ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ; MEΡΟΣ Α-

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΑΙΚΗΣ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ 
ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ
ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ 
ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,
ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ 
ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, Η ΑΓΙΑ 
ΕΥΔΟΚΙΑ-ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ 
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. 
Εδω και πολλες δεκαετιες μεσα στα ψεματα τα οποια λεγονται απο τους εωσφοριστες του δωδεκαθεου ειναι οτι οι χριστιανοι σκοτωσαν την Υπατια.
Ολα αυτα στα πλαισια του παναρχαιου στοχου τους ο οποιος ειναι ο αφανισμος του Ελληνικου εθνους.

Την ιδια εποχη με την Υπατια στην Αιγυπτο εζησε και η Aγια Ευδοκια-Αθηναις στην Κωνσταντινουπολη.

Σε περιπτωση που ο χριστιανισμος ηταν εναντια στον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο η Αγια Ελληνιδα Αθηναιδα-Ευδοκια δεν θα γινοταν χριστιανη.


Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
THN  ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ-ΑΘΗΝΑΙΣ.

Εκει διδασκοταν το μαθημα της φιλοσοφιας, ακριβως με τον ιδιο τροπο που διαδασκοταν στην αρχαια Ελλαδα, οπου οι σπουδαστες των πανεπιστημιακών σχολων Κωνσταντινουπόλεως διδασκοταν μουσικη,γεωμετρια, αστρονομια, φιλοσοφια, φιλολογια. 


Η ΑΓΙΑ ΑΘΗΝΑΙΔΑ

Η Ελληνιδα Ευδοκια-Αθηναις εβαλε τα θεμελια μετα τους τρεις ιεραρχες για την ανοδικη πορεια του Ελληνισμου και της αυτοκρατοριας. Παραλληλα με το νεο πανεπιστημιο-αρχαιοελληνικη φιλοσοφικη σχολη η αυτοκρατειρα Ευδοκια θωρακιζε τον Ελληνισμο σε ηθικο-πνευματικο και σε πολιτικο και σε στρατιωτικο επιπεδο.  

Η ΑΓΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑ-ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ 
ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.


Πολλες φορες σας εχω αναφερει οτι οι Ελληνες της Ελληνικης-ρωμαικης
αυτοκρατοριας λατρεψαν οσο τιποτε αλλο στον κοσμο τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.

Ειναι πολυ ενδεικτικο οτι οι Ελληνες χριστιανοι της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας αγσπησαν τοσο πολυ τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο με αποτελεσμα να ειναι φανατικα προσκολημενοι σε αυτον.

Αυτο συνεβαλε στο να μην εξελιχθουν πολιτιστικα οσο θα επρεπε με βαση τις ικανοτητες τους και την παιδεια τους.


Χωρις την ενωση του Χριστιανισμου και του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου ηταν αδυνατον να γινει ο Ελληνισμος παγκοσμια αυτοκρατορια και να φτασει στην κορυφη του κοσμου. 


Οι αγιοι πατερες της ορθοδοξης εκκλησιας κρατησαν οτι πολυτιμο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος, οπως οι διδασκαλιες του Πλατωνα και του Αριστοτελη και φυσικα χρησιμοποιουσαν την κορυφαια γλωσσα στον κοσμο την Ελληνικη. 




Σκεφτειτε οτι ο Ελληνικος πολιτισμος δεν ηταν αρκετος απο μονος του για να φτασουμε στην κορυφη του κοσμου και επρεπε να ενωθει ο Ελληνικος πολιτισμος με τον χριστιανισμο.   

Ο Ελληνικος πολιτισμος και ο Χριστιανισμος θα ενωθουν ωστε να γινει για μια και μοναδικη φορα η Ελλαδα παγκοσμιο κρατικο μορφωμα.


Ο Χριστος και ο Πλατωνας ειναι τα θεμελια της αυτοκρατοριας. Απο εκει ο Ελληνισμος θα παρει αστειρευτες δυναμεις για να μεγαλουργησει και να επιβιωσει. 


