Ο Ντουτέρτε ομολογεί: Στα 16 μου σκότωσα κάποιον, επειδή με κοίταξε

«Όταν ήμουν έφηβος μπαινόβγαινα στις φυλακές. Μετείχα σε οδομαχίες μεταξύ αντιπάλων συμμοριών εδώ κι εκεί. Στα 16 μου είχα ήδη σκοτώσει κάποιον» είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παρότρυνε τις χώρες μέλη της Οικονομικής Συνεργασίας της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) να μετατρέψουν την αναφερόμενη περιοχή σε «μια συνολικά διασυνδεδεμένη και συνεργαζόμενη περιοχή», κατά τη διάσκεψη της APEC στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ. Όλοι πίστευαν ότι η ομιλία του θα συνεχιστεί ομάλά.

Όμως το σοκ ήρθε λίγο αργότερα. Απευθυνόμενος σε συμπατριώτες του στην πόλη Ντα Ναγκ του Βιετνάμ, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον όσων των επικρίνουν για τις εκτελέσεις υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών στη χώρα του, ενώ απείλησε ότι θα χαστουκίσει αν συναντήσει την εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Agnes Callamard.

«Όταν ήμουν έφηβος μπαινόβγαινα στις φυλακές. Μετείχα σε οδομαχίες μεταξύ αντιπάλων συμμοριών εδώ κι εκεί. Στα 16 μου είχα ήδη σκοτώσει κάποιον. Ένα πραγματικό άτομο. Το μαχαίρωσα. Ήμουν μόλις 16 ετών. Για μια ματιά που μου έριξε. Πόσω μάλλον τώρα που είμαι πρόεδρος», είπε υπερασπιζόμενος τις εξωδικαστικές εκτελέσεις υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις Φιλιππίνες.
Στα υπόλοιπα των δηλώσεών του ο Ντουτέρτε είπε: «Το 2015 επιβεβαιώσαμε την πίστη μας για την οργάνωση μιας Περιοχής Ελεύθερου Εμπορίου στην Ασία και τον Ειρηνικό (FTAAP) στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου υπό τις παρούσες περιφερειακές συμφωνίες».

loading...

1 thought on “Ο Ντουτέρτε ομολογεί: Στα 16 μου σκότωσα κάποιον, επειδή με κοίταξε

  1. αα δεν ειναι τιποτα εδω οι εν Ελλαδι πολιτικοι σκοτωνουν εναν λαο ολοκληρο για εναν πουτσο και ενα πιατο αποφαγια απο την λεσχη Μπιλντενμπεργκ

Comments are closed.