Αερομεταφορά Τζιχαντιστών στο Μέτωπο Εναντίον Σύρων και Ρώσων Καταγγέλλει Τoυς Αμερικανούς η Ρωσική Τηλεόραση

Έχοντας μεταβάλει την Ράκα σε μπάζα ερειπίων, όπως την Δρέσδη στον 2ο Π.Π., οι ΗΠΑ άφησαν να διαφύγουν 1.000 Τζιχαντιστές και τους μετέφεραν αεροπορικώς (!)στο Ντέιρ εζ-Ζορ, σε ενίσχυση των δικών τους, εναντίον Σύρων και Ρώσων.

Δρέσδη έκαναν την Ράκα οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί

Justin Huebner, Russia Insider, 17-10-2017

Η Ρωσική τηλεόραση βομβαρδίζει τις ΗΠΑ με καταγγελίες για ύπουλο διπλό παιχνίδι και προδοσία, με την κρυφή βοήθεια στους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» να συνεχίσουν τον πόλεμο στη Συρία, παρά την στρατιωτικά απελπιστική θέση τους.

Η αμερικανική βοήθεια στο «Ισλαμικό Κράτος» έχει γίνει το κραυγαλέο ρεφραίν στις εκπομπές των ρωσικών καναλιών (του εσωτερικού) με καθημερινές λεπτομερειακές περιγραφές.

Σχόλια του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης και κορυφαίων σχολιαστών στάζουν οργίλο σαρκασμό.

« Μόνο για λόγους στρατιωτικού ήθους δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες που πήραμε από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αλ-Τανφ, κυριολεκτικά φορτωμένη με οπλισμό μη χρησιμοποιούμενο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις (όπλα που μόνο για τους Τζιχαντιστές μπορούν να προορίζονται)». Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης.

Στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Voltaire,net:

«Ο Αρχηγός του Ρωσικού Επιτελείου, στρατηγός Σεργκέι Ρουτσκόι δήλωσε πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ είναι σπάνιοι. Λόγω αυτής της τακτικής, χίλιοι Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» μπόρεσαν να μεταφερθούν στη Συρία, όπου μαζί με άλλους δύο χιλιάδες τρομοκράτες έλαβαν μέρος σε επίθεση εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού. Ο Συριακός Στρατός κατόρθωσε να τους απωθήσει.

΄Ενας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να βλέπεις ρωσικές ειδήσεις είναι γιατί μεταδίδουν γεγονότα παγκόσμιας σημασίας, που τα δυτικά καθεστωτικά ΜΜΕ ουδέποτε αναφέρουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε πλήθος άλλες, έχουμε μιαν ιστορία ανθρώπινου ενδιαφέροντος που σπρώχνεται κάτω από το χαλί.

Ενώ οι Αμερικανοί εισπράττουν μόνο απόμακρες πληροφορίες για ανώνυμα «στρατεύματα» που πολεμούν τους Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», Ρώσοι ρεπόρτερ βρίσκονται επί τόπου, μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου, και αυτό που μας έδειξαν είναι τραγικό αλλά όχι εκπληκτικό.

Αντίθετα με την φροντίδα που δείχνουν Σύροι και Ρώσοι για τους αμάχους, με το τέλος των αμερικανικών βομβαρδισμών δεν υπάρχει πια Ράκα.

Κισελιώφ, ο καλύτερος Ρώσος τηλε-παρουσιαστής:

Πριν δυο βδομάδες είχαμε πει ότι οι Αμερικανοί -και όχι οι μαχητικές ικανότητες των βάρβαρων τρομοκρατών του ψευτο-Χαλιφάτου- είναι αυτοί που έχουν γίνει το κύριο εμπόδιο για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Αυτή τη βδομάδα, ο στρατηγός Κονασένκωφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, χαρακτήρισε τις ενέργειες των ΗΠΑ και του συνασπισμού τους στη Συρία και το Ιράκ ως μια «μίμηση πολέμου εναντίον του «ισλαμικού Κράτους».

Στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί συναγελάζονται με τους τρομοκράτες, στην παράνομα εγκατεστημένη στρατιωτική βάση τους στο Αλ-Τανφ, στη Νότια Συρία.

Κισελιώφ:

Μολαταύτα, η διαδικασία απελευθέρωσης της Συρίας βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Τώρα το «Ισλαμικό Κράτος» ελέγχει λιγότερο από το 8% της συριακής επικράτειας.

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί έχουν ουσιαστικά σβήσει την πρωτεύουσα του χαλιφάτου, Ράκα, από τον χάρτη.

Τα ερείπια κληροδοτούνται στους Κούρδους. Οι απομένοντες Τζιχαντιστές τρομοκράτες μεταφέρθηκαν προσεκτικά, για να βοηθήσουν τους συντρόφους τους που υπερασπίζονται το Ντέϊρ εζ-Ζορ, χωρίς επιτυχία.

Τόσο κυνικά.

Μετάφραση: Μ.Σ.

loading...