Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ” ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ( Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ;
Η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν μονιμα στρατιωτικο κρατος, εξαιτιας των αμετρητων εχθρων οι οποιοι επιτεθοταν συνεχεισ ολους εκεινους τους αιωνες εναντιον των Ελληνων.


Απο την ημερα λοιπον που ανελαβαν οι προγονοι μας την διοικηση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας ολους εκεινους τους αιωνες μας επιτεθηκαν αμετρητοι λαοι για να μας παρουν πισω την αυτοκρατορια και να μας κανουν εκ νεου σκλαβους. 

Ουδεποτε στην παγκοσμια ιστορια αλλο εθνος δεχτηκε τοσες πολλες επιθεσεις  ταυτοχρονα απο ολα του τα συνορα και απο τοσους πολλους διαφορετικους λαους.  

Μονον οταν διοικουσαν οι ενδοξοι  Ελληνες την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια εγιναν για μια και μοναδικη φορα ολα αυτα στα παγκοσμια χρονικα. 




Για να ειναι σε θεση να ανταπεξελθουν στσα εξοδα των πολυ δαπανηρων αυτων  πολεμων σχεδον ολοι οι αυτοκρατορες εβαζαν παρα πολυ υψηλους φορους ακομη και στους πιο φτωχους Ελληνες υπηκοους.  








Στα πλαισια εισπραξεως των φορων, δεν ηταν λιγες οι φορες που το Ελληνικο-ρωμαικο αυτοκρατορικο κρατος ανεθετε την εισπραξη των φορων σε ιδιωτες. 

Αυτη η κρατικη πραξη ονομαζοταν εκμισθωση των φορων. 

Αρκετες φορες οι ιδιοτητες εκμισθωτες των φορων εισεπραταν δια της βιας οχι μονον τον προκαθορισμενο φορο, αλλα επαιρναν μεχρι και τα διπλα χρηματα.

Αυτό ηταν κατι το οποιο το θεωρουσαν απολυτως δικαιο και λογικο. 



Μεταξυ αλλων οι Ελληνες υπηκοοι ηταν υποχρεωμένοι να προσφερουν κατάλυμα στον στρατο και στους δημοσιους υπαλληλους.



Σε καποιες ιστορικες περιοδους, οπως στην εποχη του Αλεξιου του α Κομνηνου, οι Ελληνες οχι μονον πληρωναν φορους αλλα ηταν υποχρεωμενοι να δουλευουν χωρις αμοιβη στα δημοσια εργα οπως ειναι η κατσασκευη δρομων, πλοιων και γερυριων.


Επισης ηταν υποχρεωμενοι ολοι οι υπηκοοι να συνεισφερουν σε ειδος δινοντας τροφες για τον Ελληνικο-ρωμαικο στρατο.


ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Ο Α


Οι πόλεμοι του Ιουστινιανού του α, οι οποιοι ήταν καθαρά επεκτατικοί, έφεραν βαριές έως βαρύτατες φορολογίες οι οποίες εξασθένησαν, εξαθλίωσαν ασκοπα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελληνικής (ρωμαϊκής) αυτοκρατορίας. 


Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας απολύτως λόγος να υποβληθούν οι άμοιροι υπηκοοι σε τέτοια βασανιστήρια, καθώς η αυτοκρατορία δεν ήταν σε θέση άμυνας αλλά σε θέση επίθεσης, εάν χρειαζοταν να αντεπιτεθεί. 

Τους φορους εισεπρατε δια της αρκετες φορες δια της βιας, ο Πρωθυπουργος της αυτοκρατοριας ο Ιωαννης Καππαδοκης.



Δηλαδή δεν κινδύνευε εκείνο το διάστημα της βασιλείας του Ιουστινιανού του Α τόσο πολύ από τους αμέτρητους εξωτερικούς εχθρούς, όσο κινδύνευε όλες της υπόλοιπες εποχές. 



Ο Ιουστινιανος ο α , είναι υπαιτιος σε πολύ μεγαλο βαθμο, για την οικονομικη καταστροφή του κρατους.




