Ο ΣΑΜΑΡΑΣ “ΕΚΛΕΙΣΕ” ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ BSH (ΠΡΩΗΝ ΠΙΤΣΟΣ) – Η “ευαισθησία” της Μπακογιάννη

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” …

Η Βουλευτής της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της BSH (πρώην Πίτσος)! Δηλαδή, μιας από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της Πατρίδος μας, αφού λειτουργούσε αδιαλείπτως επί 152 χρόνια στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη και που όπως ανακοινώθηκε βάζει λουκέτο εντός του 2018!

Αναφέρεται βεβαίως η κ. Μπακογιάννη πως, στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου (2012), από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, υπήρχε η δέσμευση της αναβάθμισης και της επέκτασης του συγκεκριμένου εργοστασίου! Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία προέβλεπε επένδυση 60-100 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη απασχόληση 700 εργαζομένων! Αυτή η επένδυση – δέσμευση ουδέποτε υλοποιήθηκε από τη Siemens! Αντίθετα μετά από 5 χρόνια από την υπογραφή του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού το εργοστάσιο κλείνει!

Ωστόσο, η κ. Μπακογιάννη θεωρεί υπεύθυνη την παρούσα κυβέρνηση για το κλείσιμο του εργοστασίου, αφού είχε υποσχεθεί τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Έτσι, με αφορμή την ερώτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και της έκτασης που δόθηκε από τα ΜΜΕ της χώρας, οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις που θα αποκαταστήσουν την πλήρη αλήθεια, ενημερώνοντας πραγματικά τον ελληνικό λαό!

Πρώτον: Σε αυτό το εργοστάσιο του Πίτσου, κατασκευάζονταν λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες κα) των εταιρειών: Bosch, Siemens, Πίτσος, Gaggenau και Neff! Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών το κατείχε η Siemens AG (της Γερμανίας)! Ωστόσο, εδώ και δυόμιση χρόνια η Siemens είχε αποσυρθεί, πουλώντας το μερίδιό της στην Bosch!

Δεύτερον: Είναι εδώ και δυο χρόνια γνωστό ότι, το εργοστάσιο, όπως και άλλα στην Ευρώπη θα έκλειναν και η καταλυτική ημερομηνία θα ήταν ο Δεκέμβριος του 2018! Μάλιστα, κατά το παρελθόν είχα αναφερθεί σε σχετικό άρθρο μου στο πρόσωπο που είχε αναλάβει τα ηνία του εργοστασίου, τον κ. Γεώργιο Φεντάκη! Τον άνθρωπο που είχαν επιστρατεύσει οι Γερμανοί για να κλείσει και το ιστορικό εργοστάσιο της Siemens Τηλεβιομηχανικής (γνωστότερη ως Siemens TELE) στη Θεσσαλονίκη!

Ο Σαμαράς έβαλε το λουκέτο στο εργοστάσιο

Αλλά, την ταφόπλακα ύπαρξης του εργοστασίου την έβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και πιο συγκεκριμένα ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

Γιατί, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πολύ έγκυρη πηγή – πιο έγκυρη δεν μπορεί να υπάρχει – πως όταν η Siemens κατείχε ακόμη το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του εργοστασίου, ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από το πρώτο του ταξίδι στο Βερολίνο ως Πρωθυπουργός, όπου συναντήθηκε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ (24 Αυγούστου 2012), πραγματοποίησε συνάντηση στο Ναύπλιο με αντιπροσωπία των εταιρειών Bosch, Siemens και Πίτσος! Σε αυτήν την συνάντηση του επιδόθηκε αναλυτικό business plan του εργοστασίου με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εργοστασίου!

Συνεπώς, για λόγους που ο κ. Σαμαράς και το υψηλό επιτελείο του γνωρίζει, δεν δόθηκε ουδεμία συνέχεια, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εκείνη την εποχή πως, η Siemens στην Ελλάδα δεν ήθελε να συνεργαστεί!

Η ιστορία είναι αμείλικτη

Αλλά, για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Siemens υπέγραψε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό στις 2 Μαρτίου 2012 και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο ημέρες πριν τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο, διά χειρός του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουράρα! Όταν ο Σαμαράς είπε στη Μέρκελ το ιστορικό πλέον “ουδείς αναμάρτητος”! Όταν δηλαδή πήγε στο Βερολίνο ως αντιμνημονιακός Πρωθυπουργός και επέστρεψε Μνημονιακός!

