ΠΕΤΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ







































Οι ηθικες μονογαμικες χριστιανες Ελληνιδες ηταν διαχρονικα ευλογια για την πατριδα  την κοινωνια και την οικογενεια.


Οι πραγματικες Ελληνιδες, ειναι για ολους τους γνησιους Ελληνες το πιο σημαντικο πραγμα μετα τον Χριστο και την πατριδα. 

Για ολους εμας οι Ελληνιδες γυναικες ειναι κατι ιερο. 


Οι γυναικες ειναι πανω απο ολα παντοτε κορες, αδερφες, φιλες και μετα ειναι ερωμενες.   


Το γυναικειο σωμα αναλογα με την εμφανιση αποτελει ενα ανεκτιμητο εργο τεχνης. 

Δεν ειναι λιγες οι φορες οι οποιες στεναχωριεμαι πολυ που δεν ειμαι ενας εκ των κορυφαιων ποιητων ωστε να υμνησω καταλληλα, το γυναικειο φυλο για ολα αυτα τα οποια εχει προσφερει εδω και τοσους αιωνες στην Ελλαδσ. 

Για παρα πολλους αιωνες οι Ελληνιδες υπηρξαν τα πολυ ισχυρα θεμελια του Ελληνικου εθνους. 

Το να εχεις μια ωραια και ηθικη αδερφη κατα τις εποχες της πολυ μεγαλης ακμης ηταν ενα πολυ τεραστιο πλεονεκτημα.
Η Αγια Θεοδωρα οπως ειναι γνωστο παντρευτηκε τον αυτοκρατορα Θεοφιλο.

Οταν εγινε αυτοκρατειρα διορισε τα αδερφια της στις πιο σημαντικες θεσεις του Ελληνικου κρατους. 


Ο Αδερφος της ο Βαρδας εγινε Καισαρας ενω ο αδερφος της ο Πετρωνας διοριστηκε δομεστικος των σχολων . 

Εντουτοις ο Πετρωνας αποδειχτηκε ικανος στρατηγος και προστατεψε την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια. 

Το καλοκαιρι του 863 οι σαρακηνοι επιτιθονται για πολλοστη φορα στην Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια. 

Για μια ακομη φορα διεσχισαν ενα μεγαλο μερος της Μικρας Ασιας και εφτασαν μεχρι τον Ευξεινο ποντο. Στο περασμα τους εκαναν τρομερες σφαγες, κλοπες, εμπρησμους, βιασμους και σκλαβωμα Ελληνιδων γυναικων για να τελουν τα θρησκευτικα εωσφορικα τους καθηκοντα τελωντας πασης φυσεως σεξουαλικη ανωμαλια.   


Οταν εμαθε τα γεγονοτα ο Ελληνας αυτοκρατορας Μιχαηλ ο γ, αμεσως εδωσε διαταγη στον θειο του και δομεστικο των σχολων στρατηγο Πετρωνα να επιτεθει εναντιον των ισμαηλιτων. 

Ο Πετρωνας αρχικα δισταζε να επιτεθει διοτι οι αραβες ειχαν για μια ακομη φορα ενα τεραστιο στρατευμα ενω οι Ελληνες ηταν οπως παντοτε λιγοι.

Αυτο ειχε ως συνεπεια αρκετες φορες να υποστουν τα Ελληνικα-ρωμαικα
στρατευματα συντριπτικες απωλειες.

Εκεινο το διαστημα ο στρατηγος Πετρωνας βρισκοταν στην Εφεσο της Μικρας Ασιας.

Τοτε επανω στην απογνωση του θα ανεβει στο ορος Λατρος και θα παει να συναντησει τον μοναχο-ασκητη Ιωαννη για να ζητησει την συμβουλη του. 
Ο μοναχος-ασκητης Ιωαννης διαβεβαιωσε τον δομεστικο Πετρωνα ωστε 
να μην εχει κανεναν απολυτως δισταγμο διοτι ο Χριστος θα ειναι διπλα στον Ελληνικο στρατο. 

