Συντάξεις: “Εγκεφαλικά” στα ΑΤΜ – Κόπηκαν οι επιστροφές σε 110.000 – Μισά τα ποσά σε συνταξιούχους του Δημοσίου

Πολλά ήταν τελικά τα λάθη που έγιναν στις επιστροφές των παράνομων κρατήσεων στις Συντάξεις. Περισσότεροι από 100.000 συνταξιούχοι δεν είδαν ούτε ένα ευρώ, ενώ άλλοι είδαν πολύ μικρότερα ποσά από εκείνα που υπολόγιζαν ότι θα πάρουν.

Οι Συντάξεις του Δεκεμβρίου που άρχισαν να μπαίνουν από χθες συνοδεύονταν και από την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων για την υγεία. Ωστόσο κάποιοι δεν είδαν καμία διαφορά στο ποσό, καθώς αποκλείστηκαν από την επιστροφή ενώ άλλοι είδαν ως και τα μισά χρήματα από εκείνα που έπρεπε να πάρουν πίσω.

Η μεγάλη αδικία έγινε με όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τις 12/5/2016 και συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, παίρνοντας οριστική σύνταξη και αναδρομικά. Τα στοιχεία αυτών των συνταξιούχων δεν πήγαν καν στην ΗΔΙΚΑ. Επίσης δεν έλαβαν καθόλου επιστροφή οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας. Είναι συνολικά 110.000 άτομα που δεν είδαν ούτε ένα επιπλέον ευρώ στον λογαριασμό τους.

Τώρα το υπουργείο λέει ότι θα σταλούν τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ, ενώ όσοι είναι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ.

Τα ποσά θα μπουν με την επόμενη σύνταξη στις 21-22 Δεκεμβρίου.

Στο Δημόσιο, ειδικά σε ότι αφορά σε πρώην ενστόλους δεν υπολογίστηκαν δυο μνημονιακοί νόμοι που αφαιρούσαν χρήματα από τις συντάξεις και έτσι οι επιστροφές ήταν… κουτσουρεμένες. Υπήρχαν άνθρωποι που έπρεπε να λάβουν 303 ευρώ επιστροφή και έλαβαν τελικά ποσό 154 ευρώ.

Το ίδιο συνέβη και με συνταξιούχους του ΙΚΑ που είδαν ποσά κατά περίπου 20% μειωμένα σε σχέση με εκείνα που περίμεναν.

loading...

1 thought on “Συντάξεις: “Εγκεφαλικά” στα ΑΤΜ – Κόπηκαν οι επιστροφές σε 110.000 – Μισά τα ποσά σε συνταξιούχους του Δημοσίου

  1. ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΚΙΝΗ.ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ.ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,Η ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ Η ΕΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Comments are closed.