Τιμή στους Έλληνες που Αντιτάχθηκαν

του Ευάγ. Αθανασιάδη* ….
28η Οκτωβρίου. Είναι Μέρα Μεγάλη. Τιμούμε τους Έλληνες που αντιτάχθηκαν στην αυθάδεια. Τους Έλληνες που συγκρούσθηκαν στην Πίνδο. Έδωσαν το αίμα τους, τη ζωή τους, για να υπερασπιστούν τη Πατρίδα ΜΑΣ.

Επέτειος του «ΟΧΙ». Της μεγάλης αντίστασης των Ελλήνων του 1940. Είπαν «ΟΧΙ» στη Κατοχή, στη Σκλαβιά, στην απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας.

Αρνήθηκαν στις αξιώσεις των κατακτητών. Τότε η ΕΛΛΑΔΑ δια της Κυβερνήσεως είπε «ΟΧΙ». O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος…, ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Το «ΟΧΙ», επικυρώθηκε με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ’ όλο τον Ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι Iταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».

Πρέπει και οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι εξαιτίας της στάσεως της Ελλάδος άλλαξε η πορεία των γεγονότων, άλλαξαν τα σχέδια των Γερμανών. Άλλαξε η τροπή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήταν ο ίδιος Ελληνικός Λαός το 1936 που δια της Κυβερνήσεως, (όταν έφθασε σε αδυναμία αποπληρωμής δανείου προς την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique), αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση αυτού του δανείου. Τότε η Βελγική κυβέρνηση προσέφυγε κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών, με την κατηγορία, ότι αθετεί τις διεθνείς δανειακές της υποχρεώσεις. Ακλούθησαν διαδοχικά υπομνήματα της κυβέρνησης και μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία καθιστά αδύνατο για τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το λαό τους.

Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα.

Είναι αδύνατον να πληρώσει μια κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή, να παρασχεθεί στο λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και, φυσικά, το καθήκον του κράτους, να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών του.

Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, εάν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της Διοίκησης της χώρας.

Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και διοίκηση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»

Αυτά όμως τότε!!! …… Τώρα ;;;;;;;;;;

*Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α

[email protected]

loading...

5 thoughts on “Τιμή στους Έλληνες που Αντιτάχθηκαν

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ…

    Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ τού ΚΚΕ:

    « ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ!
    Η Γερμανία είναι σύμμαχος τής Ρωσίας, συνεπώς και δική τους…
    Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας…
    Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα…
    Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες…».

    < Μανιφέστο Κ.Ε. τού Κ.Κ.Ε. (7-12-1940): " Ο πόλεμος προκλήθηκε από την βασιλομεταξική σπείρα…δεν μπορεί να έχη την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση τής πατρίδας μας… ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ "!!! >

    < Μανιφέστο Κ.Ε. τού Κ.Κ.Ε. (18-3-1941): " Να κάνη ο λαός ό,τι μπορεί γιά να σταματήση τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ… ΝΑ ΠΑΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΔΕΛΦΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ"!!! >

    < Μανιφέστο Κ.Ε. τού Κ.Κ.Ε. (1-8-1941): "Μέσα στίς σημερινές συνθήκες το βασικό καθήκον τών Ελλήνων κομμουνιστών είναι η οργάνωση τής πάλης τού Ελληνικού λαού ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ"!!! >

    Τό σύμφωνον Ρίμπεντροπ – Μολότωφ υπεγράφη στη Μόσχα την 23-8-1939. Το Κ.Κ.Ε. ουδεμίαν αντίστασιν έκανε μέχρι την 22-6-1941 που η Γερμανία επετέθη κατά τής Ρωσίας. ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΝ…ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"!!!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, Ο "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" ΜΕΤΑΞΑΣ, ΕΧΕΙ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ!!

    ΚΙ ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ..

    ΚΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ..

    ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ (4-1-1941):
    << ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩΜΕΝ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ >> (Τ.8.Σελίς 555)

  2. ……………………………………..
    Π ρ ο κ α λ ώ οποιονδήποτε
    σ τ α λ ι ν ι σ τ ή να παρουσιάσει μία (μόνο μία !!) ανακοίνωση των σταλινιστών εναντίον των ναζί, όταν επιτέθηκαν στην Ελλάδα το 1941,
    ή κατά την διάρκεια της κ α τ ο χ ή ς της Ελλάδος υπό των Γερμανών μέχρι την επίθεση του Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης (22 Ιουνίου 1941).

    Ντοκουμέντο:
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html
    …………………………………….

  3. Ο Μεταξάς χαρακτηρίζεται ως ''φασίστας'', διότι

    1) αγαπούσε την Πατρίδα και πολέμησε για την ελευθερία της,

    2) πολέμησε τον φασισμό (ως γνωστόν οι φασίστες αγωνίζονται εναντίον των φασιστών, οι σταλινιστές εναντίον των σταλινιστών κ.λ.π. !!!)

    3) Δεν χάρηκε, όταν οι Έλληνες ηττήθηκαν στην Μικρά Ασία.

    4) Δεν επεδίωξε την ήττα στην Μικρά Ασία.

    Ιδού τα ντοκουμέντα:
    1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

    2) Περί πατρίδος
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

    3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

    4) Για την μικρασιατική καταστροφή
    http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

    5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  4. Είναι αλήθειες που κανένας δεν μπορεί να διαψεύσει.

  5. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ….

    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΡΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ 1940 ΕΛΕΓΑΝ :

    " ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΗΡΩΕΣ 5.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ !"

    " ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ??" " ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ !!"

    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ " ΟΧΙ", ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΗΧΩ !

    ΕΙΧΕ ΒΑΡΟΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ……

    ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ !

    ΤΣΙΠΡΑ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ! ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΄40 ΜΕ ΜΙΑ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ "ΑΕΡΑ " ΚΑΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.