Ανταλλαγή Πυρών Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν "Ο Ερντογάν ξόδεψε 15 εκατ. δολάρια σε offshore"

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποκάλυψε ότι ο στενός κύκλος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, του γιου του και του εκτελεστικού βοηθού του, πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια off-shore εταιρεία, με την επωνυμία Bellway Limited, στη Νήσο Του Μαν, βρετανικό φορολογικό παράδεισο, το Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

«Έχουμε όλα τα αρχεία αυτής της εταιρείας», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στις 28 Νοεμβρίου, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP στο κοινοβούλιο. «Έχουμε επίσης όλα τα έγγραφα των οικονομικών συναλλαγών».

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Bellway Limited βρέθηκε την 1η Αυγούστου 2011, με τον Sıtkı Ayan, ως το μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και «ιδρυτικό κεφάλαιο που ανέρχεται σε μία λίρα Αγγλίας».
«Υπάρχουν επίσημα αρχεία που δείχνουν ότι ανήκει σε αυτόν και από την Τουρκία και από τη Νήσο του Μαν», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία μεταφέρθηκε στον Kazım Öztaş στις 15 Νοεμβρίου 2011.

«Το 2011 ο γαμπρός του Ερντογάν και το 2012 αδελφός του έστειλαν χρήματα σε offshore. Το 2011 ήταν 2,5 εκατ. δολ. και το 2012 άλλα 2,5 δολ. Γιατί ο αδελφός σου μπήκε στον κόπο να στείλει εκατομμύρια σε μια εταιρία που αξίζει μία λίρα; Ζητάμε από τον Ερντογάν να μας πει ποιος είναι ο Σιντκί Αιχάν (ιδρυτής αυτής της εταιρείας) και ο Κασίμ Οζτας.

Τώρα έχουμε στα χέρια μας όλα τα έγγραφα των συναλλαγών. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για σένα, έχουμε και όλες τις λεπτομέρειες της τράπεζας. Αυτή είναι μια μικροσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Νήσο του Μαν, ένα μικροσκοπικό νησί. Έχουμε στα χέρια μας τα χαρτιά αυτής της εταιρείας. Ξέρεις ποιοι είναι οι ιδρυτές αυτοί;» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου κρατώντας στα χέρια του τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία».

Υπό τις φωνές των βουλευτών, που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, τόνισε επίσης το εξής: «Μου είπες ότι θα είμαι ένας τιποτένιος, εάν δεν μπορώ να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Ορίστε, εδώ είναι τα χαρτιά. Ποιος είναι ο τιποτένιος τώρα;» «Έχεις ισχυριστεί ότι ξόδεψες 30 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες της Συρίας. Που είναι αυτά τα χρήματα; Θα απαντήσεις στη Δικαιοσύνη».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]