Τι αποκαλύπτουν τα αυτιά σας για εσάς

Υπάρχει μια νευρολογική σχέση που υπάρχει μεταξύ συγκεκριμένων σημείων στο σώμα μας και τα εσωτερικά όργανά μας. Παρατηρώντας τα αυτιά μας μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε για την υπάρχουσα κατάσταση της υγείας μας και ακόμη και την πρόβλεψη μελλοντικών θεμάτων υγείας.

Εμείς, συλλέξαμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα ανθρώπινα αυτιά, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερα για τον εαυτό σας και την υγεία σας.
Τι αποκαλύπτουν τα αυτιά μας για μας;

Μπορούν να χρησιμεύσουν ως αναγνωριστικά. Όταν γεννιόμαστε, τα αυτιά μας έχουν σχηματιστεί πλήρως. Δεν αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε, αν και ο λοβός κατεβαίνει λίγο. Αυτό τα κάνει ένα πολύ καλό τρόπο για τον προσδιορισμό ενός ατόμου, ακριβώς όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Υποτελή ή κυρίαρχα γονίδια. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι επισυναπτόμενοι λοβοί των αυτιών (που συνδέονται άμεσα με το κεφάλι
σας) θεωρούνται χαρακτηριστικό υπολειπόμενου γονιδίου. Ο ελεύθερος λοβός των αυτιών (οι λοβοί των αυτιών που κρέμονται κάτω από το σημείο προσάρτησης) είναι ένα χαρακτηριστικό κυρίαρχων γονιδίων.

Ασθένειες της στεφανιαίας. Εάν έχετε μια διαγώνιο πτυχή στο λοβό του αυτιού, είναι πολύ πιθανό να έχετε στεφανιαία νόσο.

Έλλειψη βιταμινών και ασβεστίου. Αν τα αυτιά σας έχουν ένα πολύ χλωμό χρώμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σας έχει χαμηλό επίπεδο βιταμινών και ασβεστίου.

Προβλήματα στα νεφρά. Αν τα αυτιά σας είναι κόκκινα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με τα νεφρά.

Εγκεφαλικές διαταραχές. Αν τα αυτιά σας έχουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη της απώλειας της μνήμης, συνεχών πονοκεφάλων ή προβλημάτων του εγκεφάλου.

Η φλεγμονή του χόνδρου του αυτιού είναι ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα μιας νόσου που ονομάζεται υποτροπιάζουσα πολυχονδρίτιδα.

Ρεφλεξολογία του αυτιού
Η ρεφλεξολογία του αυτιού είναι εξίσου αποτελεσματική με του χεριού ή του ποδιού για την ανακούφιση του στρες και του πόνου. Υπάρχουν περισσότερα από 200 σημεία βελονισμού στο αυτί μας, που συνδέονται με διάφορα όργανα και το μυοσκελετικό σύστημά μας. Με την εφαρμογή πίεσης σε αυτά τα σημεία μπορείτε να λύσετε διάφορα προβλήματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και συναισθηματικής.

Τα περισσότερα διαγράμματα αυτιού απεικονίζουν τα συστήματα του σώματος και των οργάνων ως ένα αγέννητο παιδί σε ύπτια θέση.

Ένας χάρτης ρεφλεξολογίας έχει πολλά σημεία διέγερσης, και μπορείτε να μάθετε να τους κάνετε μασάζ για να λύνετε απλά προβλήματα, όπως έναν πονοκέφαλο. Για τα σοβαρά προβλήματα υγείας, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ειδικό ρεφλεξολογίας ή ένα γιατρό.

Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε τους μικρούς πόνους με την τοποθέτηση ενός σφιγκτήρα σε αυτά τα σημεία:

1. Πλάτη και τους ώμους.
2. Όργανα.
3. Αρθρώσεις.
4. Ρινικούς κόλπους και φάρυγγα.
5. Πέψη.
6. Κεφάλι και καρδιά.

loading...