«Σα να Σηκώνεται» Ο Κόσμος Από Τον «Καναπέ»- Μεγάλες Οι Συγκεντρώσεις Των Υποψηφίων Της Κεντροαριστεράς

Όλα δείχνουν πως Τσίπρας και Μητσοτάκης θα «ζήλευαν» τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ιδίως της κας Φώφης Γεννηματά που καταφέρνει σε τέτοιες εποχές να ξεσηκώνει πλήθος κόσμου. Το γεγονός και μόνο ότι στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος για να τους ακούσει, αποτυπώνει και το μέγεθος του ενδιαφέροντος των ψηφοφόρων. Και όλα αυτά, δίχως η συγκυρία να είναι ευνοϊκή για τη ΔΗΣΥ, χωρίς  πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, χωρίς εκτενή ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων ή site και φυσικά ποτέ πρώτη είδηση.

Αυτό οφείλεται γιατί ο κόσμος έχει πλέον  βαρεθεί τα βαρύγδουπα λόγια από τους δύο κύριους εκφραστές του διπολισμού: Τους Τσίπρα και Μητσοτάκη οι οποίοι επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα αποσκοπώντας βεβαίως να αποσπάσουν την μερίδα του λέοντος του εκλογικού σώματος. Η κα Γεννηματά, που από πολύ νωρίς έχει καταλάβει τη «fake»  αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών, θεωρεί- όπως αναφέρει άλλωστε και συχνά πυκνά- ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που διαθέτουν τεράστια εμπειρία , παρατηρώντας τις κινήσεις του ενός και του άλλου αρχηγού, πιστεύουν πως «η ΝΔ και ο  ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να στήσουν ένα ψεύτο-δίπολο εξουσίας, αλλά συγκεντρώσεις σαν της Φ. Γεννηματά αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και σίγουρα δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας».

«Μήλον της έριδος» σε όλες τις αντιπαραθέσεις και σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ ή συνεντεύξεις, αποτελεί ένα και μοναδικό ερώτημα προς τους υποψήφιους: Με ποιον θα συνεργαστεί την επόμενη ημέρα των εκλογών, με Τσίπρα ή Μητσοτάκη, ο νέος πολιτικός φορέας που θα δημιουργηθεί από τις εκλογές της κεντροαριστεράς. Οι περισσότεροι δε, απευθύνονται στην υποψήφια επικεφαλής της ΔΗΣΥ γιατί πιστεύουν ότι αυτή θα είναι τελικά που θα επικρατήσει και ρίχνουν το βάρος τους σε αυτήν. Η ίδια απαντά όταν της  τίθεται το ερώτημα: «Μα όλοι αυτοί που ρωτούν λες και ξέρουν από τώρα τα αποτελέσματα της λαϊκής βούλησης. Δεν ρωτάει όμως κανείς τον κ. Μητσοτάκη με ποιον θα συνεργαστεί, αν δεν είναι αυτοδύναμος όπως επίσης δεν ρωτάει κανείς τον κ. Τσίπρα με ποιον θα συνεργαστεί, αν παραμείνει δεύτερο κόμμα μέχρι τις εκλογές. Αυτοί δεν θα έχουν ευθύνη αν δεν συνεργαστούν μεταξύ τους και οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές;
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εδώ και λίγους μήνες μαζί με άλλα στελέχη και την επιστημονική ομάδα έχουν εκπονήσει το γνωστό σε όλους «σχέδιο Ελλάδα», το οποίο εγκρίθηκε προσφάτως και από το συνέδριο. Είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί η ΔΗΣΥ για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά το μνημόνιο. Σχέδιο που δεν έχει εκπονήσει άλλη πολιτική δύναμη ή δεν έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο,  ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία που ερίζουν για το ποιος από τους δύο θα οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης.

Η κα. Γεννηματά σε όλους τους συνομιλητές της ρωτά για το θέμα των συνεργασιών πάνω σε ποια βάση κινείται: «Οι μόνοι που έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο είμαστε εμείς, ο δικός μας φορέας. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας τι σχέδιο έχουν; Πότε θα μας το παρουσιάσουν για να ξέρουμε πως θα βγούμε από την κρίση;».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται δικαιωμένη γιατί όπως αναφέρουν συνεργάτες της, οι πάντες αναγνωρίζουν ακόμη και οι πολιτικοί της αντίπαλοι πως η ΔΗΣΥ κατάφερε να  χαράξει έναν αυτόνομο, ανεξάρτητο και διακριτό δρόμο από το 2015 και είναι δικαίωση της  που όλοι οι υποψήφιοι για την αρχηγεία της Κεντροαριστεράς έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη θέση.

Γι αυτό και στο ερώτημα για την επόμενη ημέρα, ποιος θα είναι δηλαδή ο κεντρικός προσανατολισμός του νέου φορέα, οι πραγματικοί αποδέκτες που  πρέπει να απαντήσουν δεν είναι η ΔΗΣΥ αλλά ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία που θεωρούν ότι ο κόσμος πιστεύει πλέον τέτοιοι είδους διλήμματα.
 thecaller.gr

loading...

4 thoughts on “«Σα να Σηκώνεται» Ο Κόσμος Από Τον «Καναπέ»- Μεγάλες Οι Συγκεντρώσεις Των Υποψηφίων Της Κεντροαριστεράς

  1. Ποιος σηκώνεται; Ποιος καναπές; Ποια Κεντροαριστερά; Ποιο διπλοσάγωνο; Ποια μπάζα;

  2. ποια κεντροαριστερα ρε αρθρογράφε, αυτοί είναι πιο νεοφιλελευθεροι και από τον Κούλη

  3. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ….ΠΟΙΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!!!!

  4. αααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ πληθος κοσμου στις συγκεντρωσεις τις Κλεφτοαριστερας
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχαχα
    λαμογια και λαθρομεταναστες ενα σωμα ολοι μαζι για την νεα μασα
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    κλεφτες κλεφτες κλεφτες κλεφτες οεοεοε οεοεοε οεοεοε
    αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Comments are closed.