Ενα ακομη ατομο το οποιο στηριξε ολοψυχα τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο, ειναι η Ελληνιδα Αθηναις-Ευδοκια η οποια ηταν κορη του ρητορα Λεοντιου και συζυγος του Θεοδοσιου του β.


Η Ευδοκια συνδυασε αριστα το αρχαιο Ελληνικο πνευμα με την Χριστιανικη πιστη.


Κατοπιν επιθυμιας της Ευδοκιας ο αυτοκρατορας Θεοδοσιος ο β το  ιδρυσε
μια νεα ανωτατη φιλοσοφικη σχολη στην Κωνσταντινουπουλη το 425 μ.χ.
Η ΑΓΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΛΟΣΦΟΣ-ΡΗΤΟΡΑΣ.

Η Αγια Ευδοκια-Αθηναις ειναι η πρωτη Ελληνιδα φιλοσοφος-ρητορας και αποτελει προδρομο της μεγαλης Αννας Κομνηνης.

Παραλληλα η αγια Ευδοκια επιδοθηκε στην συγγραφη πολυ σημαντικων εργων. Δυστυχως τα περισσοτερα εργα της δεν εχουν διασωθει.

Ελαχιστα ειναι αυτα τα οποια σωθηκαν μεταξυ αυτων οι στιχοι για την νικη
των Ελληνων επι των περσων, και οι εργασιες της για τους προφητες Δανιηλ και Ζαχαρια. 

Επισης εγραψε την ιστορια του ευαγγελιου σε Ομηρικους στιχους, ενω δεν παρελειψε να γραψει εναντια στον μαυρο μαγο του δωδεκαθεου τον Κυπριανο απο την Αντιοχεια. 

Η Αθηναιδα ηταν κορη του ρητορα Λεοντιου. Ο Λεοντιος διδαξε στην Αθηναιδα την αρχαια Ελληνικη γραμματεια. 

Η Ελληνιδα Ευδοκια-Αθηναις σπουδασε μουσικη, γεωμετρια,αστρονομια, φιλοσοφια και ρητορικη.








Σε περιπτωση που ηταν τα πραγματα οπως τα αναφερουν οι μεγιστοι εχθροι του Ελληνισμου οι εβραιοι δωδεκαθειστες δεν θα ανοιγε το 425 μ.χ. με επιθυμια της αγιας Ευδοκιας στην Κωνσταντινουπολη η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη.


Επισης η ιδια η υπατια ειχε εκεινα τα χρονια ως μαθητες παρα πολλους χριστιανους. 

Αυτο ειναι ενδεικτικο οτι ο γνησιος ορθοδοξος χριστιανισμος ουδεποτε ηταν εναντια στην αρχαια Ελληνικη γραμματεια. 


Εαν οι Ελληνες χριστιανοι ηταν εναντια στον αρχαιο Ελληνικο πολιτσμο τοτε δεν θα τους δεχοταν η Φιλοσοφιος Υπατια ως μαθητες της.

Aυτο ειναι ιστορικο γεγονος πλεον. 

Ομως σε ολα τα χρονια τα οποια διδασκε η Υπατια ειχε παντοτε πολλους χριστιανους ως μαθητες.

Ποιες ομως ηταν οι αιτιες για τις οποιες δολοφονηθηκε η Υπατια ; 


Η Υπατια ηταν κορη του Θεωνα απο την Εξελληνισμενη Αλεξανδρεια της Αιγυπτου και ηταν φιλοσοφος. 


Η υπατια ως νεοπλατωνικη φιλοσοφος διδασκε γεωμετρια, μουσικη, φιλοσοφια, ρητορικη κλπ. 


Ως φιλοσοφος η υπατια απεκτησε πολυ μεγαλη φημη διοτι ειχε παρα πολλους μαθητες χριστιανους και εωσφοριστες του δωδεκαθεου.

Αναμεσα στους παρα πολλους μαθητες της Φιλοσοφου Υπατιας ηταν και ο Ορεστης ο οποιος οταν τελειωσε τις σπουδες στην φιλοσοφικη σχολη της Υπατιας εγινε ρωμαιος επαρχος. 

