‌‌‌‌Ο Διεθνής Οργανισμός IHRA, τιμά τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων της Αν. Μακεδονίας

‌‌

Αφιερωμένη στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων της Ανατολικής Μακεδονίας, που την περίοδο της δεύτερης βουλγαρικής κατοχής βρήκαν φρικτό θάνατο στα ναζιστικά
στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά τη συνεργασία των Βούλγαρων με τους Γερμανούς κατακτητές, είναι η ημερίδα που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο, 21-22 Οκτωβρίου, στην Καβάλα, η πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, ως προεδρεύουσα χώρα του οργανισμού International Holocaust Remembrance Alliance-IHRA (Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος).

Η επιλογή της Καβάλας για να φιλοξενήσει την ημερίδα, μετά από πρόταση του ίδιου του πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, δρα Hans-Rudolf Hodel, είχε στόχο να συνδέσει το μαρτυρικό ιστορικό παρελθόν της Ανατολικής Μακεδονίας όχι μόνο με τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής σε βάρος Εβραίων, αλλά και με τα εγκλήματα που συντελέστηκαν από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας σε βάρος και Ελλήνων χριστιανών.

Στην ημερίδα έχουν δηλώσει συμμετοχή πρέσβεις, πρόξενοι και εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα από τα 31 κράτη-μέλη του ΙΗRA.

Πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

loading...

2 thoughts on “‌‌‌‌Ο Διεθνής Οργανισμός IHRA, τιμά τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων της Αν. Μακεδονίας

  1. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΣΦΑΓΗ 19 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ?? ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ…

    Η σφαγή των Ελλήνων από το Βυζάντιο και την Εκκλησία! Διαβάστε όλα τα στοιχεία

    «Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου». (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)

    «Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτόν τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό». (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11 : αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α’ προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    http://www.tsantiri.gr/themata/i-sfagi-ton-ellinon-apo-to-vizantio-ke-tin-ekklisia-diavaste-ola-ta-stichia/

  2. O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ…
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΜΕ
    ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ.

    "….τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων ἡμῶν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ…."

    ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ

    ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ (3/4) ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ,
    ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ (ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ.

Comments are closed.