colpo grosso με Τραμπ: Συμφωνία για χρέος και απόβαση επενδυτών – Ποιοι έρχονται

Μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το επταήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στις Βρυξέλλες και ήδη αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι πτυχές της συμφωνίας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες
ξεπερνούν κατά πολύ τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 που θα επιβαρύνει με 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας – και όχι 2,4 όπως ισχυρίζεται ψευδώς η αντιπολίτευση – τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή είναι ο παράγοντας που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του πλανητάρχη, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν νέοι τριγμοί που θα αποτελέσουν εν δυνάμει αποσταρεοποιητικό παράγοντα για την Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος συμμετείχε στην κλειστή σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες του Αλέξη Παπαχελά αναφέρουν πως οι ΗΠΑ, μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ με 17%, δεν αποκλείεται να ζητήσουν την σύγκλιση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου – μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο και αφού ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση – και να πιέσουν για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω λήψη μέτρων για το χρέος.

Ενδεικτικό του παρασκηνίου που υπήρξε είναι το γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και επέμενε να συναντηθούν πριν αυτός επισκεφθεί το Λευκό Οίκο, όπερ και εγένετο.

Την επόμενη μέρα ο Μνούτσιν αποκάλυψε στον Αλέξη Τσίπρα πως του τηλεφώνησε η διευθύντρια του ΔΝΤ και τον ενημέρωσε πως όλα πήγαν καλά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν υπήρξαν εντάσεις και η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς «εκπλήξεις».

Και το βασικότερο, ότι το Ταμείο θα επιμείνει ανυποχώρητο στο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, σε πείσμα του Βερολίνου.

Επενδυτική απόβαση

Την ίδια ώρα, η άριστες σχέσεις που διατηρεί ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον αμερικανικό παράγοντα φαίνεται πως αποδίδουν γρήγορα καρπούς.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για διμερή ομάδα εργασίας μεταξύ του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Αμερικανού ομολόγου του, Ουίλντορ Ρος, αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή στη Real News αναφέρουν πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να πραγματοποιήσουν «απόβαση» 12 επενδυτικοί κολοσσοί από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση Παπαδημητρίου – Ρος, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε στον κ. Παπαδημητρίου ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η επιχειρηματική αποστολή Trade Winds στην Αθήνα, ζητώντας του να υπάρξει συνάντηση με αρμόδιους φορείς της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης στην Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία ήδη διοργανώνεται.

Η αποστολή περιλαμβάνει τα εξής Funds: Hydro Instruments Inc., Wheeling Truck Center Inc., Kanawha Scales & Systems, Brock Beauty Inc., Stratus Public Relations, Capstone Turbine Corporation, Jagid Management LLC, Max InterAmericas Inc., Mathew Marine, Phelps Industrial Products LLC, Permco Inc., Ranson Inspection Services LLC, Signalman’s Safety Sleeves.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ συμφωνήθηκε η σύσταση επιτροπής συνεργασίας των δύο χωρών για οικονομικά – επενδυτικά θέματα, με επικεφαλής τον κ. Παπαδημητρίου από την ελληνική πλευρά και τον κ. Ρος από την αμερικανική πλευρά.

loading...

1 thought on “colpo grosso με Τραμπ: Συμφωνία για χρέος και απόβαση επενδυτών – Ποιοι έρχονται

  1. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Comments are closed.