Η Υπατια ως γυναικα ηταν ενα πολυ ανησυχο πνευμα και εκτος απο την αρχαια Ελληνικη γραμματεια ασχολουνταν και με την πολιτικη. 

Αυτο ομως ηταν κατι πρωτογνωρο για τα δεδομενα εκεινης της εποχης μια γυναικα να ασχολειται με τα δημοσια πραγματα και ειδικα με την πολιτικη.


Η Υπατια διοτι ειχε γνωση των υψηλων ικανοτητων της αλλα και του πολυ μεγαλου σεβασμου τον οποιο ειχε στο προσωπο της η πλειοψηφια των κατοικων της Αλεξανδρειας, δεν συμμετειχε απλα στα πολιτικα δρωμενα αλλα κατ ουσιαν ηταν εκεινη η οποια διοικουσε σε ενα μεγαλο βαθμο την εξελληνισμενη πολη.

Αυτο γινονταν διοτι ο μαθητης της ο Ορεστης ο οποιος ηταν χριστιανος και διοικητης της πολεως ως ρωμαιος επαρχος, της ειχε τεραστιο σεβασμο αλλα και μεγαλη αδυναμια.

Η ΥΠΑΤΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ.

Η φημη και ο σεβασμος προς την Υπατια αυξανοταν συνεχεια. 

Η αναμιξη της ομως στην πολιτικη ηταν κατι το οποιο ενοχλουσε τρομερα τους ανδρες πολιτικους απο ολες τις εθνικοτητες οπως ηταν οι Ελληνες Χριστιανοι, οι Εβραιοι αλλα και οι εθνικοι. 

Παρα τις διαμαρτυριες και της πολλες συστασεις η Υπατια εξακολουθουσε να συμμετεχει στα συμβουλια και ουδεποτε δεχτηκε να αποσυρθει απο την ενεργη πολιτικη.


Αυτο το καθεστος προκαλουσε τρομερη οργη στους πολιτκους ανδρες της Αλεξανδρειας οι οποιοι δεν δεχοταν σε καμια των περιπτωσεων να ασκει την διοικηση της πολεως κατα ενα μεγαλο βαθμο μια γυναικα, εστω και αν αυτη ηταν μια φιλοσοφος. 

Εδω βλεπουμε ξεκαθαρα το ποσο πολυ επηρεασμενη ηταν η Υπατια απο τον ιερο και αγιο Αριστοκλη (Πλατων) ο οποιος διδαξε οτι τις πολεις θα πρεπει να τις διοικουν οι φιλοσοφοι-βασιλεις, οι οποιοι θα ειναι οι ικανοτεροι ολων των υπολοιπων ανθρωπων σε ολους τους τομεις.


Εκτος απο τους εβραιους της Αλεξανδρειας ενας απο αυτους που ηταν εξαλος με την εντονη πολιτικη δραση της Υπατιας ηταν και ο πατριαρχης Αλεξανδρειας ο Κυριλλος. 


Η μη συμορφωση της Φιλοσοφου Υπατιας στις υποδειξεις των ανδρων πολιτικων, ωστε να σταματησει την εμπλοκη της με την πολιτικη επεφερε  φοβερο μισος εναντιον της και μια κατασταση εκτος ελεγχου στην πολη της Αλεξανδρειας. 

Δυστυχως  η Υπατια αγνοησε επιδεικτικα τις υποδειξεις των πολιτικων και θρησκευτικων παραγοντων της πολης να μην αχολειται με την πολιτικη και τελικα η επιμονη της αυτη με την πολτικη προκαλεσε τον θανατο της.

Ολοι αυτοι οι πολιτικοθρησκευτικοι παραγοντες ομως ο πατριαρχης Κυριλλος και οι Ραββινοι δεν δεχοταν να τους επισκιαζει και να διοικει την Αλεξανδρεια η Ελληνιδα φιλοσοφος Υπατια.

Τελικα η αποφαση της Υπατιας να συνεχισει να ασολειται με την πολιτικη στα πρωτυπα του πλατωνα Βασιλεας-φιλοσοφος επεφερε τον θανατο της.


Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  

Mε την μεταφορα της ρωμαικης πρωτευουσας απο την ρωμη στην κωνσταντινουπολη οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα, από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.
​Ειχε ερθε πλεον η μεγιστη ιστορικη στιγμη, επειτα από​ την Αρχαια Σπαρτη και Αθηνα ηταν η σειρα της Κωνσταντινουπολεως να δωσει την μαχη ζωης και θανατου εναντιον των Περσσων, για να αποτρεψει το παγκοσμιο Πεσρ​σ​ικο κρατος.

Οπως λοιπον η Κωνσταντινουπολη εγινε το πολιτικο και στρατιωτικο κεντρο του Ελληνισμου εγινε ταυτοχρονα και το πνευματικο κεντρο του Ελληνισμου.

Οι Ελληνες χριστιανοι του μεσαιωνα θα επαναφερουν την αρχαια Ελληνικη φιλοσοφια στην αρχικη της μορφη διοτι αφησαν εξω το εωσφορικο δωδεκαθεο και της τελετες μαυρης μαγειας πραγματα τα οποια καταδικαζαν οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι.


ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ” ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΩΝ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ” ΣΧΟΛΩΝ.


 Η Κωνσταντινουπολη όπως ηταν φυσικο ολους εκεινους τους αιωνες που ηταν σε Ελληνικα χερια δεν ηταν μονον παγκοσμιο πολιτικο, στρατιωτικο, οικονομικο, θρησκευτικο κεντρο,αλλα ηταν ταυτόχρονα πανω από όλα παγκοσμιο πνευματικο κεντρο. 



Στην Κωνσταντινουπολη με την ανοδο του πρωτου Ελληνα αυτοκρατορα (Ηράκλειος), στον Ρωμαικο θρονο, ανοιξαν αμεσως οι Φιλοσοφικες πανεπιστημιακες σχολες τις οποιες ειχε κλεισει προσωρινα ο ιουστινιανος ο α. 
ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΙ “ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ” ;

Οι νεοπλατωνικοι “φιλοσοφοι” και ειδικα οι τελευταίοι νεοπλατωνικοί Ιάμβλιχος και Πρόκλος δεν ήσαν τόσον φιλόσοφοι όσον ιερείς μιας εωσφωρικής και ανυπάρκτου θρησκείας» (Άρνολντ Τόυμπη Σπουδή της Ιστορίας, μετ. Ν. Παπαρρόδου, Αθήναι 1962,σελ.457). 
Το χειροτερο όμως ηταν ότι οι φιλοσοφικες σχολές των Αθηνών είχαν μεταβληθεί σε κέντρα άσκησης μαυρης μαγείας, γεγονός που οδήγησε τελικά στο κλείσιμό τους το 529μ.Χ. από τον Ιουστινιανό. 
Η ενεργεια, του Ιουστινιανού, να κλεισει τα κεντρα μαυρης μαγειας του εωσφορικου δωδεκαθεου ήταν μεν πολύ σωστή, όμως σε καμια περιπτωση δεν επρεπε να τους απομακρυνει από την Ελλαδα. 
Στους χρόνους που κατέρρεε η ειδωλολατρία, η μαγεία και η δεισιδαιμονία είχαν λάβει αφάνταστες διαστάσεις.
 Όπως μας πληροφορούν συγγραφείς της εποχής, π.χ. ο Λουκιανός, η μαγεία είχε καταλάβει πρωτεύουσα θέση στις λαϊκές μάζες. «Μάγοι υπό ποικίλα ονόματα, ως φαρμακομάντεις, ιατρομάντεις, βωμολόχοι, αγύρται κλπ, έχοντας ως βοηθούς γραίας βωμολόχους, περιμακτρίας, τελεστρατίας, τυμπανιστρίας κ.α. περιήρχοντο τας πόλεις, υποσχόμενοι ζωή, υγεία, πλούτο, ευτεκνία, κάλλος και οποιοδηποτε αγαθό» (Θ.Η.Ε.,τομ.8,449). 
Ο καθηγητής Ν. Λούβαρις τόνισε πως στους ύστερους χρόνους της αρχαιότητος «μάγοι πολυάριθμοι και ποικιλώνυμοι, αγύρται, απολακταί, βωμολόχοι, ιατρομάντεις, καθαρτές, φαρμακομάντεις κλπ, συνοδευόμενοι υπό γυναικών μαγισσών ή βοηθών και αφορμώμενοι εκ Θεσσαλίας κυρίως, ήτις εθεωρείτο η κατ’ εξοχήν κοιτίς των, περιέτρεχον τας πόλεις και εξηπάτουν τους απλοϊκούς ανθρώπους.



ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Ξακουστες εμειναν οι ανωτατες φιλοσοφικες σχολες στην βασιλευουσα το πανδιδακτηριον, η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της Μαγναυρας,η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη των Μαγγανων, κλπ ,με πρυτάνεις-καθηγητές της πολύ μεγαλες μορφες της μεσαιωνικης Ελληνικης φιλοσοφιας τον Στεφανο τον Αλεξανδρινο. 
Ο Στεφανος διδαξε μουσικη , γεωμετρια, αστρονομια. Παραλληλα ο Στεφανος εφραψε , μελετες για Πλατωνα , Αριστοτελη, Ιπποκρατη, Γαληνο. 
Ο Γαλλος καθηγητης της χημείας Berthelot Perrie σε λογο στην Γαλλικη ακαδημια , επιστημων (18 Μαιου 1900 μ.Χ.), ειπε ότι ο Στεφανος ηταν ο κορυφαιος επιστήμονας της εποχης του. 
Ο πρύτανης Λεων ο μαθηματικος, ηταν γεωμέτρης, αστρονόμος, φιλόσοφος. 
Ο Λεων προετοιμασε για να εκδωθουν εκ νεου τα εργα του Αρχιμηδη , του Ευκλειδη, του Απολλωνιου του Πυργαιου, του Πτολεμαιου. 

Τα Εργα αυτά βρίσκονται αυτην την στιγμη στο πανεπιστημιο της Οξφόρδης. 
Ο Ιδιος εγραψε της προσωπικες του παρατηρήσεις ,επανω στους Ευκλειδη και Αρχιμηδη. 

Ο Λεων, είναι ο πρωτος που εισηγαγε τα γραμματα στην Αλγεβρα, ενώ κατοπιν εντολης του ΜΙχαηλ του γ ,εφτιαξε τον πρωτο οπτικο τηλεγραφο, ο οποιος τοποθετηθηκε στην Ταρσο της Κιλικιας. 

Ο Λεων ειχε παει για πολλα χρονια σε μοναστηρι στην Ανδρο , οπου βρηκε και μελετησε , επι πολλα ετη σπανια βιβλια των Αρχαιων Ελλήνων Φιλοσοφων. 
Να μην ξεχναμε οτι στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη διδαξε ο μεγας Φωτιος, ενας ακομη πολυ σπουδαιος λογιος-πατριαρχης που λατρευε υπερβολικα την αρχαια Ελληνικη γραματεια.  

Αυτοκρατορας Ηρακλειος.

Ο Ελληνας αυτοκρατορας,δημοσιευσε της επιστημονικες εργασιες του με τιτλους, υπόμνημα εις την μεγαλην, του Πτολεμαιου, ενώ η δευτερη εργασια ειχε τιτλο,περι κατασκευης, σφαιρας του αρατου. Αξιος αναφορας μεταξυ αλλων και ο αυτοκρατορας Κωνσταντινος ο Προρφυρογεννητος, 
Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΥΕΝΝΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ
ΓΕΝΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΣ.


Για αυτό εκτος από το να πολεμα γεναια στα πεδια των μαχων συνέχισε την ενασχολησή του με τα γραμματα, καθως εγραψε το ιστορικό έργο για τον Αλέξιο Κομνηνό, καθως και φιλοσοφικε και ρητορικές πραγματείες.

Το κυριοτερο εργο του είναι η Υλη Ιστοριας, χωρισμενη σε τεσσερα βιβλια.


Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΥΕΝΝΙΟΥ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΓΕΝΑΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕΣΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΖΩΗ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
 (ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ). 



ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ

Ειναι γεγονος οτι η Ελληνιδα Αννα Κομνηνη εμοιαζε πολυ σε δυναμισμο, την πρωτη γυναικα αυτοκρατειρα ολων των εποχων την Ελληνιδα Ειρηνη,

Η πριγκιπισσα Αννα όμως είναι η ιδια γυναικα η οποια απεκτησε παρα πολύ μεγαλη παιδεια. 

Η παιδεια της Αννας ξεπαρασε κατά πολύ ,την παιδεια ολων των υπολοιπων γυναικων του μεσαιωνα.

Η Αννα εμαθε όλα όσα μπορούσαν να μαθευτούν στην εποχή της, την ρητορική την φιλοσοφία, την ιστορία την λογοτεχνία, την γεωγραφία την μυθολογία, την ιατρική. 

Το σπουδαιοτερο ολων ειναι οτι η πριγκιπισσα Αννα παρεμεινε σε ολη της την ζωη μια παρα πολυ ηθικη και μονογαμικη γυναικα-συζυγος και δεν υπεπεσε στο αισχιστο των αμαρτηματων την σεξουαλικη διαφθορα
Επισης διάβασε ολους τους μεγάλους ποιητές της αρχαιότητας, τον ‘Ομηρο, τους λυρικούς, τους τραγικούς και τον Αριστοφάνη 
Ακομη διαβασε τους ιστορικούς όπως τον Θουκυδίδη και τον Πολύβιο, τους ρήτορες όπως τον Ισοκράτη και τον Δημοσθένη
Πανω από όλα όμως η Αννα Κομνηνη διάβασε ολα τα εργα του Αριστοτέλη και τους διαλόγους του υπατου των φιλοσοφων του Πλάτωνα .

Από την επαφή αυτή με τους περίφημους φιλοσοφους διδάχθηκε την τέχνη της σωστής ηθικης, της παιδειας- έκφρασης, για αυτό εγραψε αυτό το πολύ σπουδαιο ιστορικο εργο την Αλεξιαδα.

Η πριγκιπισσα Αννα ηταν σε θεση να απαγγείλει με πολυ μεγαλη άνεση Ορφέα, Τιμόθεο, Σαπφώ και Πίνδαρο κλπ. 

Η Αννα Κομηνη αναδιοργανωσε της Αριστοτελικες σπουδες, στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΛΕΜΜΥΔΗΣ.


Φυσικα δεν υπαρχουν λογια για την ανωτατη φιλοσοφικη σχολη του καλογερου Νικηφορου Βλεμμυδη, στην Μικρα Ασια,οπου η αρχαια Ελληνικη φιλοσοφια εφτασε στο απογειο της κατά την μεσαιωνικη εποχη.
Ο Ελληνας θεολογος, μαθηματικος, γεωγραφος, αστρονομος και γιατρος Νικηφόρος Βλεμμύδης υπηρξε η μεγαλυτερη πνευματικη μορφή του 13ου αιώνα και ισχυρή προσωπικότητα.


Συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της εποχής του, κυρίως ως απεσταλμένος της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε συναντήσεις με ρωμαιοκαθολικούς ιερείς. 



Κατα την επιστροφη απο  στους αγιους τοπους το 1237, ιδρυσε στην Έφεσο σχολή, όπου δίδαξε φιλοσοφία από το 1238 έως το 1248, ενώ ασχολήθηκε και με παιδαγωγικά ζητήματα. 
Ο Νικηφορος Βλεμμυδης ασχοληθηκε πολυ με την γεωμετρια και τον πυθαγορα, ενω εξελιξε και προωθησε την πυθαγορεια διδασκαλια, οσο κανενας αλλος Ελληνας. 

Στην εποχη του η πυθαγορια διδασκαλια θα φτασει στο απογειο της.


