Οι Έλληνες στην Χειμμάρα αντιστέκονται στην κυβέρνηση Ράμα: Συγκεντρώσεις κατά της κατεδάφισης κτισμάτων τους

Κάτοικοι της Χειμμάρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κατεδάφισης κτισμάτων τους στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Ε.Ράμα.

Στους ιδιοκτήτες των κτιρίων είχε επιδοθεί ειδοποίηση από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Χιμάρας για την εκκένωσή τους σήμερα υπό την απειλή, σε περίπτωση που δεν υπακούσουν, της κατεδάφισης.

Η συγκέντρωση, στην οποία οι κάτοικοι διαδήλωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν καμία κρατική παρανομία εις βάρος των περιουσιών τους, ήταν ειρηνική με την αστυνομία να παρακολουθεί εξ αποστάσεως.

Στους δεκάδες συγκεντρωμένους, μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) κ. Βαγγέλης Ντουλές, ο πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παπάς και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Φώτης Μπελέρης.

Μέχρι το βράδυ, πάντως, δεν είχαν εμφανιστεί μηχανήματα για να γκρεμίσουν τα κτίρια.

loading...

1 thought on “Οι Έλληνες στην Χειμμάρα αντιστέκονται στην κυβέρνηση Ράμα: Συγκεντρώσεις κατά της κατεδάφισης κτισμάτων τους

  1. Οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου αγωνίζονται για τη γη τους και τα σπίτια τους, αλλά το καθεστώς συριζανελ τους έχει γραμμένους.

Comments are closed.