμένη Αθήνα κλπ και έπαψε να πληρώνει και τη ΔΕΗ γιατί ήταν ανήθικη, αφού χρέωνε αναγκαστικά και την “κομματική κρατική τηλεόραση”.

Μας ανέθεσε τότε η εφημερίδα να καταγράψουμε την σκληρή ζωή της Μελίνας στη φτωχολογιά. Πήγαμε στην πρεμιέρα της σκληρής ζωής και ήταν όπως σε ταινία…

Κόσμος, λάμψεις από τα φλας…

Μετά 15 ημέρες κανένας δεν ξαναείδε τη Μελίνα στο σπίτι εκείνο…

Μετά την πτώση της Χούντας (όχι απο την ελληνική αντίσταση του Εξωτερικού…) η Μελίνα, η Μαργαρίτα και οι άλλε αγωνίστριες της εποχής έμπαιναν μπροστά σε τεράστιες λαϊκές πορείες για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη και ύστερα, κάτι γνωστοί άγνωστοι το έκαιγαν συθέμελα για να πάρει δάνειο η χώρα και να το ξαναφτιάξει.

Τότε (1984) ήταν που οι κάμερες κατέγραφαν τους κουκουλοφόρους να σπάνε, ένας κουκουλοφόρος σε σύγκρουση με αστυνομικούς χτυπήθηκε, έτρεχε αίμα, έβγαλε την κουκούλα και ένας φωτογράφος θέλησε να αποτυπώσει το πρόσωπο του για να δουν και οι αστυνομικοί που δεν “ήξεραν”.

Αποκαλύφθηκε – αφού η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα- ότι ήταν αστυνομικός απο την ασφάλεια και ο τότε Υπουργός Αντώνης Δροσογιάννης μας παρακαλούσε να μη δώσουμε έκταση.

Η Μελίνα που ζητούσε “ηθική κυβέρνηση και να τη στηρίξουν οι ΗΠΑ” δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τον Ακη, το Σημίτη, τον Λούβαρη, τη βροχή απο τις μίζες και τη λεηλασία των δημοσίων ταμείων από τις κυβερνήσεις της με τον Ανδρέα…

Οι πορείες του Πολυτεχνείου όμως έμειναν ως σήμερα, μοναδικό φαινόμενο στο Δυτικό κόσμο. Οι πολίτες απέβαλαν τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς, τους πολιτικούς, τους επώνυμους δημοσιογράφους -παπαγαλάκια εργολάβων και ακόμα και σήμερα, 44 χρόνια μετά, οι διαδηλώσεις είναι τεράστιες.


Το κέντρο της Αθήνας στις 17 Νοέμβρη 2017 θύμιζε πολιορκημένη πόλη, τα καταστήματα και οι κεντρικές λεωφόροι κλειστοί, οι δρόμοι σιδερόφρακτοι απο αστυνομία.

Στις 16.30 το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη 2017 μπροστά στο κλειστό πολυκέντρο Αττικα μερικοί έτρεχαν για να προλάβουν το μετρό πριν κλείσει.

Αλλοι κατέβαιναν και άνοιξαν διάλογο.

Κοντολογής ένας αναρωτήθηκε;
Γιατι να έρθουμε και εναντίον ποιού να διαδηλώσουμε;

Ενας άλλος του είπε:
Για τη διαφθορά και τα λαμόγια!

Η Αμερική στήριξε και με το παραπάνω τον Αντρέα και τις κυβερνήσεις του με τη Μελίνα και τον Ακη και το Γιάννο και το Σημίτη και τόσους ακόμα…

Ως να θέλησαν κάποιες δυνάμεις ανήμερα στις 17 Νοέμβρη κυκλοφόρησαν τα ονόματα (και ) των Παρανταϊζ και προστέθηκαν σε εκείνα των Παναμά, της Λαγκάρντ, της Μπόργιανς, του Λιχτενστάϊν, του Λουξεμβούργου, των ακινήτων.

Και στα Παραντάϊζ με αρχηγό τον Γιάννη Αλαφούζο (ήξερε γιατί έφυγε ξαφνικά απο τον ΠΑΟ…) τον μακαρίτη Βγενόπουλο, τον Βαρδινογιάννη είναι πλείστα ονόματα της πλούσιας ελληνικής ελιτ. Οχι όλοι βέβαια. Και ούτε σημαίνει πως όσοι είναι έχουν παράνομα χρήματα, όπως λέει και ο Κυριάκος και η Μαρέβα, η οποία είναι φυσικά στη λίστα.

