Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η συνάντηση Τσίπρα – Tραμπ και οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Η ιστορική αλήθεια πίσω από τα ψέματα των πληρωμένων κονδυλοφόρων 

“Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολή (όπου επίσης θα
ενεργοποιούνταν ο παλαιός αντιτουρκικός άξονας Ρωσίας και Ιράν).” ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ – ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Όταν στην δεκαετία του ’90 έγινε ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι οι οποίοι παριστάνουν τους έγκυρους αναλυτές στην Πατρίδα μας και κάποιοι μάλιστα παρουσιάζονται και σαν ανυποχώρητοι πατριώτες, είχαν… προφητεύσει ότι ήλθε το τέλος της Τουρκίας! Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει τριάντα σχεδόν χρόνια και η Τουρκία συνεχώς γίνεται και περισσότερο δυνατή! Περισσότερο δυνατή γεωπολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά.

Είναι φανερό ότι στην Μέση Ανατολή παίζεται τα τελευταία χρόνια ένα παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος, ένα παιχνίδι στο οποίο μοιραία εμπλέκεται η Ελλάδα, αφού αφ’ ενός μεν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή, αφ’ έτερου η καλή ή κακή τύχη της Τουρκίας στην εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού μας επηρεάζει άμεσα με δεδομένα τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος μας είτε Κεμαλικοί ήταν στο παρελθόν, είτε νεο-οθωμανοί σήμερα στα χρόνια του Ερντογάν.

Η συνάντησή με τον φερόμενο από τους “προοδευτικούς”… ακροδεξιό (!) πρόεδρο των ΗΠΑ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον φερόμενο από τους “προοδευτικούς” (και τον ΣΥΡΙΖΑ) ακροδεξιό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είναι βέβαιον ότι θα τύχει εκμεταλλεύσεως από τους προπαγανδιστές του συστήματος, τους έγκυρους “αναλυτές” που ανέφερα και προηγουμένως, οι οποίοι που ούτε λίγο, ούτε πολύ θα γράψουν και θα πουν ότι λύθηκαν επί τέλους όχι μόνον τα οικονομικά, αλλά και τα προβλήματα ασφαλείας της Πατρίδος μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Στην δημιουργία του κλίματος αυτού σίγουρα θα τους βοηθήσει και το γεγονός των τεταμένων σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Όσοι όμως μελετούν και γνωρίζουν την Ιστορία ξέρουν πολύ καλά ότι οι σχέσεις μεταξύ δύο κρατών είναι σχέσεις πέραν των εβδομάδων και των μηνών και των ετών ακόμη, είναι σχέσεις που κρίνονται μακροχρόνια. Και αυτό που γνωρίζουμε από την μακροχρόνια σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία, είναι ότι πάντοτε η Ουάσιγκτον στήριζε την Τουρκία και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θυσίαζε την Τουρκία προς χάριν των Ελληνικών συμφερόντων.

Το ζήσαμε αυτό το 1974 στην Κύπρο, το ζήσαμε με την κρίση των Ιμίων στα 1996 και δεν θα πρέπει φτηνά σκηνικά να δημιουργούν εντυπώσεις, οι οποίες πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

Ασφαλώς και έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ΗΠΑ το ενεργειακό παιχνίδι και δεν θα τους ήταν δυσάρεστο να δουν να γίνεται εκμετάλλευση των πλούσιων Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, γιατί αυτό αφ’ ενός μεν θα αμφισβητούσε το ρωσικό μονοπώλιο, αφ’ έτερου κύριος εκμεταλλευτής των κοιτασμάτων θα ήταν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ανήκουν στο μπλοκ εξουσίας στο οποίο ανήκουν και οι ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, όμως, πόση σημασία θα είχε μια αμερικανική εγγύηση για την ασφάλεια της Πατρίδος μας, για την εθνική μας κυριαρχία, σε Αιγαίο και Κύπρο;

Υπάρχει κανείς τόσο βλάκας που να πιστεύει ότι θα διακινδύνευε η Ουάσιγκτον μία σύγκρουση με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος; Εδώ έφυγαν νύχτα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν τα αμερικανικά στρατεύματα, είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα έμπαιναν σε μία περιπέτεια προς χάριν της Ελλάδος;

Οι ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το μέγα ζήτημα των σχέσεων της Τουρκίας με την Ρωσία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι οποίοι πληρώνονται αδρά για να παραπληροφορούν τον Ελληνικό Λαό, μας παρουσιάζουν  μία εικόνα σύμφωνα με την οποία ζούμε ημέρες μιας πολύπλευρης ρωσοτουρκικής συμμαχίας. Παίρνοντας αφορμή την συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν είπαν και έγραψαν πράγματα τα οποία ευρίσκονται εκτός πραγματικότητος. Πάντοτε ψευδόμενοι και βασιζόμενοι στην εφήμερη εντύπωση και όχι βλέποντας τις σχέσεις των δύο κρατών της Ρωσίας και της Τουρκίας, κάτω από το πρίσμα της Ιστορίας αιώνων, μιας Ιστορίας, που διδάσκει ότι για 300 ολόκληρα χρόνια η Ρωσία ευρίσκεται σε διαμάχη διαρκή με την Τουρκία! Οι κατά καιρούς φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία ήταν πάντοτε περιστασιακές και δεν κρατούσαν πολλά χρόνια, αλλά ας δούμε και κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών που δείχνουν πολλά.

