Ιερώνυμος για Τσιάρτα: Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα»,
δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με την ταυτότητα φύλου και ποια θα είναι η αντίδραση της Εκκλησίας αν ψηφιστεί όπως έχει.
«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν», πρόσθεσε εννοώντας τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, του οποίου οι δηλώσεις για την αλλαγή φύλου προκάλεσαν αντιδράσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Συνοδικό Μέγαρο, προκειμένου να συνομιλήσουν σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, δήλωσε πως η Διάσκεψη αφορά την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς, τόνισε, «ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη μάχη γι’ αυτά τα δικαιώματα, στις συνεννοήσεις που έχουμε να κάνουμε με τις άλλες Εκκλησίες και στην ευχή που έχουμε δώσει και οι δύο να έρθουν όλοι οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών και των ορθόδοξων, αλλά και των άλλων Εκκλησιών, και μουφτήδες και ραβίνοι, και από την Καθολική Εκκλησία».
Μάλιστα, όπως είπε, στη Διάσκεψη έχει υποσχεθεί να παραστεί, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, και προσέθεσε ότι τον ενημέρωσε για όσους θα παραστούν.
Σε ερώτηση αν συνομίλησαν για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά την ταυτότητα φύλου, απάντησε: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».

loading...

2 thoughts on “Ιερώνυμος για Τσιάρτα: Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι

  1. το φυλλο ειναι η επιστημονικα τεκμηριωμενη αποδοχη που ταυτοποιει την βιολογικη υποσταση του ανθρωπου,ο ορος ..αλλαγη φυλλου.. ειναι διαστρεβλωση της πραγματικοτητος,διοτι ο ανδρας εχει καποιες διαφορτικες λειτουργιες απο την γυναικα,ανατομικα επισης διαφερει.
    Αρα αν παρουμε εναν ανδρα και του ακρωτηριασουμε τα γεννητικα του οργανα,και στην θεση τους δημιουργησουμε μια οπη εν ειδη αιδιου,τοτε εχουμε εναν ευνουχισμενο ανδρα μονο,τιποτα αλλο,και γιατι αυτο?
    Διοτι ο ευνουχισμενος αυτος ανδρας δεν θα μπορει να τεκνοποιησει,διοτι εχει εναν προστατη που η γυναικα δεν εχει,αρα με αυτην την απανθρωπη επεμβαση του ακρωτηριασμου το φυλλο παραμενει βιολογικα ιδιο,η αλλαγη του φυλλου δεν ειναι λοιπον βιολογικα εφαρμοσιμη,αλλα ειναι νοητικα εφαρμοσιμη,ολη αυτη η κατασταση ειναι για να ευνουχισουν νοητικα πρωτα κατα βασην τον ανδρικο πληθυσμο.
    Εκτος τουτου κανεις δεν κανει καμια αναφορα για το αποτελεσμα και τις επιπτωσεις του ευνουχισμου στην μετεπειτα ζωη των ανθρωπων,κανεις δεν λεει οτι οι ευνουχισμενοι δεν εχουν πλεον σεξουαλικη ορμη,δεν αισθανονται τιποτα,ειναι ανοργασμικοι,ζουν με ψευαισθησεις μεχρι καποια ηλικια και μετα πολλοι απο αυτους καταληγουν ψυχολογικα ρακη.
    Τετοια βαρβαροτητα και χυδαιοτητα χαρακτηριζει τους προπαγανδιστες του αλλου φυλλου.

  2. Κάνει πολύ λίγα σε όλα τα θέματα για τη καρέκλα που διαθέτει ο Ιερώνυμος, η εκκλησία έπρεπε να είχε πιο απόλυτη θέση για τέτοια ζητήματα, να σηκωθεί να φύγει να έρθει κάποιος μητροπολίτης της προκοπής, άλλωστε γίνονται τα αίσχη στον χριστιανισμό στην Ελλάδα κυρίως ως αναφορά τα θέματα του υπουργείου παιδείας και αυτός είναι μονίμως μουγκός και άφαντος. Αν θέλει να μονάσει να πάει σε μοναστήρι, σε αυτή τη θέση κάθεσαι για να μιλάς αλλιώς τσακίσου και πάρε δρόμο.

Comments are closed.