Οι απαράδεκτες προσωπικες του φιλοδοξιες ,ηταν η αιτια να κινδυνευσει η Ελλαδα , με οριστικο αφανισμο. 


 Με τον Ιουστινιανο αυτοκρατορα για πρωτη και μοναδικη φορα στην παγκοσμια ιστορια , η Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια με πρωτευουσα την Κωνσταντινουπολη θα κανει μια σειρα από επεκτατικούς πολεμους. 


Ολοι οι αλλοι πολεμοι, κατά την διαρκεια ζωης του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους, ηταν καθαρα αμυντικοι, ειτε αναγκαζόμασταν να αντεπιτεθούμε μετα από επιθεσεις βαρβαρικών λαων. 




Όπως στην περιπτωση της Παγκόσμιας περσικης αυτοκρατοριας, η οποια επιχειρησε δυο φορες να μας καταστρεψει ολοσχερος. 




O Ιουστινιανος εξαιτιας των μεγαλων προσοπικων του φιλοδοξιων ,οδηγησε την αυτοκρατορια σε τελειως ασκοπους πολεμους, για να αποκαταστησει τα παλαια σύνορα του Ελληνικου (ρωμαικου) κρατους , στα πλαισια της pax Romana. 



Oλοι αυτοι οι ανούσιοι πολεμοι κατεστρεψαν σε παρα πολύ μεγαλο βαθμο οικονομικα το Ελληνικο (ρωμαικο ) κρατος. 


Ο Ιουστινιανος ο α, πληρωσε δυσβάσταχτα ποσα για να κλεισει ειρηνη με τους περσες, ώστε να μπορει να κανει τους επισης πανάκριβους επεκτατικούς του πολεμους στην Δυση (Ιταλια, Ισπανια κλπ). 



Το αποτέλεσμα τραγικο καθως εξαντλησε οικονομικα το κρατος σε παρα πολύ μεγαλο βαθμο.



Συνεπεια ολων αυτων ηταν να βρει το Ελληνικο κρατος τελειως χρεωκοπημενο, ο πρωτος Ελληνας βασιλιας ο Ηράκλειος. 


Εξαιτίας αυτής της πολιτικης αντιληψεως με βαση την pax romana ,προχώρησε σε μια σειρά επεκτατικών πολέμων για την αύξηση των συνόρων της αυτοκρατορίας. 



Η βασιλεία του αποτελεί την τελευταία μεγάλη πολιτικη, στρατιωτικη αναλαμπή του γερασμένου ρωμαϊκού κράτους, στην μορφη που το ξεραμε μεχρι τοτε, απο τον Οκταβιανο, μεχρι και τον Ιουστινιανο. 


 

ΕΠΕΙΔΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΙΓΓΑ..

Ο εβραιος παρακοιμώμενος Ιωσηφ Βριγγας υποκινει επεισοδια εις βαρος του αγιου Νικηφορου.
Ο εβραιος Βριγγας και η πολιτικη “αριστοκρατια” της Κωνσταντινούπολης παρακινουν τους Ελληνες να βιαιοπραγησουν εναντια στον αγιο Νικηφορο τον β με πρόσχημα τα βαρια φορολογικα μετρα.
Αν και τα πολυ βαρια φορολογικα μετρα ηταν μονιμο φαινομενο ολους εκεινους τους αιωνες εντούτοις για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα, εχουμε απίστευτα επεισοδια.

Το μεγαλειο του Αγιου Νικηφορου του β Φωκα, φανηκε για πολλοστη φορα , οταν με Αγια υπομονη ,δεχτηκε την οργη του λαου, για τα βαρια φορολογικα μετρα, εξαιτιας των συνεχομενων αμυντικων πολεμων.




Kινηθηκαν εναντιον του Αγιου Νικηφορου του β που προστατυευε ολους τους Ελληνες Χριστιανους από τους Σατανιστες. 
Σε αντιθεση στην σημερινη εποχη ολοι δεχονται τα παρανομα μνημονια.
Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΡΙΓΓΑΣ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ
ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ.
Οι αιματηρες φορολογικες θυσιες του Ελληνικου λαου δεν πηγαν χαμενες διοτι κερδίσαμε ολους τους αμυντικούς πολεμους με τους Αραβες. 


