Σουηδός πολιτικός: «Οι μωαμεθανοί δεν είναι και 100% άνθρωποι» (βίντεο)

Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σουηδού, Μάρτιν Στριντ, του αντιμεταναστευτικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατικών (SD), ο οποίος τις έκανε, ενώ απευθυνόταν σε ψηφοφόρους του κόμματος, που συγκεντρώθηκαν για την εθνική διάσκεψη του SD.
Άλλα μέλη του κόμματος βέβαια, έχουν αποστασιοποιηθεί από τον Στριντ ο οποίος τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδίωξη από το κόμμα.

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο Στριντ, σύμφωνα με διάφορες τοπικές πηγές, δήλωσε ότι υπάρχει μια κλίμακα από το 1 έως το 100, σχετικά με το πόσο κάποιος είναι άνθρωπος, και ότι οι μουσουλμάνοι μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτή, με το σκορ τους χαμηλότερα του 100%, καθώς δεν είναι όλοι 100% άνθρωποι.

«Στο ένα άκρο της κλίμακας είστε 100% άνθρωπος, άτομο, οτιδήποτε περιέχεται σε αυτή την έννοια. Στο άλλο άκρο, είστε 100% Μωαμεθανός» είπε. Συνέχισε, λέγοντας ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι είναι κάπου σε αυτή την κλίμακα» με τους μαχητές του ISIS «κοντά στο να είναι 100% Mωαμεθανοί».

Φυσικά συνέχισε: «Αν είσαι πρώην μουσουλμάνος, έχεις έρθει αρκετά μακριά για να είσαι πλήρως ανθρώπινος», δηλώνοντας επίσης ότι θέλει να «ελευθερώσει τους Μουσουλμάνους από το Ισλάμ, ο στόχος είναι να προσχωρήσουν στο SD».

Η εμπρηστική ομιλία του Στριντ καταγράφηκε από το σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό SVT και μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση.

Τα μέλη της SD αποστασιοποιήθηκαν από τα σχόλια του Στριντ, με το γραμματέα του κόμματος, Ρίχαρντ Γιόμσχοφ, να τα χαρακτηρίζει «ρατσιστικά» και ανέμενε ότι ο Στριντ θα εκδιωχθεί από το SD. Ο ηγέτης του κόμματος, Τζίμι Άκερσον, τάχθηκε επίσης κατά, λέγοντας σε συνέντευξή του στο SVT, ότι τα σχόλια του Στριντ «μπορεί να είναι τα χειρότερα που έχω ακούσει σε ένα τέτοιο πλαίσιο» και ότι είναι «πολύ κοντά στον ρατσισμό».

Από την πλευρά του, ο Στριντ ζήτησε συγνώμη για τις παρατηρήσεις του και είπε ότι άλλο ήθελε να πει. «Ήταν πολύ ατυχές και εγώ ο ίδιος εκφράστηκα πολύ αδέξια», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Ξέρω πολλούς μουσουλμάνους και είμαι καλός φίλος με πολλούς. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, φυσικά», είπε.









loading...