Το “καρφί” του Βίτσα για τις δηλώσεις Φίλη σχετικά με τα F-16 – ΒΙΝΤΕΟ

Για άγνοια του Νίκου Φίλη έκανε λόγο εμμέσως πλην σαφώς ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, σχετικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φίλης είπε ότι « δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια, ως οροφή, για να πάρουμε ανταλλακτικά, για τα F-16 την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά αεροπλάνα μας».
«Εγώ έχω μια αντίθετη άποψη από τον Νίκο Φίλη και έχοντας διαβάσει τη συνέντευξή του είναι ένα μείγμα άγνοιας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει- με την έννοια ότι όλη η επιχειρηματολογία είναι αυτά που έγραφαν τις πρώτες ημέρες μια σειρά εφημερίδων που μετά άρχισαν να το γυρίζουν – και δεύτερον μιας συζήτησης που είναι εύκολη» τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε πως από τον ετήσιο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ, τα 500 εκατ. είναι για εξοπλιστικά.
Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βίτσας είπε ότι θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F16, συμπληρώνοντας ότι τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας. Επανέλαβε επίσης ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισς. ευρώ. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρα και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός» επεσήμανε.
Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία. Από τη διαδικασία τόνισε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.
Μιλώντας τέλος για το ενδεχόμενο σύγκρουσης είπε ότι τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων δεν τις έχεις για να κάνεις πόλεμο αλλά για να σιγουρεύεις την περίμετρό σου, την κυριαρχία σου. Χρειάζεται περισσότερη εξωτερική πολιτική και διεθνής δραστηριότητα. Είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Τραμπ ανέδειξε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αιγαίο, σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα απόλυτα επιτυχημένο και είπε ότι «θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε».

loading...

2 thoughts on “Το “καρφί” του Βίτσα για τις δηλώσεις Φίλη σχετικά με τα F-16 – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

    Ανώνυμος22 Οκτωβρίου 2017 – 12:53 μ.μ.
    Που' ναι τα λεφτά; –
    Που 'ναι τα λεφτά; ε; ε; Που 'ναι;
    -Που' ναι τα λεφτά;
    -Που' ναι Σώρρα τα λεφτά; ε; ε;

    Να 'χα 600 δις
    τι θα έκανα να δεις
    θα ξεχρέωνα τη χώρα
    όχι λόγια, σαν τον Σώρρα

    Που 'ναι, που 'ναι τα λεφτά;

    Θα αγόραζα το χρέος
    που' μαι μάγκας και ωραίος
    τα χαράτσια τους δασμούς
    και τους πλειστηριασμούς –

    -Πού 'ναι τα λεφτά;
    -Πού 'ναι τα λεφτά; ε;

    άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

    Άιντε ρε να μου χαθείς!
    που 'ναι τα 600 δις?
    ή μας κάνεις καλαμπούρια
    ή έχει η τσέπη σου καβούρια!

    Θα άφηνα το μπλα, μπλα, μπλα
    και θα έπραττα απλά
    θα 'τρεχα για να τα χώσω
    κι όλους να σας ξεχρεώσω!

    -Που' ναι τα λεφτά;
    -Που 'ναι τα λεφτά;

    Και το ΔΝΤ να τρέμει
    τον ασίκη τον… Αρτέμη!
    Όλο …λόγια …αγαπητέ
    και δεν κάναμε σεφτέ άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

    Άιντε ρε να μου χαθείς!
    που 'ναι τα 600 δις?
    ή μας κάνεις καλαμπούρια
    ή έχει η τσέπη σου καβούρια!
    ======================================

  2. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΖΕΣ.ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣΤΑ ΨΑΧΝΕΤΕ.ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ Ο ΒΙΤΣΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΚΟΠΡΟΙ Ε ΚΟΠΡΟΙ

Comments are closed.