Εντουτοις σε μια εξοδο του Ελληνα βασιλια με τα ποδια, στους δρομους της
βασιλευουσας– Κωνσταντινουπόλεως, βρεθηκαν καποιοι, οι οποιοι του πεταξαν χωμα, πετρες, και ξυλα στο προσωπο.


Ο αγιος Νικηφορος πηγε σε μια εκκλησια, με τα ποδια , χωρις συνοδεια, ενώ ειχαν ξεσπασει ταραχες στην βασιλευουσα μεταξυ Ελλήνων και αρμενιων ναυτων. 



Σε περιπτωση που δεν ειχαν επεμβει καποιοι αλλοι Ελληνες, το εξαγριωμενο πληθος, ειχε σκοπο ειτε να τον τραυματισει βαρια, ειτε να τον σκοτωσει.
Ο Αγιος Νικηφοροςόμως που ηταν ταυτόχρονα, ο πιο γεναιος πολεμιστης της αυτοκρατοριας, δεν υπερασπιστηκε τον εαυτο του εκεινη την στιγμη.
Σκεφτείτε λοιπον ότι σε έναν Αγιο ηρωα όπως τον Νικηφορο τον β Φωκα, τον τριτο κορυφαιο αυτοκρατορα ολων των εποχων, μετα τον Ιερο Βασιλειο τον β, και τον Ηρακλειο,του πεταξαν πετρες, χωματα, και ξυλα στο προσωπο. 


Εάν δεν ηταν εκει καποιοι επιφανείς Ελληνες σκοπευαν να τον χτυπησουν, ειτε να τον σκοτωσουν. 



Όλα αυτά εναντιον ενός Ελληνα Αγιου Βασιλια, ο οποιος καθημερινα επι δεκαετιες θυσιαζε την ζωη του για την Ελλαδα στα πεδια των μαχων, έναν ανθρωπο που δοξασε και προστατευσε την Ελλαδα.


Aυτά τα αισχη εγιναν εναντιον του Αγιου που προστατευε ολους τους Ελληνες Χριστιανους από τους Σατανιστες. 




Σε αντιθεση με την σημερινη εποχη οπου οι πολυ σαπιοι ηθικα νεοραγιαδες κάθονται θεατες στον ιδιο τους τον θανατο. 


 Την εποχη που εχει γινει μεγαλο πραξικοπημα, την ωρα που εχει καταλυθεί το Ελληνικο συνταγμα και ισχυει,το αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος, όπως μας αναφερει ο Καθηγητης του συνταγματικου δικαιου ο κυριος Κασιμάτης.


Το απογειον βεβαια της ανανδρίας, του ραγιαδισμού είναι ότι από τον Αργαλεο θανατο των σαρακηνων (Νικηφορος β), φτασαμε στην σημερινη εποχη να επιτρέπουμε στους αγαρηνους λαθρο, να αλειψουν με ακαθαρσίες τα εικονίσματα του Χριστου και των αγιων στην Λεσβο, μια ειδηση που διαβασαμε στο διαδικτυο.



Ακομη το απογειο της παρακμης ειναι το να επιτρέπουμε στους Αγαρηνούς να βιαζουν τα κορίτσια μας, με αποκορύφωμα τον βιασμο της ατυχης Μυρτους στην Παρο το 2012.


Οι αιματηρες οικονομικες θυσιες των φτωχων Ελλήνων στους αμυντικούς πολεμους επι Αγιου Νικηφορου του β Φωκα, επιασαν τοπο και η Ελλαδα κερδισε ολους τους αμυντκους πολεμους, ενω ταυτόχρονα περασαμε στην μεγαλη αντεπιθεση και νικήσαμε τους Σαρακηνούς.
Εντουτοις οι Ελληνες φτωχοι ,παρα το σημαντικο γεγονος, ότι γλυτωσαν από της σφαγες, τους βιασμους, της κλοπες, το σκλαβωμα γυναικων, τους εμπρησμούς, τους οποιους εκαναν σε ετησια βαση οι αγαρηνοι, με οδηογυς τους πανούργους εβραιους πολιτικους αξιωματούχους εξαπατηθηκαν και επιτεθηκαν στον αγιο Νιηφρορου, με αιτια  την βαρια φορολογια.

