Είστε σίγουρα με τον Ντάισενμπλουμ;

Καλά, οτι η κυβέρνηση αλλάζει άποψη κατά πως την συμφέρει, το ξέραμε.

Μειώνεται η διαφορά στις δημοσκοπήσεις; Ζήτω οι δημοσκοπήσεις. Αυξάνεται η διαφορά στις δημοσκοπήσεις;
Οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες. Ζητά η κυβέρνηση εξεταστική επιτροπή στη Βουλή; Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Ζητά η αντιπολίτευση εξεταστική επιτροπή; Δεν χρειάζεται, επειδή κάνει έρευνα η Δικαιοσύνη.

Αλλά ότι θα έφταναν στο σημείο να πανηγυρίζουν και για δηλώσεις του Γερούν Ντάισενμπλουμ, αυτό δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς.
Μέχρι πρότινος, ο Ντάισενμπλουμ ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι για τον ταύρο το κόκκινο πανί.
Όταν απέβαλλε τον Βαρουφάκη από το Eurogroup τον Ιούνιο του 2015, ήταν το υποχείριο του Σόιμπλε και ο εκπρόσωπος των χαρτογιακάδων της Ευρώπης.
Όταν έλεγε πως οι Έλληνες φάγανε τα κοινοτικά κονδύλια στα ποτά και τις γυναίκες, ήταν ένας αγενής Ολλανδός που τα Σαββατοκύριακα κυκλοφορεί με ξύλινα παπούτσια.
Όταν ζητούσε να κλείσει η αξιολόγηση με επιπλέον μέτρα πέντε δισ ευρώ, ήταν ένας κοινός εκβιαστής.
Αλλά τώρα που ήλθε στην Αθήνα και συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει το 2018 μια “καθαρή έξοδο” στις αγορές, στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον συμπαθούν.
Κι όταν είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να κρατήσουν τις εκλογές για το 2019, στον ΣΥΡΙΖΑ τον ερωτεύθηκαν!!

Και βγήκαν από χθες όλα τα επίλεκτα στελέχη του σε κανάλια και ραδιόφωνα, για να υπερασπιστούν τον Ντάισενμπλουμ, υποστηρίζοντας πως η άποψη του για εκλογές το 2019, αποτελεί χαστούκι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζητά εκλογές νωρίτερα.
Όταν όμως ο Ντάισενμπλουμ και η Τρόικα έλεγαν και το 2014 πως δεν ωφελούν την χώρα οι εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως η κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν μια βολική κυβέρνηση για την Τρόικα…

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν τι ισχύει και σήμερα. Ο Ντάισενμπλουμ θέλει εκλογές το 2019, επειδή θεωρεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια καλή κυβέρνηση, ή απλώς μια βολική κυβέρνηση;
Όταν λέει πως συμφωνεί οτι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει τον Αύγουστο μια “καθαρή έξοδο” στις αγορές, το πιστεύει, ή απλώς προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο, επειδή δεν πιστεύει πως η Ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να βγει στις αγορές;

Η αλήθεια είναι πως στην Ευρώπη δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, επειδή διαταράσσει την πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα. Κι επειδή στις οικονομικά ισχυρές χώρες, δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Την ίδια άποψη είχαν επί Σαμαρά, την ίδια έχουν κι επί Τσίπρα.
Αλήθεια επίσης είναι, πως αν η χώρα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο, τότε ο Ντάισενμπλουμ και η παρέα του, προτιμούν να το υπογράψουν με τον Τσίπρα. Διότι πιστεύουν οτι το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει ευκολότερα ένα νέο μνημόνιο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ και αντιπολίτευση Ν.Δ. και δυσκολότερα με κυβέρνηση Ν.Δ. και με αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ξανακαλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί και πάλι και να ξαναγεμίσει τις πλατείες.

Όσοι λοιπόν πανηγυρίζουν αυτές τις μέρες για τις δηλώσεις Ντάισενμπλουμ, ας σκεφτούν προηγουμένως τι έχει στο μυαλό του. Γιατί μάλλον δεν θα τους αρέσει… 

loading...