Επίσης, να θυμηθούμε πως ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός όριζε ότι η Siemens και το ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να τον υπογράψουν εντός 45 ημερών, διαφορετικά ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός θα ήταν άκυρος!

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, γιατί οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Ζανιάς και Σαχινίδης αρνήθηκαν να υπογράψουν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό;

Γιατί, ο Γιάννης Στουρνάρας αφού ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών στις 5 Ιουλίου 2012 υπέγραψε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό στις 22 Αυγούστου; Μήπως και αυτός αρνιόταν και υπέγραψε με “το πιστόλι στον κρόταφο” για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Βερολίνο ο Σαμαράς;

Τιτάνιος ο αγώνας του Σαμαρά κατά του Μητσοτάκη

Έτσι, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρέπει να αναζητά ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση! Θα της συνιστούσαμε να απευθυνθεί στον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της ΝΔ, μετά και την αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα! Ο οποίος Αντώνης Σαμαράς, το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδίδεται φανατικά σε έναν τιτάνιο αγώνα – ειδικότερα μέσω του Antinews – αποδόμησης του σημερινού Προέδρου της ΝΔ και αδελφού της κ. Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η 5ετής σιωπή της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη το Μάρτιο του 2012, όταν αποχώρησε από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία έγκρισης του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, επέδειξε ευαισθησία γι΄ αυτό το θέμα!

Γιατί, επανέρχεται μετά από πέντε (5) χρόνια και αναζητεί ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση; Γιατί, επί μια 5ετία σιώπησε; Όταν ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ήταν ακόμη εν ενεργεία (2012-2017);

Θεωρούμε ότι, η ερώτησή της υποβάλλεται κατόπιν εορτής αφού ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός έληξε στις 22 Αυγούστου 2017, χωρίς να έχει εκπληρωθεί σε κανένα του σημείο! Δηλαδή, χωρίς η Siemens να εκπληρώσει καμιά από τις δεσμεύσεις της!

Βεβαίως, με όσα αναφέρω σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσω την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που από πλευράς της είναι συναυτουργός αυτού του σκανδάλου!

Μπορεί να φανεί χρήσιμη αν θέλει η κ. Μπακογιάννη

Θα συνιστούσαμε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αν πράγματι θέλει να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες, να ασχοληθεί με την Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών που συστήθηκε την 17η Σεπτεμβρίου 2012 (αρ. πρωτ. 1188), προκειμένου να εποπτεύει εάν η Siemens υλοποιούσε τα υπογραφέντα στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό (από τη Siemens ΑΕ και τη Siemens AG)!

Να θυμίσουμε ότι, Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης ορίσθηκε η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, κ. Πηνελόπη Παγώνη! Την Επιτροπή συμπλήρωναν άλλα έξη (6) μέλη! Τρία (3) του Υπουργείου Οικονομικών και τρία (3) της Siemens (ένας της Siemens Γερμανίας και δυο της Siemens Ελλάδος – Πάνος Ξυνής και Robert Sikellis)!

Ωστόσο, το οξύμωρο είναι πως, ο Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ευκλείδης Τσακαλώτος, άλλαξε στην πορεία μέλη της Επιτροπής, άφησε όμως ως Επίτροπο την εκλεκτή του Γιάννη Στουρνάρα, Πηνελόπη Παγώνη!

Γιατί;; Επειδή έκανε σωστά τη δουλειά της;;

Αφού εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά της!

Επανέρχομαι…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “Ο ΣΑΜΑΡΑΣ “ΕΚΛΕΙΣΕ” ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ BSH (ΠΡΩΗΝ ΠΙΤΣΟΣ) – Η “ευαισθησία” της Μπακογιάννη

  1. Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα ελάχιστοι που φοράνε παντελόνια….και τολμουν και γράφουν την ΑΛΗΘΕΙΑ!

    Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:
    Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.
    Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές.
    Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.
    Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.
    Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.
    Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ στην Τήνο που αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη.
    Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
    Το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.

    Αν, πάντως, ρίξει κανείς μια ματιά στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σκάνδαλο Siemens (και είναι χαρτοκιβώτια που πιάνουν τουλάχιστον δυο δωμάτια), θα διαπιστώσει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πολύ περισσότερες σχέσεις με τον Χριστοφοράκο

    H κορωνίδα των σκανδάλων, το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαπλοκής στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα, αυτό της Siemens, δεν έχει ακόμα εκδικαστεί …

    Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε επί πολλά έτη στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

    Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
    (…Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
    Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς…)

Comments are closed.