Eνας Αγιος του Χριστου, ο τριτος κορυφαιος αυτοκρατορας ολων των εποχων επεβαλε βαρυτατα φορολογικα μετρα ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει η αυτοκρατορια στους συνεχομενους πολεμους.


Ο αγιος Νικηφορος και ολοι οι υπολοιποι Ελληνες αυτοκρατορες ενηργησαν σε τελειως αντιθετη κατευθυνση απο τον κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων τον Βασιλειο τον β,ο οποιος ηταν και είναι παγκόσμιος ο μοναδικος αυτοκρατορας μεχρι σημερα, οπου οι φτωχοι Ελληνες γνωρισαν την απολυτη ευημερια, χωρις καθολου φορους, χωρις να τους αδικούνε ποτε, ενω τους φορους εισοδήματος των φτωχων Ελλήνων,τους πληρωναν οι πλούσιοι.

Όλα αυτά εγιναν για μια και μοναδικη φορα στα παγκοσμια ιστορικα χρονικα, από τον ιερο Βασιλειο τον β. 
Ο Βασιλειος περαν του ότι αποκατεστησε ολες τις αδικιες των πλουσιων εις βαρος των φτωχων Ελλήνων, δεν ηθελε σε καμια των περιπτώσεων να στηριξει της στρατιωτικες του επιτυχιες, και την επιβίωση της Ελληνοχριστιανικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας, εις βαρος της οικονομικης ευημεριας, των φτωχων Ελλήνων βαζωντας δυσβασταχτους φορους όπως εκαναν , ο Αγιος Νικηφόρος ο β Φωκας , ο Ιουστινιανος και αλλοι αυτοκρατορες.

Ο μεγιστος των Ελλήνων ο ιερος Βασιλειος ο β, ηξερε πολύ καλα ότι ακομη και σε περιπτώσεις ζωης και θανατου για την αυτοκρατορια ότι η επιβιωση του κρατους δεν επιτρεπετε να επιτυγχάνεται εις βαρος των ασθενέστερων οικονομικα Ελλήνων.

Για τους ιδιους ακριβως λογους γνωριζε ο Βασιλεος ότι ολες οι πολιτικες οι στρατιωτικες επιτυχιες ενός κρατους ενός βασιλια -αυτοκρατορα δεν εχουν απολυτως καμια ηθικη, πολιτικη και στρατιωτικη αξια, εάν γινονται εις βαρος της οικονομικης ευημεριας των φτωχων Ελληνων.

 

Ο Βασιλειος ειναι ο αυτοκρατορας ο οποιος ξεπερασε σε αρετες, σε ευεργεσιες και θυσιες οποιονδηποτε αλλο Ελληνα βασιλια.

Oυδεποτε στα παγκοσμια ιστορικα χρονικα υπηρξε αυτοκρατορας τοσο δικαιος ηθικος και γεναιος. 

Μονον ο Βασιλειος απαλλαξε απο καθε φορολογικη υποχρεωση ολους τους φτωχους, τους εδωσε πισω τα κτηματα που τους ειχαν παρει πισω παρανομα οι πλουσιοι. 

Ο Βασιλειος ειναι ο μονος αυτοκρατορας ο οποιος μεγαλωσε με δικη του φροντιδα ολα τα ορφανα των σκοτομενων Ελληνων στρατιωτων. 

Επισης ο Βασιλειος πηρε απο σχεδον ολους τους πλουσιους τις περιουσιες τους τις οποιες ειχαν αποκτησει παρανομα και της εδωσε στο κρατος και στους φτωχους Ελληνες. 

Ο Βασιλειος ο β ειναι ο μοναδικος αυτοκρατορας στην ιστορια της ανθρωποτητος που εξισωσε κοινωνικα ολους τους Ελληνες και τους υπολοιπους υπηκοους.

