Η Τουρκία ανοίγει νέο «δρόμο» για τους εισβολείς στον Έβρο.

Αλματώδης είναι πλέον η η διακίνηση λαθρομεταναστών από την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου. Εκφράζονται φόβοι για αύξηση των ανθρωπίνων ροών στο πρότυπο του 2015.
Πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλούν για πλήθος εισβολέων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα χερσαία σύνορά μας από την Τουρκία στο επόμενο διάστημα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την περιοχή της Θράκης και αυτό γιατί ένας μεγάλος αριθμός θα εγκλωβιστεί στην περιοχή με συνέπεια να αλλάξουν οι ευαίσθητες ισορροπίες. Οι “Σύριοι” που περνούν τα σύνορα του Έβρου, στην πλειονότητα τους είναι Σουνίτες, οι οποίοι εκφράζουν το σκληροπυρηνικό ισλάμ. Μια ενδεχόμενη εξέλιξη δημιουργίας καταυλισμών στην περιοχή θα δημιουργήσει πρώτα απ όλα προβλήματα στον τοπικό μετριοπαθή μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ενώ στα νησιά τις περισσότερες φορές οι εισβολείς φτάνουν ανενόχλητοι, μόνοι τους, με μια βάρκα, στον Έβρο εμπλέκονται δεκάδες διακινητές όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα. Μάλιστα, εκτός από Σύριους διακινητές το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές συλλήψεις Βουλγάρων και Σκοπιανών. Μόνο το Σάββατο συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 6 διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 43, 41, 25 και 24 ετών οι οποίοι μετέφεραν με διάφορα οχήματα 31 άτομα. Αυτός είναι ένας μικρός αριθμός που μπορεί και συλλαμβάνει η αστυνομία. Η Εγνατία Οδός και οι παράλληλοι δρόμοι είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τις αρχές και υπολογίζεται ότι ο αριθμός που διαφεύγει είναι πολλαπλάσιος

loading...

1 thought on “Η Τουρκία ανοίγει νέο «δρόμο» για τους εισβολείς στον Έβρο.

  1. Φυσικά κανείς δε μιλά και κανείς δεν αντιδρά.
    Η συμφωνία Τουρκίας Ευρώπης δεν τηρείται για την επιστροφή των λαθρομεταναστών, ενώ εδώ το καθεστώς συριζανελ κάνει πως δεν βλέπει και δεν καταλαβαινει.

Comments are closed.