Παπακώστα: Η ΝΔ να ενώνει και να μην διχάζει

«Σκοπεύω να μείνω ανεξάρτητη βουλευτής, ούσα παράλληλα και στέλεχος της ΝΔ» ξεκαθάρισε

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Μαζί με το Σαββατοκύριακο», εμφανίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα, για πρώτη φορά μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον απόηχο των αιχμών που άφησε για τον Άδωνι Γεωργιάδη και οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να την διαγράψει από τη «γαλάζια» ΚΟ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να μην πολώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε ότι επιθυμεί μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, που να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά κοινωνικά ρεύματα, ενώ τόνισε ότι η ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στον μεσαίο χώρο, ώστε να ενώνει και να μη διχάζει.
«Είμαι ανεξάρτητη βουλευτής παρά τη θέληση μου. Σκοπεύω να μείνω ανεξάρτητη βουλευτής, ούσα παράλληλα και στέλεχος της ΝΔ, διότι αυτό δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς» δήλωσε η κυρία Παπακώστα στην ΕΡΤ. «Ελπίζω αυτή η απόφαση να ωφελήσει τη ΝΔ. Δεν είμαι εγώ εκείνη η οποία προκάλεσα αυτήν την απόφαση, ελήφθη μία απόφαση, οι επιλογές μας κρίνονται, αξιολογούνται και έχουν και συνέπειες» συμπλήρωσε.

«Η έκφραση γνώμης δεν είναι λόγος για να πει κάποιος στον βουλευτή ότι ”εσύ διαγράφεσαι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα”. Με την έκφραση γνώμης ελήφθη μία απόφαση η οποία ελπίζω να ωφελήσει τη ΝΔ… Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, διότι υπάρχει μία στάση ζωής, μία συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, ένα συγκεκριμένο πολιτικό status από την πλευρά μου και μία διαδρομή η οποία δεν ήταν ποτέ ευκαιριακή» σημείωσε ακόμη.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ενοχλούν οι φωνές και μάλιστα βουλευτών οι οποίοι έχουν μία διαδρομή… Κάτι που δεν είναι στα δικά μου χέρια και δεν είναι υπαιτιότητας δικής μου, ξεφεύγει από τη δική μου σφαίρα δράσης. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να κάνω τη δουλειά μου στο Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, κάθε απόφαση, κάθε επιλογή ιδιαίτερα στην πολιτική στη συνέχεια δημιουργεί γεγονότα… Θέλω τη ΝΔ μεγάλη, τη θέλω στο μεσαίο χώρο, τη θέλω να ενώνει και όχι να διχάζει» δήλωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα σύγκρουσής της με τον Αδωνι Γεωργιάδη, απάντησε: «Εγώ δεν συγκρούομαι ποτέ με πρόσωπα. Όταν διατυπώνω τη γνώμη μου, τη διατυπώνω έτσι ώστε να έχει πολιτικό περιεχόμενο, δεν έχει ποτέ προσωπικές αναφορές. Αυτή είναι πάγια δική μου θέση από το 2000».

loading...