Ο Βασιλειος ειναι ο αυτοκρατορας που ετρωγε το ιδιο φαγητο με τους στρατιωτες του και πολεμουσε στην πρωτη γραμμη της καθε μαχης μεχρι τα 69 του χρονια.

Ο Ελληνας Βασιλιας καθοταν αυπνος, νηστικος, διψασμενος μεχρι να τελειωσει νικηφορα η καθε μαχη για την Ελλαδα. 


Ο Βασιλειος δεν παντρευτηκε ποτε στερηθηκε την γυναικα και την οικογενεια διοτι θυσιασε ολη του την ζωη για την Ελλαδα.

Ποιος ανθρωπος θα μπορουσε να ζησει σε ολη του την ζωη πλην των εφηβικων του χρονων χωρις ερωτα, γυναικα και οικογενεια, απο τα 20 μεχρι τα 69 του χρονια ; Απολυτως κανενας μονον ο ιερος βασιλειος ο β, επετυχε το απολυτο σε ολα.


Με τον Βασιλειο τον β οι φτωχοι Ελληνες γνωρισαν την απολυτη ευημερια – προστασια για μια και μοναδικη φορα στα παγκοσμια χρονικα.


Ποτε ξανα κανενας αλλος αγιος, αγια η βασιλιας δεν ευεργετησε τοσο πολυ τους φτωχους Ελληνες. 


Κυριολεκτικα τα πραγματα τα οποια εχει κανει ο Ιερος Βασιλειος για την Ελλαδα ειναι αμετρητα και ουδεποτε τα εκανε σε τετοιο βαθμο οποιοσδηποτε αλλος Ελληνας βασιλιας.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΗΚΕ
ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟ
ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ
ΙΩΣΗΦ.

Ο Αγιος Νικηφόρος Φωκας και ο ανηψιος του Ιωαννης, δυστυχως ηταν μεσα στα αμέτρητα θυματα των σκευωριων, που δημιουργει ανα τους αιωνες, το κομματι του εβραικου λαου το οποιο πιστευει στον εωσφορο.

Ενας ακομη πολιτικος αξιωματούχος σημιτικης καταγωγης ηταν ο Ιωσηφ Βριγγας, ο οποιος προκαλεσε φοβερα πληγματα στην Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια.


O παρακοιμωμενος Ιωσηφ Βριγγας, ηταν εκεινος ο οποιος κινησε γη και ουρανο, ώστε να εμποδισει τον Αγιο Νικηφορο Φωκα ,από την ανοδο του στον θρονο. 


Αρχικα εγραψε επιστολή στον ανηψιο του Νικηφορου του β, τον Ελληνοαρμενιο Ιωαννη Τζιμισκη, με την οποια ζητουσε ειτε να σκοτωσει τον θειο του, ειτε να τον συλλαβει, να τον τυφλωσει, και να τον κλεισει σε μοναστηρι.



Όταν ο Ιωαννης αρνηθηκε, εκανε τα παντα ο Ιωσηφ Βριγγας, για να σταματησει τον Νικηφορο, από την ανοδο του στον θρονο, μεχρι ενοπλη αντισταση προεβαλλε. Όμως δεν πετυχε τιποτα, ο Αγιος Νικηφόρος εγινε αυτοκρατορας, και ο Βριγγας εχασε όλα του τα αξιωματα.
Λιγο πριν πεθανει αυτή η θλιβερη μορφη ζωης, για να εκδικηθεί τον Ιωαννη, εστειλε καποιους,οι οποιοι εξαπατησαν τον Νικηφορο τον β, καθως τον επεισαν ότι ο Ιωαννης ,ετοιμαζει “πραξικοπημα”.

Αυτό το ε κανε ο Ιωσηφ Βριγγας , διοτι ο Ιωαννης δεν υπακουσε στις εντολες του ,να σκοτωσει του θειο του, τον Νικηφορο τον β. 



