ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΡΑΤΟ: Θέση – έκπληξη για την Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας 23 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη Δευτέρα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ενώ εστιάζουν ιδιαίτερα σε θέματα εξοπλισμών και στη διεξαγωγή επιχειρήσεων εκτός συνόρων της κοινότητας.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το Statista.com βασιζόμενο στα στοιχεία του GlobalFirePower.com δημιούργησε ένα inforgraphic στο οποίο παρουσιάζει τις 10 χώρες της ΕΕ που το 2017 διαθέτουν τους μεγαλύτερους ετοιμοπόλεμους στρατούς. Στη δύναμη της κάθε χώρας υπολογίζεται το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού- δηλαδή οι “ετοιμοπόλεμοι”- αλλά όχι το πολιτικό προσωπικό και οι έφεδροι.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη τριάδα των χωρών αυτών την πρωτιά έχει η Γαλλία και ακολουθούν η Γερμανία και η “σχετικά μικρή” όπως αναφέρεται Ελλάδα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr,Statista.com

loading...

2 thoughts on “ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΡΑΤΟ: Θέση – έκπληξη για την Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

  1. Καί ύστερα ξύπνησες!……… Σερβιτόρες καί καμαριέρες των Αφροασιατών-λαθροκοπράνων έχουμε!….. 'Οχι ετοιμοπόλεμο στρατό!…. Μήπως άκουσες τώρα τελευταία γιατί τρώγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;!;;;!………. Τα πολεμικά αποθέματα του Στρατού μας πουλάνε στους Σαουδάραβες καί στους Καταριανούς!………………….. …Ε.

  2. Βλακείες που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, στη χώρα μπανανία που ζούμε. Για του λόγου του αληθές σήμερα 20 μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο Πεντάγωνο και πέταξαν φυλλάδια παραβιάζοντας της εγκαταστάσεις στρατιωτικής διοίκησης, ξεφτυλίζοντας τον στρατό, ο περήφανος Ελληνικός στρατός που είναι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απειλή. Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και αφήστε τις δημοσκοπήσεις και τα στατιστικά, αυτά εκτός του ότι "μαγειρεύονται" δεν έσωσαν κανένα κράτος από την καταστροφή.

Comments are closed.