Όλα “μέλι – γάλα” στις σχέσεις κυβέρνησης – Eldorado

H συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τους υπεύθυνους της «Ελληνικός Χρυσός» δεν θύμιζε σε τίποτα την ρητορική που επικράτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου
όταν η πολυεθνική εταιρεία ανακοίνωσε για την διακοπή των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, εξαιτίας των προσκομμάτων που έθετε η κυβέρνηση στην υλοποίηση των επενδύσεων της.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός, Εντουάρντο Μούρα και Δημήτρη Δημητριάδη και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, χαιρέτησε την ανακοίνωση της εταιρείας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, καθώς και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας της διαιτησίας.

«Πρόθεση και των δύο μερών είναι η Διαιτησία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Το ΥΠΕΝ και η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στη συνάντηση τέθηκε όλο το φάσμα των εκκρεμοτήτων της εταιρείας με το Δημόσιο και υπάρχει αισιοδοξία για πρόοδο των συζητήσεων. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαιτησίας παραμένει επί του παρόντος το τρίμηνο.

Με την σχετική ανακοίνωση είναι σαφές ότι με… «γρήγορους ρυθμούς» κλείνει το κεφάλαιο που άνοιξε με τις ανακοινώσεις της Eldorado για το κλείσιμο όλων των μεταλλείων χρυσού όπως επίσης και οι κραυγές που ακούστηκαν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη απομάκρυνσης της εταιρείας από τη Χαλκιδική.

loading...

1 thought on “Όλα “μέλι – γάλα” στις σχέσεις κυβέρνησης – Eldorado

  1. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ…ΕΔΩ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ (ΦΑΓΩΜΑ ΚΟΙΝΩΣ ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ) ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η '΄ΒΟΛΗ'' ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΑΤΣΣ ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ? ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ….ΒΡΕΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΘΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Comments are closed.