Αυτό που εκανε ο Βριγγας ηταν μια ακομη πλεκτανη, ένα ακομη ψεμα, διοτι ο Ιωαννης μεγαλωσε από μικρο παιδι, με μοναδικο πρωτυπο τον Θειο του τον Νικηφορο τον β, ο οποιος ηταν ο πιο γεναιος πολεμιστης, εκεινης της εποχης στα πεδια των μαχων. 



Ο Ιωαννης ηθελε να γινει ομοιος με τον θειο του, τον θαυμαζε παρα πολύ.

 Όταν μεγαλωσε εγινε στρατιωτικος, και πολεμουσε πολύ γεναια ,διπλα στον θειο του Νικηφορο β, στην πρωτη γραμμη της κάθε μαχης. 



Ένα ονειρο ζωης, ειχε γινει πραγματικοτητα για τον Ιωαννη.Το ιδιο ονειρο ειχαν ολοι ,οι Ελληνες ολους εκεινους τους αιωνες, να πολεμησουν , να υπερασπιστουν την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια.
Το ονειρο του Ιωαννη Κουρκουα πλεον ειχε γινει πραγματικοτητα, καθως
πολεμουσε διπλα στον κορυφαιο πολεμιστη του κοσμου τον αγιο Νικηφορο.
Ο Ιωαννης αισθανοταν ότι είναι ο πιο τυχερος και ο πιο ευτυχισμένος σε ολο τον κοσμο.



Ο Ιωαννης  εδειξε το ηθος του με το να μην σκοτωσει τον θειο του, και να του αποκαλυψει την συνομωσια.

Δυστυχως όμως ο Νικηφόρος ο β εξαπατηθηκε, από τον πανουργο Ιωσηφ Βριγγα.

Το αποτέλεσμα της νεας πλεκτάνης του Βριγγα, ηταν να αφαιρεσει ο Νικηφόρος όλα τα στρατιωτικα αξιωματα ,από τον Ιωαννη, και να τον θεσει σε κατ οικον περιορισμο. η Ελλαδα εχασε για εκεινο το διαστημα, τον δευτερο γεναιοτερο κατά σειρα πολεμιστη, και στρατηγο. 



Η Συνεχεια όμως ηταν ακομη πιο τραγικη, καθως ,κατά την δευτερη συνομωσια , κατά της ζωης του Νικηφορου του β, ο Ιωαννης πλεον πληγωμενος από την αδικια που του εκανε ο θειος του ,δεν θα κανει απολυτος τιποτα, για να σταματησει τους συνομωτες.

Το τραγικο δεν ηταν αυτό, αλλα ηταν και συμφωνος, να δολοφονηθεί ο θειος του. Ο κοσμος του Ιωαννη ειχε καταρευσει, το ίνδαλμα του, ο θειος του, που τοσο λατερυε , που τοσο θαυμαζε, τον ειχε πληγωσει ανεπανόρθωτα.

Δεν μπορεσε ο Ιωαννης ο Κουρκουας να βρει την δυναμη να συγχωρησει τον θειο του μετα από μια τοση μεγαλη αδικια. Μαλιστα λεγεται ότι λιγο πριν ξεψυχησει ο αγιος πηγε στο δωματιο του και τον εβριζε πολύ ασχημα.
Οι αρμενιοι στρατιωτικοι προστατευαν ως κορη οφθαλμου το δικαιωμα τους να κανουν γαμους με τους Ελληνες στρατιωτικούς, Ηταν μακραν ο μεγαλύτερος τιτλος τιμης για το αρμενικο εθνος σε  ολη του την ιστορια μεχρι και σημερα.



 Δεν ειχαν λοιπον καμια προθεση να καταστρεψουν τα  παντα με την δολοφονια του Αγιου Νικηφορου και οποιουδηποτε αλλου επιφανη Ελληνα της αυτοκρατοριας. 




Το δικαιωμα αυτό να εχουν συγγενεια με τους Ελληνες στρατιωτικούς το κερδισαν μεσα από πολύ αιμα και πολλες θυσιες στα πεδια των μαχων πολεμώντας διπλα στους Ελληνες στρατιωτικούς.


