Στουρνάρας για Σόιμπλε: Είχε ενέργεια, μεγάλη αντοχή και ισχυρές απόψεις

Στην αυριανή τους σύνοδο στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αρχίσουν να αποχαιρετούν δύο βασικούς πρωταγωνιστές
του μεγαλύτερου υπαρξιακού δράματος της Ευρωζώνης, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο Σόιμπλε, που έκλεισε τα 75, θα γίνει Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, που προήδρευε στο Eurogroup από το 2013, θα εγκαταλείψει τη θέση του το αργότερο τον Ιανουάριο.
Η 8ετής θητεία του Σόιμπλε ως υπουργού Οικονομικών, πολύ μεγαλύτερη από των άλλων συναδέλφων του στο Eurogroup, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία είναι η μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, του έδωσαν μία χωρίς προηγούμενο επιρροή. Αξιωματούχοι, ωστόσο, λένε ότι η επιρροή του Σόιμπλε ήταν αποτέλεσμα και της προσωπικότητάς του, που αντανακλάται στην επιμονή με την οποία υποστήριζε μη δημοφιλείς θέσεις, ακόμη και όταν αντιμετώπιζε ισχυρή πολιτική αντίδραση.
«Ο Σόιμπλε είχε μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών για μία διετία. «Είχε ενέργεια, μεγάλη αντοχή και ισχυρές απόψεις», σημείωσε ο Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η ισχυρή οικονομική επίδοση της Γερμανίας έδωσε στον Σόιμπλε «έναν κυρίαρχο ρόλο».
Ο Σόιμπλε αναφερόταν συχνά ως ο αρχιτέκτων της λιτότητας, «ενέπνεε φόβο εξ ίσου με σεβασμό σε πολλούς συναδέλφους τους και έγινε διαβόητος για τη σκληρή γραμμή του έναντι της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η αναχώρηση των Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ θα στερήσει πιθανότατα το Eurogroup από την εμπειρία τους, την ώρα που η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ενώσει δυνάμεις για την προώθηση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης των χωρών της Ευρωζώνης. «Αν και λίγοι αναμένουν μία μεγάλη μεταβολή πολιτικής από το Βερολίνο, οι δυναμικές του Eurogroup θα αλλάξουν σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της 19ετούς ιστορίας του», σημειώνει το Bloomberg.
Αν και ο διάδοχος του Σόιμπλε παραμένει άγνωστος, αξιωματούχοι της ΕΕ δεν αναμένουν σημαντική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ανεξάρτητα από το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, καθώς αυτός θα εκπροσωπεί τις γνωστές γερμανικές θέσεις, όπως την αντίθεση σε μία περαιτέρω κοινή ανάληψη κινδύνου.
Ωστόσο, σημειώνει το Bloomberg, θα είναι δύσκολο για τον όποιο διάδοχό του να έχει τη δική του επιρροή, ιδιαίτερα καθώς έχει αλλάξει τώρα η πολιτική συγκυρία.
Πηγή: enikonomia.gr

loading...

4 thoughts on “Στουρνάρας για Σόιμπλε: Είχε ενέργεια, μεγάλη αντοχή και ισχυρές απόψεις

  1. Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο Νο1 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ…

  2. Είχε και βαρύ χέρι επίσης, όταν σας έδινε όλους σας σαρσέμηδες του κερατά, κάτι σφαλιάρες που ακόμα τις θυμάστε και λέγατε και "ευχαριστώ"…

  3. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?….ΝΑΙ ΕΛΑ….ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΕ…ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ?….ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΘΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑzΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΗΛΘΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΛΕΠΙΔΑΣ ΗΘΕΛΕ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΗΛΘΕ ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ??…ΕΕΕ ΜΕ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕΣ ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝΤΕ…ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ Η ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 10.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ Η ΤΣΙΒΙΚΗ Η ΚΥΠΕΡΙΚΙΑ ΓΑΙΔΑΡΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΓΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΛΕΠΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ''ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ'' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΡΙΣΤΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 4 ΚΑΚΑΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΡΗΞΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΜΠΑΑΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ ΩΩΩΩ ΩΩΧΧΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΧΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑ ΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!…ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΛΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ…ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΤΗΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ?….ΚΥΤΤΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΕΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ Ο ΓΙΟΥΦΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…..Α ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ Ε? ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΤΡΑΜΟΚΩΛΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΠΙΠΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΣ ΓΕΛΩΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΑΝ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ….ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ Ο ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ ΤΟΥ…..ΧΑΑΑ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΙΠΤΩ ΕΙΣ ΓΕΛΩΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΥΦΤΕΙΚΑ – ΤΣΙΒΙΚΕΙΚΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΑΝΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ salom….salom..

  4. Εκδοσειs Χαραλαμπουs-Θεοδοροπουλοs Καρατατζουμπαs!
    η βαιτσα πανω κατω πανω κατω
    τηs τον εκανε τον πατο ο λεπιδαs
    ανω κατω…
    δεν ηταν μελιτζανα δεν ηταν αγγουρι
    δεν ηταν καροτο ζουμερο αλλα ηταν…
    σαν λεπιδι μεγαλο και χοντρο και
    κατοπιν τηs εκανε την κ@λοτρυπιδα τηs
    σαν δικορκο αυγο αυτη δεν ηταν αψιδα
    μα ηταν η Π@υΤσΑ ΤΟΥ ΛΕΠΙΔΑ και τωρα
    κλαιει και θρηνει τον κ@λο τηs που
    βλεπει να εχει μια τρουπα αχανη
    αβυσοs ο πρωκτοs τηs βαιτσαs……..

Comments are closed.