Πριν λίγες ημέρες ο Σουλτάνος Ερντογάν βρέθηκε στην Ουκρανία σε επίσημη επίσκεψη, στην διάρκεια της οποίας κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία για την κατοχή της Κριμαίας και είπε ότι δεν την αναγνωρίζει. Αυτό λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την επίσημη ανακοίνωση της προμήθειας από την Ρωσία της Τουρκίας του πανίσχυρου πυραυλικού συστήματος S-400.

Η προμήθεια του συστήματος αυτού όμως ήδη συναντά σοβαρά εμπόδια τα οποία δείχνουν στις πραγματικές τους διαστάσεις και τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Αρχές Οκτωβρίου βγήκε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου και δήλωσε ότι η Άγκυρα ίσως τελικά να ακυρώσει την συμφωνία για τους S-400. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την γνωστή τουρκική δολιότητα, κάλεσε τις χώρες οι οποίες δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η αγορά να προμηθεύσουν την Τουρκία με ανάλογο πυραυλικό σύστημα.

Ακόμη ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι για να προχωρήσει η συμφωνία για τους S-400, θα πρέπει οι Ρώσοι να δώσουν στην Άγκυρα όχι μόνον το πυραυλικό σύστημα, αλλά να εξασφαλίσουν και την συμπαραγωγή του εντός τουρκικών συνόρων και να τους παρέξουν και την τεχνογνωσία! Πράγμα το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατό να δώσει η Μόσχα στην Άγκυρα.

Πέρα, λοιπόν, από τα σκηνικά προπαγάνδας που στήνουν οι πληρωμένοι και επαγγελματίες ψεύτες, ευρίσκεται η γεωπολιτική αλήθεια. Μια αλήθεια εντελώς διαφορετική από αυτά που μας παρουσιάζουν.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

7 thoughts on “Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η συνάντηση Τσίπρα – Tραμπ και οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

  1. Ευτυχώς, ακούγεται και καμιά αλήθεια.

  2. Το ψέμα αρέσει στην πλειονότητα. Η πλειονότητα ψηφίζει από το 1974 και εξής τους πολιτικούς ή τα κόμματα που την φλόμωναν με ψεύτικες υποσχέσεις και ''θα, θα, θα''.

  3. ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ'' ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…ΔΟΞΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!

  4. ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΑΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ.
    ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ ΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ.Η ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΕΙΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑΤΙΑ Η ΚΑΚΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ.ΤΑ ΛΑΊΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΩΘΕΝ ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΩΜΕΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΦΟΜΕΝΑ
    ΠΛΕΟΝ ΜΗ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΟ ΘΕΟ Η ΤΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ.

  5. ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΓΥΦΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ RED PANTHER LIMITED ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  6. Χλιουτς εκανε με ναζι η εκ βαφης ξανθια ντιζεζ Η' κατηγοριας απο τον μαυρο γατο της τρουμπας και πεταξε εξω μισο βυζακι για να δελεασει τον μπαρμπα μουχλα που μολις ηλθε για να καταθεσει τα ''χαρτια'' στην αρμοδια χαρτοφτιαχτρα καθαριστρια – δικηγορο ετσι ωστε να ριξει το ΔΕΚΑΡΙΚΟ στο χαρτοκουτι μπαινοντας και κατοπιν το 150ρικο για τα 20.000 ευρω που θα λαβει απο το ''καταπλασμα που διαθετει σε τραπεζες της Αμερικης ο τσαπελοφγος….στο βαθος ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα παρακολουθουσε με γερακισιο ματι μια την ντιζεζ μην τυχον και τσιμπησει κανενα δεκαρικο και το χωσει στο σουτιεν της οσο και την καθαριστρια μην κρυψει κανενα 150ρι στην κυλωτα της….παρτε μια τσαπελιτσα παρτε ελεγε περιφεροντας εναν δισκο γεματο τσαπελες και τσαπελοπιταριδια ο πατερ ω μουν ακης με την φαλακρα του να γυαλιζει σκορπωντας και αυτος χαμογελα…στο βαθος καθοταν ο 72χρονος μπαρμπα χλεμπουρας απο τα τσουκαλεικα πανω σε ενα πλαστικο καφασι και αναλογιζοταν προσπαθντας να μασησει την συκομαιδα που του προσφεραν ρεε? λες να ειναι ολα αυτα μαλακιες και να την πατησα?…ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ στην αλλη ακρη ελαμβανε μερος μια ακομα τελετη ορκομοσιας νεων μελλων
    της ελληνων συνευρεσης απο τον τσαπελοφαγο μαυριδερο ρομα..με γοργα βηματα αρχισαν ηδη οι πρωτοι
    νεο-ορκισθεντεσ να κατευθυνονται προς τις τουαλλετες μετα την ποσιν του θαλασσιου υδατος και ηρχισαν να ακουγονται τα πρωτα πορδοκλανιδια…..ο αντιλλαλοσ ηταν αχος βαθυς απο τις χεστρες ενω συριγμοι ηγουοντο απο τα ηδη εκπεταχθεμτα περικλανιδια των ορκισθενων με παραλληλη εκτοξευση των σωθικων τους μεχρι γεμιστα κολοκυθακια που ειχαν φαει πριν 4 ημερες εξηρχοντο το δε αχχχ ητο κοινο απο ολα τα στοματα…αλλη μια πετυχημενη συγκεντρωση ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα ελαμπε απο ικανοποιηση περι τα 76 150ρικα μετρησε και καμια 120-130 Δεκαρικα…καλα πηγαμε και σημερα μονολογουσε …καλα..

Comments are closed.