Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός των φόρων και του ψεύδους ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό “των φόρων και του ψεύδους” ο οποίος “προπαγανδίζει καινούργιους μύθους”
.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Τσίπρας “βγαίνουμε λέει από τα μνημόνια, υπάρχει πλεόνασμα και θα επιστραφεί στους πολίτες … μόνο που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα.

Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν το κράτος χρωστάει στους πολίτες, σίγουρα δεν είναι κανονική μια χώρα όταν κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτι με μολότοφ, όταν γίνεται επίθεση σε Ευέλπιδες.

Όσο κυβερνούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τόσο η Ελλάδα θα απομακρύνεται από το να γίνει μια κανονική χώρα, τόσο θα χάνει ευκαιρίες”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για πολιτική αλλαγή, αλλά σημείωσε: «Δεν μας αρκεί να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Δεν θέλουμε μόνο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κερδίσει η ΝΔ. Ζητάμε τη θετική στήριξη των πολιτών. Ζητάμε την εμπιστοσύνη τους».

Καθησύχασε μάλιστα ότι «έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν. Έχουμε μάθει κι από τα δικά μας λάθη κι από τα λάθη των άλλων» και συμπλήρωσε: «Δεν ερχόμαστε για να κάνουμε τα ίδια, αλλά για να κάνουμε την διαφορά. Με ένα σχέδιο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρησε ως «μύθο» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την επίτευξη υπερπλεονάσματος.

«Το υπερπλεόνασμα είναι η ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης: Προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας» είπε και πρόσθεσε: «Σταματήστε να πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα για το υπερπλεόνασμα γιατί το κλέβετε από τους συνεπείς φορολογούμενους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για το πού πρέπει να κατευθυνθεί εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, κάτι το οποίο χαρακτήρισε πιθανόν λόγω της υπερφορολόγησης των πολιτών. «Οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους, στην κοινωνία μέσω επιστροφής φόρων & στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων» είπε και πρόσθεσε:

«Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: Να δώσει ένα μέρος του υπερπλεονάσματος ως εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από το 2019 ξεκινά νέο μνημόνιο

Τόνισε ακόμη ότι η περίφημη έξοδος στις αγορές είναι ένα άδειο κοστούμι ενώ χαρακτήρισε επίσης «μύθο» το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

«Από 1/1/2019 ξεκινά νέο μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα 5 δισ. ευρώ, με περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, τα οποία αφορούν κυρίως τους πιο αδύναμους. Είναι τα μέτρα Τσίπρα-Καμμένου» είπε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επεσήμανε δε ότι «η σκληρή και αμείλικτη αλήθεια είναι ότι από τα μνημόνια θα βγαίναμε οριστικά το 2015 αν δεν είχαν ρίξει κάποιοι την κυβέρνηση Σαμαρά με πρόσχημα τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Οι πολίτες ζητούν αλλαγή

«Oι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή. Mε απλά λόγια: οι Ελληνίδες & οι Έλληνες απαιτούν να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους με τις υποχρεώσεις τους να ξεπερνούν τα 130 δις» τονίζει και προσθέτει «δεν είναι κανονική μια χώρα αυτή στην οποία κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτυ με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών.»

«Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και μετά παίζει θέατρο ότι νοιάζεται γι’ αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα μια χώρα φτωχοποιημένη, απελπισμένη, εξαντλημένη, όπου οι περισσότεροι αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά.

Η ανανέωση της ΝΔ θα προχωρήσει

Με φόντο την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο ήδη εντάχθηκαν περίπου 100 νέα πρόσωπα μέσω του μητρώου στελεχών, αλλά και τις μουρμούρες των παλαιότερων βουλευτών και στελεχών για πιθανό παραγκωνισμό τους από την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε να πατάξει εν τη γενέσει τους τα όποια φαινόμενα εσωστρέφειας υποβόσκουν σε εσωκομματικό επίπεδο. Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωκομματικό της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα, ούτε -πόσο μάλλον- για τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Και αυτό είναι τελικά σε όφελος όλων μας».

Υπενθύμισε ότι η ανανέωση «είναι η εντολή που εγώ έλαβα όταν εκλέχτηκα αρχηγός από τη βάση» και ξεκαθάρισε ότι «η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει. Το κόμμα θα συνεχίσει να διευρύνεται και να μεγαλώνει. Γιατί αυτό ζητά από εμάς η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας την οποία πρέπει να εκφράσουμε».

Αναγκαία η αναβάθμιση των F-16, αλλά θέλουμε διευκρινίσεις

Για τα F-16 ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η αναβάθμιση των μαχητικών μας αεροσκαφών είναι απολύτως αναγκαία. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την παράταξη της ΝΔ.

Ωστόσο σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί μέχρι τώρα το ζήτημα η κυβέρνηση γεννά πολλά ερωτήματα.

