Πώς και από ποιους σαμποταρίστηκε το ελληνικό υπό ανάπτυξη σύστημα εντοπισμού των τουρκικών μαχητικών stealth F-35

Την στιγμή που η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία προσπαθεί να προσεγγίσει αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση απειλών μαχητικών stealth (F-22, F-35 σε υπηρεσία και σε λίγο το Su-57) και έξι μήνες πριν την
παραλαβή των πρώτων τουρκικών μαχητικών της κατηγορίας από τα συνολικά 100, αποκαλύπτεται ότι μια ελληνική ομάδα επιστημόνων είχε φτάσει "πολύ κοντά" στην δημιουργία και την εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας!

Τι απέγινε; Σαμποταρίστηκε, υπονομεύθηκε και εν τέλει η ομάδα "απενεργοποιήθηκε".

Πρόκειται για το σύστημα “HEMPAS”  το οποίο αναπτύχθηκε από ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων γνωστή ως «Ομάδα Θεσσαλονίκης» η οποία εργάστηκε αδιάκοπα από το 2000, διαβλέποντας τον κίνδυνο από την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Τουρκία.

Το σύστημα εντοπισμού στόχων “HEMPAS”  ήταν ένα παθητικό σύστημα το οποίο αξιοποιούσε τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με παθητικές μεθόδους εντοπισμού στόχων.

Το ελληνικό σύστημα σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους θα μπορούσε να εντοπίζει παθητικά πολλαπλούς στόχους Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (L.O) και Πολύ Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (V.L.O) χρησιμοποιώντας σύγχρονους μεθόδους άμεσου, έμμεσου και πολυστατικού εντοπισμού.

Ο βασική αρχή του βασίστηκε στην διακρίβωση της αδυναμίας των συμβατικών αισθητήρων να ανιχνεύσουν έγκαιρα τους παραπάνω στόχους (F-35) σε ένα άκρως δύσκολο να επιτηρηθεί περιβάλλον όπως αυτό του Αιγαίου (αεροκίνητες επιχειρήσεις – κάθετη υπερκέραση).

Το ελληνικό σύστημα που προτάθηκε ουσιαστικά εφάρμοζε την παγκόσμια καινοτομία/πρωτοτυπία να συνδυάζει τις δυνατότητες των συστημάτων Kolchuga/VERA-E, των παθητικών radar όπως το Silent Sentry, του Homeland Alerter 100 και των πολυστατικών ραντάρ ακυρώνοντας τις αδυναμίες καθενός από αυτά και συνθέτοντας αθροιστικά τα πλεονεκτήματα τους!

Η ομάδα παρουσίασε το έργο της στο ΓΕΑ, αλλά πολύ γρήγορα οι παρουσιάσεις έφτασαν σε χέρια... εκτός Ελλάδος. Τα οποία "χέρια" ανησύχησαν σφοδρά από την πιθανότητα να καταστεί ανενεργή κι αν πολλοίς άχρηστη η τεχνολογία stealth από το σύστημα που είχαν εφαρμόσει και συνδυάσει επιτυχώς οι Ελληνες επιστήμονες.

Από εκεί και πέρα άρχισαν οι γνωστές αναβολές στις παρουσιάσεις, οι αναβολές στις δοκιμές και τελικά "τους έκλεισαν την πόρτα" στο υπουργείο Εθνικης Αμυνας.

Τουλάχιστον δύο χώρες πλησίασαν εν συνεχεία μέλη της ομάδας (άραγε, πώς πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους;), οι οποίοι αρνήθηκαν φυσικά κάθε συνεργασία, αλλά η ουσία είναι ότι ίσως η σημαντικότερη ελληνική έρευνα στον επιστημονικό-αμυντικό κλάδο των τελευταίων ετών πετάχθηκε "στον κουβά", δια της μεθόδου της απαξίωσης...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙ 70 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ !
  ΤΟ 1955, ΤΟ ΚΕΑ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ 15 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΩΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ" ΜΑς ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !
  ΤΟ 1970 Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΑΒ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΠΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΜΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΞΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ !
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΩ ΜΕΙΣ ΗΡΘΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ !
  ΟΙ ΠΡΩΔΟΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΕΞΙΟΙ ¨ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" Ή ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΗΦΥΝΕΣ !
  ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ !
  http://itepaides.blogspot.com/2017/09/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκεφτείτε ο Κωνσταντίνος Κανάρης να είχε Πολιτικό Προϊστάμενο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]