Κατσίκης: Να κάνουν χειρουργική επέμβαση όσοι θέλουν να αλλάξουν φύλο

«Εάν πρέπει να αλλάξει φύλο κάποιος, έχει εφαρμογή ο νόμος του 1976 ο οποίος δεν είναι αναδρομικός, είναι πάρα πολύ σωστός.
Ότι δηλαδή δεν προβαίνουμε σε μια απλή διόρθωση, αλλά προβαίνουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή και εκεί είμαι σύμφωνος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη διάταξη του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου.

Ο κ. Κατσίκης επανέλαβε και σήμερα στον Realfm ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη και είπε πως τον καλύπτει ο παλιός νόμος για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου στα διεμφυλικά άτομα.
«Η ουσία βρίσκεται στο εάν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί, απλά με μια δήλωση, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ή εάν πρέπει να σεβαστούμε και να επιμείνουμε στον παλιό νόμο του 1976, που έθετε σαφείς προϋποθέσεις δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες απέρρεαν μετά από αξιολόγηση και εκτίμηση στοιχείων, όπως η παρέμβαση για αλλαγή, και όχι για διόρθωση, φύλου. Το νέο νομοθέτημα μιλάει για διόρθωση και όχι για αλλαγή φύλου και διαχωρίζει τις έννοιες»
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]