«Οι Έλληνες πολίτες έμαθαν τι θα συμβεί όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά από τον πρόεδρο Τραμπ. Το ίδιο κι εμείς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είχαμε και δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση για το τι θα συμβεί. Και αυτό δείχνει πώς χειρίζεται η ερασιτεχνική παρέα του Μαξίμου ακόμη και ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας διευκρινίσεις:

«Πόσο τελικά θα είναι το ύψος της δαπάνης; 2,4 δισεκατομμύρια είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, χωρίς να τον διορθώσει κανείς. 1,1 λέει ο κ. Καμμένος.
Πόσα αεροσκάφη θα αφορά;
Πότε θα παραδοθούν τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη;
Θα υπάρξουν εργασίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Πόσες και ποιες;
Ποιοι είναι οι όροι αποπληρωμής τους;
Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά; Τα αντισταθμιστικά κατά το παρελθόν αποτέλεσαν πεδία αδιαφάνειας και σκανδάλων. Σήμερα ποιος θα μας ενημερώσει λεπτομερώς τι περιλαμβάνουν;»
Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί κατάλυση του κράτους δικαίου

Για τα θέματα ασφάλειας του Πολίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα δεχθεί να ξαναγίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. «Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ας γνωρίζουν ότι οι απόψεις μας είναι πλειοψηφικές» σημείωσε. Ενώ ως προς τα ζητήματα που αφορούν στην μεταναστευτική πολιτική και στην πολιτική φύλαξης των συνόρων, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο.

«Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Νέα γκέτο ανομίας δημιουργούνται στη Δυτική Αθήνα. Και σε αυτό θα είμαι απόλυτος. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του κράτους δικαίου. Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας που πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τους συμπολίτες μας που αισθάνονται ανυπεράσπιστοι».

Σε μια εμφανώς ειρωνική αναφορά για την τακτική Τσίπρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Δεν ανακαλύψαμε την ΕΕ το 2016 και την Αμερική το 2017.Είμαστε η μεγάλη υπεύθυνη &προοδευτική παράταξη που θα βγάλει την χώρα από την κρίση».

Το άγχος επιβίωσης μιας ανήθικης κυβέρνησης

Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου στις ΗΠΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε ξανά το πάγιο αίτημα των Ελλήνων ομογενών να μπορούν – όσοι έχουν το δικαίωμα – να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους.

«Αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε όχι μόνο στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και στους 430 χιλιάδες συμπολίτες μας που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Τα ελάχιστο που τους οφείλει το ελληνικό κράτος είναι να τους δώσει τη δυνατότητα να μπορούν να ασκούν το αυτονόητο δημοκρατικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι κατέθεσε προχθές ξανά την πρόταση νόμου μας για να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό. Μια πρόταση νόμου που κυβέρνηση έχει αρνηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο να συζητήσει.

«Δεν μπορεί όμως το άγχος πολιτικής επιβίωσης μιας ανήθικης κυβέρνησης, να στερεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας» είπε με έμφαση.

Σημεία ομιλίας Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Πυκνώνουν πολιτικές εξελίξεις και επιταχύνονται οι διαδικασίες
Παρακολουθούμε πρωθυπουργό του ψεύδους -και των φόρων θα προσέθετα -να νομίζει ότι προσπαθεί να αντιδράσει.
Μας λένε ότι υπάρχει πλεόνασμα και θα μοιραστεί και ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα.
Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν χρωστάνε οι πολίτες στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, όταν το κράτος χρωστάει στους πολίτες πάνω από 6 δισ., όταν τα πανεπιστήμια γίνονται πολλές φορές κοιτίδα βίας και αναρχίας, όταν ο βασικός πάροχος ρεύματος, η ΔΕΗ, είναι στα όρια της πτώχευσης.
Επαίρεται, κομπάζει και μάλιστα χαμογελώντας, προκαλώντας, για αναιμική ανάπτυξη μετά από δύο χρόνια ύφεσης.
Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δημιούργησε την γενιά των 360 ευρώ.
Θα έπρεπε να έχει μηδενίσει τις οφειλές σε ιδιώτες από το β’ τρίμηνο του 2017. Η αναπτυξιακή απόσταση αντί να μικραίνει συνεχίζει να διευρύνεται.
Ένας στους 5 είναι φτωχοί
Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και μετά παίζει θέατρο ότι δήθεν τους νοιάζεται.
Πώς μας το είπε; Return. Είναι χαμένος στη μετάφραση.
Τρέμει ένα πράγμα: Μήπως χάσει την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα μια χώρα φτωχοποιημένη, απελπισμένη, εξαντλημένη, όπου οι περισσότεροι αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά.
Μέσα σε 1 χρόνο ο κ.Τσίπρας εκθείασε και τον Φ.Κάστρο στην κηδεία του & τον κ. Τραμπ, και τους δύο για το καλό της ανθρωπότητας. Τόση συνέπεια
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]