Αριστεροδεξιοί καριερίστες στα fake news

Για πολλοστή φορά ο επικεφαλής της νεοκοµµουνιστικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε µία προεκλογικού περιεχοµένου οµιλία που πραγµατοποίησε στα Γιάννενα, επέλεξε να την «πέσει» στα Μέσα Ενηµέρωσης, που
δήθεν κατασκευάζουν fake news µε στόχο να αµαυρώσουν το προφίλ της λαοπρόβλητης παρέας του. Επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε από το συρτάρι του την επιχειρηµατολογία που ανέπτυξε ως αρχηγός τότε της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που οδήγησε στο εµπάργκο κατά του Mega και στη (δήθεν) µετωπική σύγκρουση µε τους καναλάρχες. ∆υστυχώς, όµως, για την κυβέρνηση της Αριστεράς ζούµε και δρούµε σε µία µικρή χώρα, µε αποτέλεσµα ο ένας να γνωρίζει τι λέει ο άλλος και κυρίως να µαθαίνει ο ένας να έχει εικόνα ανά πάσα στιγµή για τη δράση του άλλου.
Είναι αλήθεια ότι µε το «παραµύθι» κατά της «δαιµονισµένης διαπλοκής» και των «εχθρικών media» διέγραψαν αξιοσηµείωτη καριέρα τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο συγκυβερνήτης του, Πάνος Καµµένος. ∆υστυχώς, όµως, για το κυβερνητικό δίδυµο, όλα, ακόµη και τα πιο ευχάριστα παραµύθια, κάποια στιγµή τελειώνουν. Κάπως έτσι έχει ξεθωριάσει και η καµπάνια των κυβερνώντων να παρουσιάσουν τη δηµοσιογραφική κριτική, το σχόλιο και την αποκάλυψη ως «ένα µεγάλο ψέµα» που έχει κατασκευάσει η διαπλοκή. Για ποια διαπλοκή µιλούν πλέον; Προφανώς σ’ αυτήν κατατάσσουν τον δις καναλάρχη και εκδότη, Ιβάν Σαββίδη, που έχει πλέον πρόσβαση σε δύο τηλεοπτικούς σταθµούς («Ε» και Mega) και διαθέτει δύο εφηµερίδες («Εθνος» «Ηµερησία»), αθλητικά sites κ.ά., τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθµού Alpha, ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, που αποτελεί κοινό µυστικό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο µε τον πρωθυπουργό, όσο και µε τον υπουργό Εθνικής Αµυνας, τον επιχειρηµατία και µέτοχο του ΟΠΑΠ (σ.σ. είναι η εταιρεία µε τη µεγαλύτερη δαπάνη στα media) ∆ηµήτρη Μελισσανίδη, που βρίσκεται σε ανοικτή γραµµή µε τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαµπουράρη, τον επιχειρηµατία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που εσχάτως φηµολογείται ότι αναπτύσσει εκ νέου δράση στον χώρο των media, και άλλους επιχειρηµατίες, εκδότες και καναλάρχες, µε τους οποίους συναναστρέφονται συχνά-πυκνά οι υπουργοί Εθνικής Αµυνας, Πάνος Καµµένος, και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Ας µη ζούµε µε αυταπάτες.
Πλέον, η κυβέρνηση συνοµιλεί και µε τη νέα και µε την παλιά διαπλοκή. Επί των ηµερών της, µάλιστα, µε προκλητικό τρόπο ενθαρρύνονται επιχειρηµατικές κινήσεις στον χώρο των Μέσων Ενηµέρωσης. Αλλωστε, κανείς δεν µπορεί να ξεχάσει ότι µε την καθοδήγηση και τη στήριξη της σηµερινής κυβέρνησης συµµετείχε στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος, εκτός από πολιτικός φίλος αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τυγχάνει και δις κουµπάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καµµένου. ∆υστυχώς για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η διαπλοκή έχει ονοµατεπώνυµα. Εκτός κι αν θέλουν να µας πείσουν ότι οι ευνοϊκές τροπολογίες που σχετίζονται µε επιχειρήσεις του κ. Ιβάν Σαββίδη είναι πλήρως αποσυνδεδεµένες από τη δράση που αναπτύσσει εσχάτως στον χώρο των Μέσων.
Ο κ. Τσίπρας έχει πέσει στην παγίδα που ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δηµιούργησε. Σήµερα, δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να µην έχει εµπεδώσει τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση των νεοκοµµουνιστών για τη δηµιουργία µίας νέας διαπλοκής, που θα είναι απόλυτα ελεγχόµενη από την Κουµουνδούρου. Από εκεί και πέρα, ο σηµερινός πρωθυπουργός καλό θα ήταν να αποφεύγει τις αναφορές στις δήθεν κατασκευασµένες ειδήσεις. Και είναι καλό, γιατί ο κ. Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που συγκυβερνά, σφιχταγκαλιασµένος µ’ έναν πολιτικό που κατ’ επανάληψη έχει καταδικαστεί από την καθ’ όλα σεβαστή Ελληνική ∆ικαιοσύνη για τα ψεύδη που έχει εξαπολύσει. Ο τελευταίος που θα µπορούσε να εγκαλέσει τα media για fake news είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ανέχεται να συγκυβερνά µε τον κ. Πάνο Καµµένο, ο οποίος ενώπιόν του αράδιασε µια σειρά από ψεύδη που σχετίζονταν µε την πολυτελή του διαµονή στο Λονδίνο. Η διαπλοκή και τα fake news είναι συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα σ’ αυτό το υπέροχο και απολαυστικό ταξίδι της εξουσίας.

Υ.Γ.: Δυστυχώς, για το κυβερνητικό δίδυμο, όλα, ακόμη και τα πιο ευχάριστα παραμύθια, κάποια στιγμή τελειώνουν

parapolitika.gr

loading...