Σπίρτζης: Τελειώνει η «μπανανία» της Ν.Δ. και ο παλαιοκομματισμός στον ΟΑΣΘ

Σκανδαλώδεις επιδοτήσεις, «διαιτησίες» πάντα υπέρ του ΟΑΣΘ, ανεξέλεγκτες επεκτάσεις συμβάσεων και απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, οδήγησαν τους
παλιούς μετόχους του ΟΑΣΘ -που ήταν συχνά και μέτοχοι των προμηθευτών του- να έχουν αποδόσεις κεφαλαίου άνω του 730% όταν ο οργανισμός είχε ζημιές άνω των 2 δισ. ευρώ, αυτά είναι η «μπανανία» που έχτισε ο παλαιοκομματισμός και η ΝΔ, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια και εφόσον δεν δικαιωθεί να προσφύγει μετά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι σε αυτό, να πάνε οι άνθρωποι», σχολίασε ο κ. Σπίρτζης, αλλά όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχθηκε η πολιτική ηγεσία για τον ΟΑΣΘ, σημείωσε ότι «για το «ποιοι είναι Ευρωπαίοι και ποια είναι η μπανανία» … αυτή η ιδιωτικοποίηση συνάδει με τα ευρωπαϊκά ήθη, γιατί σε πάρα πολλές μητροπολιτικές περιοχές της Ευρώπης οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες … και δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά και διεθνή ήθη αυτό που γινόταν με τον ΟΑΣΘ».

Οι σκανδαλώδεις επιδοτήσεις, η σκανδαλώδης πρόβλεψη για το θεσμό της «πρωτότυπης» διαιτησίας που κέρδιζε πάντα ο ΟΑΣΘ, οι επεκτάσεις συμβάσεων που δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το να μην υπάρχει έλεγχος από πουθενά, το να μην γίνονται διαγωνισμοί και να γίνονται όλα με απευθείας αναθέσεις, το να είναι οι μέτοχοι σε πολλές περιπτώσεις και μέτοχοι προμηθευτών του ΟΑΣΘ, πολλά άλλα, δεν συνάδουν ούτε με τα ευρωπαϊκά ούτε με τα εθνικά ήδη, τόνισε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει πουθενά απόδοση κεφαλαίου πάνω του 730%»

«Δεν υπάρχει πουθενά απόδοση κεφαλαίου πάνω του 730%, οι επενδυτές να έχουν τέτοιες αποδόσεις και κέρδη σε έναν οργανισμό που ήταν ζημιογόνος πάνω από 2 δισ. ευρώ … αυτά είναι μπανανία, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αυτές τις πράξεις με τον ΟΑΣΘ, σε αυτό το σχέδιο νόμου, για να πάψει η Ελλάδα να είναι «μπανανία» συγκεκριμένων συμφερόντων που έχτισε ο παλαιοκομματισμός και η Νέα Δημοκρατία όλες αυτές τις δεκαετίες, για να αναπαράγεται και να αναπαράγει συγκεκριμένους μηχανισμούς».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]