Ο σκλάβος που δίδαξε τον Jack Daniels πώς να κάνει το ουίσκι

Έπρεπε να περάσουν 150 χρόνια για να αναγνωριστεί επιτέλους η αλήθεια.

Μετά από 150 χρόνια, η εταιρία Jack Daniels αποκάλυψε ότι ένας σκλάβος κρύβεται πίσω από τη παγκοσμίου φήμης συνταγή του πιο δημοφιλούς ουίσκι της Αμερικής.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ένας λευκός, ο Dan Call δίδαξε τον Jasper Newton «Jack» Daniel πως να κάνει απόσταξη στο Τενεσί, αναφέρει μακροσκελές δημοσίευμα των New York Times.

«Θέλουμε να μιλήσουμε περισσότερο για εμάς και για την ιστορία μας», λέει στην εφημερίδα ο Nelson Eddy, ιστορικός και υπάλληλος της εταιρείας Jack Daniel’s. Η ζωή του Green και το έργο του έχουν διασωθεί μόνο μέσα από προφορικές αφηγήσεις και τώρα ο Eddy θέλει να την καταγράψει.

Το 1866, η εταιρία «Jack Daniel Distillery» έγινε το πρώτο καταγεγραμμένο οινοπνευματοποιείο στην Αμερική. Το ουίσκι του Jack Daniel παρασκευαζόταν με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο και πολύ γρήγορα απέκτησε φανατικούς θαυμαστές. Ο Jack κράτησε τον Green και τους γιους του σαν υπαλλήλους του.

Ο Phil Epps, διευθυντής της εταιρείας, αναφέρει από τη δική του μεριά. «Προφανώς και δεν θα ήταν λογικό να αφήσει έξω από το αποστακτήριο τους Green. Ο Jack ήξερε πως ήταν οι άνθρωποι που γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τη διαδικασία και είναι εκείνοι που ανέπτυξαν αρχικά τη γεύση πριν συνδράμει και εκείνος».

Το 1904 ο Jack Daniel αποφάσισε ότι το ουίσκι του ήταν πια μοναδικό από κάθε άποψη ώστε να θελήσει να το κατεβάσει στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας ουίσκι στη Διεθνή Έκθεση του Saint Luis, δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο έκπληξη ότι έφυγε από κει με το πρώτο βραβείο ανά χείρας!

Την επόμενη χρονιά, το 1905, το Jack Daniel’s διαγωνίσθηκε με τα καλύτερα ευρωπαϊκά ουίσκι σε αντίστοιχο διαγωνισμό στη Λιέγη του Βελγίου και έφυγε πάλι με το Χρυσό Μετάλλιο, κάτι που εκτόξευσε το ουίσκι στη διεθνή του δόξα.

loading...