Πως ομως το απολυτα Ελληνικο χριστιανικο κρατος δεχοταν να γινοται οι εισποραξεις των φορων με τοσο απανθρουπους τροπους ; 

Αυτο εγινε με παρεμβαση της πολιτικης αριστοκρατιας της πολεως
(Κωνσταντινουπολη).

Αυτοι ως ανωτατοι πολιτικοι προισταμενοι ηταν υπευθυνοι μετακυ πολλων αλλων και για την εισπραξη των φορων.

Oλοι αυτοι οι αλλοδαποι πολιτικοι αξιωματουχοι μισουσαν θανασιμα την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια και τον Ελληνικο λαο.  


Οι ηρωες Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας, εκεινες τις εποχες μαζι με τους εξωτερικούς, εχθρούς,ολους εκεινους τους αιωνες αντιμετωπιζαν και τους Εσωτερικούς εχθρούς.
Αυτοι ηταν οι Αλλοδαποι αξιωματούχοι, της πολιτικης “αριστοκρατιας” της Κωνσταντινουπόλεως.
Εκεινοι  χωρις να πολεμουν, ηθελαν να ασκουν των ανωτατη εξουσια, για να διαλυσουν την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια.
Ηθελαν οι αλλοδαποι πολιτικοι ευνούχοι, πολιτικοι. να δινουν διαταγες από τα παλατια, την ωρα που οι Ελληνες ,ματωναν, εχαναν της ζωες τους, εμεναν αναπηροι ,και επεφταν αιχμάλωτοι ,στα πεδια των μαχων για την Ελλαδα.
Οι πολιτικοι αλλοδαποι αξιωματούχοι, της Βασιλευουσας, είναι οι προγονοι , αρκετων σημερινων “πολιτικων “.

Οι αλλοδαποι ευνούχοι της πολιτικης “αριστοκρατιας” εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες, ότι περνουσε από το χερι τους,για να καταστρεψουν οριστικα την Ελληνικη αυτοκρατορια,και το Ελληνικο εθνος.

Ακομη μαζι με της προσπαθειες καταστροφης του Ελληνικου εθνους παντοτε  επιδιδοταν σε αδικο, σε παρανομο πλουτισμο, εις βαρος του Ελληνικου λαου.
Είναι φανερο ,ότι αυτό το εχει η φυλη τους,απο τα αρχαια χρονια, να πλουτιζουν αδικα.

Οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας δεν δεχοταν να θυσιάζονται, επι τοσους αιωνες για την Ελλαδα και να τους κυβερνουν ανθέλληνες εβραιοι αλλοδαποι προδοτες,οι ευνουχοι πολιτικοι ¨αριστοκρατες” από την Κωνσταντινουπολη,οι οποιοι το μονον που ηθελαν ολους εκεινους τους αιωνες ηταν να καταστρεψουν ολοσχερως το Ελληνικο εθνος του μεσαιωνα, μαζι με την αυτοκρατορια του.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΟΥ Β, ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ
(ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ
ΡΕΚΟΡ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.


Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο, μια αυτοκρατορια όπως η παγκοσμια Ελληνικη (ρωμαικη ) αυτοκρατορια,με βασεις τον Πλατωνα , τον Χριστο, την ηθικη ζωη, να διαλυθει ολοσχερως μεσα σε 42 χρονια αριθμος ρεκόρ.
 Ολα αυτά μεσα σε 42 χρονια από τον θανατο του Βασιλειου του β.,οπου η Ελλαδα ειχε φτασει στο απογειο της δυνάμεως της ,από την ημερα που ειχε δημιουργηθεί το εθνος των Ελλήνων.
Η πολιτικη “αριστοκρατια”, ειχε διαλυσει ολοσχερως τον Ελληνικο στρατο ειχε αφαιρεσει την ανωτατη πολιτικη,στρατιωτικη εξουσια από της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, κατεστρεψαν ολες της υποδομες του στρατου,και του κρατους. 
Εφτασαν μεχρι να βαλουν στον Ελληνικο αυτοκρατορικο θρονο έναν δικο τους τον Κωνσταντινο Δουκα. 
Όταν ανελαβε εκ νεου αυτοκρατορας ενας εκ των Ελληνικων στρατιωτικών οικογενειων της Μικρας Ασιας, ο Ρωμανος ο δ Διογένης, βρηκε εντελως διαλυμενο τον Ελληνικο στρατο.
Οι στρατιώτες χωρις ασπιδες, χωρις σπαθια, χωρις αλογα, απληρωτοι, με σκισμένες σημαιες ,με κουρελιασμένες στολες.
Επισης η πολιτικη “αριστοκρατια” της Κωνσταντινουπόλεως ειχε καταστρεψει οικονομικα, κοινωνικα, επαγγελματικα μεσα σε 42 χρονια ,ολους τους φτωχούς Ελληνες με συνεπεια να μην μπορουν καποιοι εξ αυτων να πολεμησουν.
Αποτέλεσμα ολων αυτων ηταν να παρει ο Ρωμανος ο δ, Ελληνες στρατιώτες από την Καππαδοκια,και απο την Μακεδονια, επειδη όμως δεν επαρκουσε ο αριθμος αυτων των στρατιωτών , αναγκαστηκε να παρει μεχρι   αλλοδαπούς τουρκους μισθοφόρους, ως στρατιώτες του Ελληνικου (ρωμαικου ) αυτοκρατορικου στρατου.

Απο όλους τους προαναφερομενους εξαιρείται ένα μικρο μερος των λαων αυτων ανα τους αιωνες, ολα αυτα με βαση της παγκόσμιες Ελληνικες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον, και μηδεν αγαν.




ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 
  

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

loading...

1 thought on “Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ” ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ( Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ)

  1. Το Βυζαντιο ειχε θεοποιησει το κρατος και διωκε την παραγωγη τους εμπορους και τους μικρομεσαιους.Αντιθετα πριμοδοτουσε τα μονοπωλια και αφηνε ανεγγιχτα τα προνομια του κληρου και των κρατικων υπαλληλων.Ο ανεξαρτητος πολιτης-επαγγελματιας και ο ελευθερος ανθρωπος ενοχλουσε παντα τους εξουσιολαγνους ανατολιτες.Οτι γινεται και σημερα δηλαδη.Αφηνουν την ιδιωτικη οικονομια τοσο ελευθερη ισα ισα να τους υπηρετει.Οικονομικο συστημα για δουλους κατα την γνωμη μου και οχι για ελευθερους ανθρωπους και ανεξαρτητους πολιτες.Μολις μια επιχειρηση σηκωσει κεφαλι και αρχιζει να βγαζει κερδη (πραγμα θεμιτο αλλα και κοινωνικα δικαιο)ολοι μα ολοι στο κρατος λυσσανε για να την καταστρεψουν.Το ΙΚΑ η εφορια οι τραπεζες κανουν σαν μανιακοι.Καποιοι μικρομεσαιοι μονο θα με καταλαβουν σαυτο λογω βιωματων και βεβαια οχι ολοι.Το θεμα ειναι σχεδον μεταφυσικο.Τοτε κρατικη ιδεολογια ηταν η θρησκεια(ανατολικη ορθοδοξος εκκλησια) σημερα κρατουσα ιδεολογια ειναι ο κρατισμος που εκπορευεται και υποθαλπεται απο τον φθονερο σοσιαλ-κομμουνισμο.Καπου παραδιπλα στο ντοβλετι χορευει και η προσοδοφορος παπαδοκρατια με μισθους και προνομια κρατικου υπαλληλου (ΚΑΙ αυτοι συντηρουνται απο τους φορους των ιδιωτων και οχι της εκκλησιας).Γενικα το κρατος παντα λειτουργουσε ως προσχημα για τις νομιμες και μη αργομισθιες και την αμακα των λιγων σε βαρος των παραγωγικων πολιτων.Το σιτιζεσθαι εν τω πρυτανειω εγινε επιστημη βιωμα και τροπος ζωης.Οκληρικος του Βυζαντιου αγκαλια με τον ΔΥ της μεταπολιτευσης!Αμαλγαμα!

Comments are closed.