Ουδεποτε καποια αλλη Ελληνικη φιλοσοφικη σχολη δεχτηκε τοσες πολλες αιτησεις. Ουτε η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης (Κωνσταντινουπολης), δεν ειχε τοσες πολλες αιτησεις για φοιτηση. 

Οι αιτησεις των φοιτητων απο διαφορα ηταν τοσες πολλες ωστε ηταν αδυνατον να δεχτει η φιλοσοφικη σχολη του ολους αυτους τους φοιτητες. 

Ολοι αυτοι οι εξαιρετικοι Ελληνες διεσωσαν και διεδωσαν τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.
Πανω απο ολα ομως ο Χριστιανισμος διεσωσε τον ετοιμοθανατο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο απο το εβραικο εωσφορικο δωδεκαθεο.
Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.


loading...

18 thoughts on “ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ; MEΡΟΣ Α-

  1. Δεν μπορεί, αυτός που τα έγραψε όλα αυτά
    κάτι πρέπει να παίρνει 🙂
    Εύγε παλικάρι μου.
    Άξιος 🙂

  2. TI ΠΙΝΕΙΣ ΑΓΓΕΛΕ
    ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

  3. ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
    ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
    ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  4. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΟΣ, ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΡΕ ΒΛΗΜΑ;

    ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ Ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ;

    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ

  5. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ
    ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
    ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ
    ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ

  6. ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ.
    ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΤΗΣ RED PANTHER LIMITED ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ

  7. ΟΟΟΥΥΥΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ 12ΘΕΕ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΥΦΤΟΕΦΙΑΛΤΗ

  8. Είτε σας αρέσει είτε όχι η ιστορία δεν διαγράφετε
    Όχι μόνο την δολοφονήσας εξαφάνισαν και το 90%
    Την ελληνικής γραμματείας

  9. Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2017 – 11:14 μ.μ.ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
    Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2017 – 11:22 μ.μ.ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
    Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2017 – 11:32 μ.μ.ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

  10. το βλεπω, σου εχει στοιχισει
    θα την εχεις σπουδασει καλα την "ελληνικης γραμματειας" αν δεν την ειχαν εξαφανισει.., δολοφονε της Ελληνικης γλωσσας
    αλβανος εισαι ρε;

  11. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ? ΑΦΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΣΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

  12. πισωγλεντης 12θεος ειναι 11.41
    γυφτος απο τα τσουκαλεικα πατρων

  13. ΕΛΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ
    ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΟΥΦΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ.
    ΣΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΒΡΗΚΕΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΥ.
    ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

  14. ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ,ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΜ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ΣΑΣ.

  15. ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ,ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ.ΣΑΣ

  16. Χιλιαδες καλογεροι και κληρικοι μεσα απο τις απολυτα προστατευμενες ζωες τους,με τους κρατικους δημοσιουπαλληλικους μισθους, τα τυχερα,τα ταματα και τα ποικιλα προνομια κλπ, βλεπουν να αναδυεται σιγα σιγα η αληθεια σαν ενας πελωριος εφιαλτης που μονο οι τυψεις μπορει να δημιουργησουν.Οι τυψεις αλλα και τα φοβικα συνδρομα μιας επερχομενης παλινοστησης του Ελληνισμου στις καρδιες των Ελληνων.Και τοτε τι θα γινει με το ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που επι γεννεες 'κυριαρχουσε' πνευματικα αλλα και κυριως πολιτικα και οικονομικα?……Τι θα απογινουν ολοι αυτοι?Μηπως αναγκαστουν να εργασθουν???…Ειναι σαφες τι θα κανουν.Θα πιασουν το νημα απο εκει που το αφησαν- αντιστασεως μη ουσης.Αρχισε ηδη η πολεμικη κατα του Αναδυομενου Ελληνισμου μεσα στο Ρωμαιικο κρατιδιο με υβριστικα παραληρηματα που αν εμεις οι Ελληνες τα εκτοξευσουμε σαυτους θα κατηγορηθουμε για τα μυρια οσα!!Οποια υβρις να λενε τους Ελληνες ειδωλολατρες,σατανιστες, εωσφοριστες κλπ που ειναι καταφορες της μισερης τους ψυχοσυνθεσης.ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.Επιδιωκουν ξανα τους ΕΛΛΗΝΕΣ 'ες εδαφος φερειν'. Δουλευουν οι φαιοχιτωνες(ολετηρες της Ελλαδος κατα τον Λιβανιο) και ξεθαβουν τα επιχειρηματα που δημιουργησαν το ΑΓΟΣ της Σκυθοπολης!!Τα επιχειρηματα που γενοκτονησαν βιολογικα και πνευματικα την Ελλαδα.Τα επιχειρηματα του Κυριλλου κατα της Υπατιας!Οσοι λιγοι Ελληνες κατα το ηθος και εθος θα πρεπει να αντιδρασουμε στην επελαση της Ασιατικης Δεσποτειας υπο την παραλλαγη δηθεν του αγωνα κατα της ΝΤΠ!!