Είναι νόμιμα όλα σε όλες τις λίστες;
Η έρευνα θα δείξει ποιοί είναι οι νόμιμοι και ποιοί οι παράνομοι, οι ηθικοί και οι ανήθικοι…

Στις ΗΠΑ βρίσκονται εισαγγελείς κατά της διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη για τη λίστα της NOVARTIS, δηλαδή το δίκυτο των γιατρών με τους οποίους διοχέτευε φάρμακα δικά της.
Και εκεί έρευνα γίνεται…
Ως πότε;

Το Συμβούλιο Επικρατείας είπε ότι έχουν παραγραφεί όλα όσα είναι μια πενταετία πίσω.
Αρα;

Ολοι θα είναι νόμιμοι, αφού έρευνα για παρανομία δεν μπορεί να γίνει στις λίστες, αλλά δεν ισχύει το ίδιο στους γιατρούς και τα νοσοκομεία.

Τι μένει;

1) Οτι η Ελλάδα είναι παμφτωχη στα ταμεία, αλλά έχει πλούσιους επιχειρηματίες και αυτό εκτός αποτα γνωστά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνεται και από τις λίστες αυτές.

2) Οτι οι ΗΠΑ μεν στήριξαν τις μετά τη Χούντα κυβερνησεις και ιδιαίτερα του Ανδρέα, αλλά τα αποτελέσματα μόνο ηθικά δεν ήταν.

3) Ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει στο εσωτερικό της χώρας, αλλά μέχρι να ερευνηθούν οι λίστες δεν θα ξέρουμε ποιοι δεν είναι νόμιμοι στο εξωτερικό, εκτός ορισμένων που βγάζουν μάτια…

4) Ότι τις λίστες αυτές τις βγάζουν ξένοι. Ο Φαλσιανί φιλοτέχνησε τη δική του, οι Γερμανοί τη δική τους, οι Αμερικανοί, άλλες. Και με αυτές πιέζουν και ανάμεσα στους νόμιμους υπάρχουν και παράνομοι που εκβιάζονται…

5) Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τη δίκη με τον Φαλσιανί στα ελληνικά δικαστήρια και ο δικηγόρος του Φαλσιανί Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος μας δήλωσε με νόημα τα εξής:

O δικηγόρος του Ερβέ Φαλσιανί κ.Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος

” Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της. Ένα πολιτικό θέμα μείζονος σημασίας δεν δύναται να αποτελεί προϊόν δικαστικής αξιοποίησης δεδομένου ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει άμεσο έννομο συμφέρον για να προσφύγει στα δικαστήρια αφού η αναφορά για την κατάθεση αφορά τη Μαργαρίτα Τσαντ – Παπανδρέου.

Εξάλλου η βεβαίωση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Μ. Στασινόπουλου, ότι δεν βρέθηκε λογαριασμός στο όνομα της κ. Μ. Παπανδρέου στα ονόματα της λίστα Λαγκάρντ ουδόλως αποδεικνύει ότι η μητέρα του Γεωργίου Παπανδρέου δεν διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις στην HSBC Γενεύης οιουδήποτε ποσού, αφού τα στην περί ης Τράπεζα ΗSBC περισσότερα ποσά μεγάλης αξίας είναι κατατεθειμένα μέσω καταπιστευμάτων (off shore εταιρειών) ιδέτε περίπτωση Παπασταύρου.”

Όποιος μπορεί να διαβάσει και πίσω απο τις γραμμές τη δήλωση του κ. Παπαστεργιόπουλου μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τις λίστες και ότι η Ελλάδα αναστενάζει με τα Μνημόνια, διότι πολιτικοί κατέστησαν τα κρατικά ταμεία με διάφορους νόμους άδεια…

Και συνεργοί ήταν δικαστικοί και δημοσιογράφοι με διάφορους τρόπους…

Σήκω Μελίνα να μας πεις τη διαφορά του νόμιμου από το ηθικό και πόσο ηθικές ήταν οι κυβερνήσεις μας…

http://attikanea.blogspot.gr/2017/11/17_18.html
Πηγή

loading...

1 thought on “Η ΜΕΛΙΝΑ, Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ…

  1. …περί δημοσιογράφων….
    άσχετος είμαι, γενικά….
    όταν πρωτοδιάβασα γιά τόν θάνατο ενός μεγαλοδημοσιογράφου πρίν χρόνια, μ' έκανε εντύπωση πού στόν επικήδειο του είπαν ότι τίμησε τή δημοσιογραφική πένα εργαζόμενος στίς εφημερίδες …. – …. (από άκρα δεξιά μέχρι αριστερά)….
    από τότε άρχισα νά ξύνω τό κεφάλι μου όταν δέν καταλάβαινα κάτι….

Comments are closed.