Meraki: Το ελληνικό εστιατόριο στο Λας Βέγκας που βοήθησε θύματα του μακελειού

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των εστιατορίων του Λας Βέγκας, τα οποία μετά το μακελειό που έγινε το βράδυ της Κυριακής έκαναν ό,τι
μπορούσαν για να βοηθήσουν όσους τραυματίσηκαν και τις οικογένειές τους, μοιράζοντάς τους φαγητό.
Ανάμεσα σε αυτές τις ταβέρνες ήταν και μία ελληνική. Το ελληνικό εστιατόριο «Μεράκι», το οποίο είναι γνωστό στο Λας Βέγκας για την ελληνική του κουζίνα, τις μεσογειακές λιχουδιές και φυσικά το παραδοσιακό σουβλάκι, βοήθησε όσους είχαν χτυπηθεί από τον μακελάρη και τους προσέφερε φαγητό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα του Λας Βέγκας, οι ιδιοκτήτες Νίκος Γεωργούσης και Τζέρι Γκουμρόιαν αποφάσισαν να φτιάξουν σάντουιτς για όσους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Spring Valley και να τα μοιράσουν σε όσους πέρασαν εκεί το βράδυ.
Μπορεί το εστιατόριο να μην έφτιαξε τη σπεσιαλιτέ του, η οποία είναι το παγωτό με γεύση μπακλαβά, αλλά «επιστράτευσε» δύο πολύ γνωστούς σεφ στο Λας Βέγκας, τον πολυβραβευμένο Ζοέλ Ρομπουσόν και τον σεφ του γαλλικού εστιατορίου Le Cirque, το οποίο έχει έδρα το Μανχάταν.
Αξιοσημείωτη είναι βέβαια η κινητοποίηση πολλών σεφ στο Λας Βέγκας, οι οποίοι δεν βοήθησαν μόνο μαγειρεύοντας, αλλά και δίνοντας αίμα. Συγκεκριμένα, την αρχή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Sparrow + Wolf, ο οποίος βλέποντας τον χαμό που γινόταν στο τοπικό νοσοκομείο Spring Valley, κινητοποίησε εστιάτορες και σεφ μέσω των social media για να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά και την τοπική κοινότητα η οποία δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί τους τόσο πολλούς τραυματίες.
Η κινητοποίηση ήταν απίστευτη, καθώς φούρνοι, εστιατόρια και fast food ανέλαβαν να ταΐσουν όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, όπως τους αστυνομικούς στο δρόμο, τις οικογένειες των θυμάτων, τους δημοσιογράφους, τους γιατρούς, τους υπαλλήλους στα κέντρα αιμοδοσίας κ.ά. Η τροφοδοσία συνεχίζεται και σήμερα, με το ελληνικό εστιατόριο να έχει βγάλει φωτογραφίες με τα δεκάδες πακέτα που θα δώσει σε όσους τα έχουν ανάγκη.

loading...