Θεσσαλονίκη: Αγριο πέσιμο φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας [vid]

Μεγάλη αναστάτωση στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητές μπούκαραν στο γραφείο του πρύτανη…
Παρέμβαση στο γραφείο του Πρύτανη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας
πραγματοποίησαν φοιτητές μέλη της Πρωτοβουλίας φοιτητών ΠΑ.ΜΑ.Κ. ζητώντας άρση της απόφασης για κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, δωρεάν συγγράματα, σίτιση και στέγαση. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Στις 18/10, μετά από απόφαση της συνέλευσης φοιτητών Πα.Μακ., πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πρυτανεία, έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση  για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές.

Η αυθαίρετη απόφαση της κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς μας αναγκάζει όχι μόνο να καθυστερήσουμε τις σπουδές μας, αλλά και να πληρώνουμε επιπλέον έξοδα διαμονής στην πόλη, νοίκι, μεταφορικά κ.α.

Η πρόθεση μας να μην λειτουργήσουμε δια αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης,  ενόχλησε ιδιαίτερα το διοικητικό προσωπικό. Ακολούθησε μια συζήτηση παρωδία, με τις πρυτανικές αρχές να απεκδύονται οποιαδήποτε ευθύνη. Επιπλέον, ο πρύτανης  Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά.

Για αυτό, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό. Απαιτούμε τα αυτονόητα: Άμεση άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής. Δωρεάν συγγράμματα και σίτιση για όλες και όλους. Ενιαία και ισχυρά πτυχία  με  όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ενσωματωμένα σε αυτά…

seleo.gr

loading...

1 thought on “Θεσσαλονίκη: Αγριο πέσιμο φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας [vid]

  1. αναρχοκομουνιστες φονιαδες αριστεροι νεο-εαοβουλγαροι ειναι, οι θανασιμοι εχθροι του λαου μας….

Comments are closed.