Κλίνατε επί… (άκρο)δεξια!..

Η πανθομολογούμενη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς την Ακροδεξιά και η σταδιακή εγκατάλειψη του μέχρι πρότινος εγχειρήματος επικοινωνίας του…
κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
με τον κεντρώο χώρο, είναι αποτέλεσμα μιας κυνικής αποτίμησης των υπόγειων διεργασιών που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στο εσωτερικό της Χ.Α. Είναι γεγονός ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις, η σταδιακά μειούμενη απήχηση στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο, το άγχος για την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης αλλά και η εξάντληση της πολιτικής ατζέντας του νεοναζιστικού μορφώματος έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και κλεισίματος γραφείων και έχουν δημιουργήσει μια σημαντική μάζα “ορφανών” ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Με δεδομένη τη δυναμική που στη χρονική συγκυρία έχει δημιουργήσει η κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, στην Πειραιώς έχει επικρατήσει η άποψη αυτών που εισηγούνται την επιχειρησιακή στροφή προς τον επαναπατρισμό στη Νέα Δημοκρατία των αλήστου μνήμης “νοικοκυραίων” του Αντώνη Σαμαρά και την εγκατάλειψη της προσπάθειας αλίευσης ψήφων από τον χώρο του Κέντρου.

Την ώρα που περιφερειακά γραφεία της Χ.Α. βάζουν λουκέτο και οι αποχωρήσεις από το μόρφωμα ακολουθούν η μία την άλλη, τα πρωτοκλασάτα ακροδεξιά στελέχη της Ν.Δ. έχουν αναλάβει τον ρόλο του εργολάβου που θα κατασκευάσει τις γέφυρες που απαιτούνται για την επιστροφή των “ορφανών” ψηφοφόρων στη “γαλάζια” πολυκατοικία. Την ίδια ώρα, ο κατ’ όνομα φιλελεύθερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεχόμενος τις εισηγήσεις των εκ δεξιών του, κοπιάζει να ισορροπήσει πάνω στη λεπτή γραμμή που ο ιδρυτικός χαρακτήρας του κόμματος του επιβάλλει ακόμη να διατηρεί. Μια γραμμή που τείνει να εξαλειφθεί στο όνομα της διεύρυνσης του ακροατηρίου της Ν.Δ. προς τα άκρα. Άκρα που δεν αντιμετώπισαν ποτέ τους ενοχικά τη χούντα, άκρα που αναπολούν τον νόμο και την τάξη της επταετίας, άκρα που ανατριχιάζουν με ταυτότητες φύλου, σύμφωνα συμβίωσης και ιθαγένειες σε “λαθρομετανάστες”.

Με την ένοχη ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία στρίβει επικίνδυνα το τιμόνι προς τα άκρα και ο πολιτικός χρόνος που μεσολαβεί έως το συνέδριο του κόμματος θα αποτελέσει το κρίσιμο διάστημα για την εσωκομματική παγίωση της στροφής, που, παρά τη συνοχή που χαρακτηρίζει τα κόμματα που δημοσκοπικά τουλάχιστον βρίσκονται εν αναμονή της εξουσίας, θα είναι δύσκολο να συντηρηθεί. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς και για όσους εκεί συντηρούν σενάρια επανασυγκόλλησης με μια ακραία Ν.Δ. που έρχεται να καλύψει την αποτυχία τής Χ.Α. να… σοβαρευτεί….

Πέτρος Κατσάκος

loading...

10 thoughts on “Κλίνατε επί… (άκρο)δεξια!..

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞ ΕΠΙΦΗΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΩΧΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ

  2. ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Μ Π Ο Υ Ρ Δ Α!!

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΕΚΛΙΝΕ "ΕΠΙ..ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ" ΄Η ΜΑΛΛΟΝ "ΕΠ΄ΑΡΙΣΤΕΡΑ".

    ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ "ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ"…

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ

    – Νομιμοποίησε τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ και παρέδωσε την Ελλάδα στη μαρξιστική αριστερά,

    – Καθιέρωσε ως εθνική εορτή το παραμύθι τού Πολυτεχνείου,

    – ΄Εδωσε συντάξεις "εθνικής αντίστασης" στους ξενοκίνητους απάτριδες που έστρεψαν τα όπλα κατά τής ιδίας τής πατρίδος που τους γέννησε και σκότωναν τα Ελληνόπουλα που πήγαν στον Ελληνικό στρατό γιά να υπηρετήσουν την θητεία τους,

    -Επέτρεψε στην ασύδοτη αριστερή προπαγάνδα να παραχαράσση και να διαστρεβλώνη την Ιστορική Αλήθεια, κρατώντας φιμωμένη επί 40 χρόνια την πατριωτική παράταξη, στην οποία δημιούργησε ψεύτικες ενοχές. Και όταν οι σοσιαλκομμουνιστές εκραύγαζαν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»,αυτό το αισχρό κόμμα που καρπωνόταν τις ψήφους της δεξιάς,δεν τους απάντησε ούτε μία φορά πώς, η Δεξιά ήταν αυτή που ξαναέχτισε τα ερείπια που άφησε πίσω της η Σλαβόδουλη λαίλαπα τού "Κόμματος τού Εγκλήματος και τής Προδοσίας"!

    -Ακολουθώντας Σταλινικές πρακτικές, σε συνεργασία με επίορκα στελέχη της Δικαιοσύνης, ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Αρχηγό,τους μισούς βουλευτές και πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, επειδή έχανε τους πατριώτες ψηφοφόρους,οι οποίοι συνειδητοποίησαν πώς το κόμμα που ψήφιζαν επί 40 ολόκληρα χρόνια,αποδείχθηκε πιο αριστερό και από το ΚΚΕ!!

    -΄Εγινε «ουρά» των ψυχικά λεπρών διεθνιστοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, την χορήγηση της Ελληνικής ιθαγενείας στους αφροασιάτες λαθροεισβολείς, την ανέγερση τεμένους, το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφύλων, το νομοσχέδιο για την.. αλλαγή φύλλου(!!) και την αναγώριση «τουρκικής μειονότητος» στην Θράκη μας!

    ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ", ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…

  3. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Η ΒΡΩΜΟΦΟΔΕΞΙΑ.Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΙΔΡΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ.ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΡΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ…

  4. Η δεξιά δεν διαφέρει από την αριστερά. Ασκούν την ίδια πολιτική.
    (Μνημόνια, τζαμιά, πολυπολιτισμικές κοινωνίες, μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).
    Την διαφορά την κάνει ο Πατριωτισμός.

  5. Άλλος ένας συριζαιος αρθρογράφος …

  6. ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑΜΕ….

    ===ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ…

    ===ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΕΓΝΟΙΑ,ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ..

    ===ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΗΚΟΟΟΣ ΜΑΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ…

    ===ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ…

    ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ,ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ,ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΠ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ….

    ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΚΕ

  7. αντε βρε ναζαρα Συριζουλα βγαλτο το ναργιλε απο την ζουλα

  8. Υλικά

    4 μεγάλα μήλα

    1 φλ.. αλεύρι

    ¼ κ.τ. γλ. baking powder

    2 κ.τ. σούπας ζάχαρη

    ¼ κ.τ. γλ. αλάτι

    ⅛ κ.τ. γλ. κανέλλα

    1 αυγό

    1 φλ. ξινόγαλο και 5-6 τσαπελες απο το Ηaifa ισραηλ.
    τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ και με το μιγμα περεχυνοιυμε τις τσαπελες σιγα σιγα αναφωνοντας ΖΕΥ ΖΕΥ ΖΕΥ ΑΗΡ ΑΗΡ ΑΗΡ και το τρωμε!
    μετα με το 150αρι στο χερι βαδιζουμε προς την μαυροκυλοτου καταθετουμε τα χρηματα λαμβανωμεν τα ''χαρτια'' που μας εφτιαξε αυτη και μετα με μια σβελτη κινηση αρπαζει το 150αρι και χλααατσσ το χωνει κατασαρκα στο μαυρο μνι'τς!!
    ο επομενος παρακαλω!!

  9. «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους… Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας… Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα… Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες…».
    (Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ – «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)

Comments are closed.