  17. THN YΠΑΤΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ 12ΓΥΦΤΟΙ
    ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ
    ΓΥΦΤΩΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΙΣ.

  18. Ανώνυμος26 Σεπτεμβρίου 2016 – 8:57 μ.μ.
    Χλιουτς εκανε με ναζι η εκ βαφης ξανθια ντιζεζ Ε' κατηγοριας απο τον μαυρο γατο της τρουμπας και πεταξε εξω μισο βυζακι για να δελεασει τον μπαρμπα μουχλα που μολις ηλθε για να καταθεσει τα ''χαρτια'' στην αρμοδια χαρτοφτιαχτρα καθαριστρια – δικηγορο ετσι ωστε να ριξει το ΔΕΚΑΡΙΚΟ στο χαρτοκουτι μπαινοντας και κατοπιν το 150ρικο για τα 20.000 ευρω που θα λαβει απο το ''καταπλασμα που διαθετει σε τραπεζες της Αμερικης ο τσαπελοφγος….στο βαθος ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα παρακολουθουσε με γερακισιο ματι μια την ντιζεζ μην τυχον και τσιμπησει κανενα δεκαρικο και το χωσει στο σουτιεν της οσο και την καθαριστρια μην κρυψει κανενα 150ρι στην κυλωτα της….παρτε μια τσαπελιτσα παρτε ελεγε περιφεροντας εναν δισκο γεματο τσαπελες και τσαπελοπιταριδια ο πατερ ω μουν ακης με την φαλακρα του να γυαλιζει σκορπωντας και αυτος χαμογελα…στο βαθος καθοταν ο 72χρονος μπαρμπα χλεμπουρας απο τα τσουκαλεικα πανω σε ενα πλαστικο καφασι και αναλογιζοταν προσπαθντας να μασησει την συκομαιδα που του προσφεραν ρεε? λες να ειναι ολα αυτα μαλακιες και να την πατησα?…ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ στην αλλη ακρη ελαμβανε μερος μια ακομα τελετη ορκομοσιας νεων μελλων
    της ελληνων συνευρεσης απο τον τσαπελοφαγο μαυριδερο ρομα..με γοργα βηματα αρχισαν ηδη οι πρωτοι
    νεο-ορκισθεντεσ να κατευθυνονται προς τις τουαλλετες μετα την ποσιν του θαλασσιου υδατος και ηρχισαν να ακουγονται τα πρωτα πορδοκλανιδια…..ο αντιλλαλοσ ηταν αχος βαθυς απο τις χεστρες ενω συριγμοι ηγουοντο απο τα ηδη εκπεταχθεμτα περικλανιδια των ορκισθενων με παραλληλη εκτοξευση των σωθικων τους μεχρι γεμιστα κολοκυθακια που ειχαν φαει πριν 4 ημερες εξηρχοντο το δε αχχχ ητο κοινο απο ολα τα στοματα…αλλη μια πετυχημενη συγκεντρωση ο βραχυσωμος μαυριδερος ρομα ελαμπε απο ικανοποιηση περι τα 76 150ρικα μετρησε και καμια 120-130 Δεκαρικα…καλα πηγαμε και σημερα μονολογουσε …καλα..

Comments are closed.