Ο μοναχος Ιωαννης μεταξυ αλλων τονισε στον Πετρωνα οτι πρεπει να εχει πιστη στον σωτηρα Ιησου Χριστο και τοτε ολα θα πανε κατ ευχην.

Ο στρατηγος Πετρωνας εφυγε απο το ορος γεματος με πιστη και σιγουρια για να ετοιμασει τον Ελληνικο-ρωμαικο στρατο ωστε να πολεμησει με τους αγαρηνους.

Η μαχη δοθηκε κοντα στον ποταμο Λαλακαοντα.

Το στρατηγικο σχεδιο του Πετρωνα ηταν να κυκλωσουν απο ολες τις πλευρες τους ισμαηλιτες.

Στην Βορεια Πλευρα  ηταν οι στρατηγοι των Θεματων των Αρμενιακων, των Βουκελλαριων, της Κολωνειας, και της Παφλαγονιας
 
Στην Νοτια πλευρα ηταν οι στρατηγοι των θεματων των Ανατολικων, του Οψικιου, της Καππαδοκιας, του Χαρσιανου και της Σελευκειας.


Στα δυτικα ηταν οι στρατηγοι των θεματων της Μακεδονιας και της θρακης μαζι με τα Ελληνικα-αυτοκρατορικα ταγματα υπο την διοικηση του ιδιου του αρχιστρατηγου Πετρωνα.

Στην Ανατολικη πλευρα ο δομεστικος Πετρωνας διεταξε να καταλαβουν οι Ελληνες στρατιωτες ενα υψωμα το οποιο ηταν η μοναδικη διεξοδος των σαρακηνων.

Κατα την διαρκεια της νυχτας οι ισμαηλιτες προσπαθησαν ανεπιτυχως να καταλαβουν το υψωμα ωστε να αποφυγουν τον εγκλωβισμο.

Με την αυριο 3 Σεπτεμβριου του 863 μ.χ. οι Ελληνες-ρωμαιοι επιτεθηκαν απο ολες τις πλευρες εναντια στους σαρακηνους. 

Οταν ειδε το ποσο ασχημη ηταν η κατασταση ο αγαρηνος Ομαρ απο την Μελιτηνη, συγκεντρωσε τους αραβες για επιτεθουν ολοι μαζι απο την δυτικη πλευρα των Ελληνικων στρατευματων. 

Κατα την αποπειρα τους οι ισμαηλιτες να διασπασουν την δυτικη πλευρα και να ξεφυγουν εξοντωθηκαν σχεδον ολοκληρωτικα.

Το ανθος της αγαρηνης δυναμεως ειχε αφησει την  τελευταια τους πνοη σε αυτην την ιστορικη μαχη. 

Ο Στρατος του Χριστου με την συνδρομη του ιδιου του σωτηρα Ιησου ειχε κερδισει για μια ακομη φορα τον στρατο του εωσφορου. 

 Ενας μεγαλος Ελληνας ιστορικος μας αναφερει οτι οι σαρακηνοι ηταν 40000 σε εκεινη την μαχη. 


Οπως ειδατε ο Χριστιανισμος και η πιστη στον Χριστο ειχε κυριαρχο ρολο σε ολες τις εκφανσεις ζωης της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Επισης ο Στρατηγος Πετρωνας ειναι ενας απο τους μεγαλους Ελληνες οι οποιοι ειχαν πολλα θετικα αλλα και πολλα αρνητικα στον χαρακτηρα τους.

Αυτο γινοταν απο τα αρχαια χρονια και με αλλους μεγαλους
 Ελληνες ηγετες, οπως ο Θεμιστοκλης, ο Θεοδοσιος ο α, ο Κωνσταντινος ο ε,  ο Βασιλειος ο α και πολλοι αλλοι.




Ο Στρατηγος Πετρωνας ηταν ενας ανθρωπος ο οποιος εκανε αδικιες και καταχρησεις.


Ομως ειναι ο ιδιος ανθρωπος ο οποιος πολεμουσε με το σπαθι στο χερι στα πεδια των μαχων για να προστατευει την Ελλαδα απο τους Ισμαηλιτες και ολους τους υπολοιπους εχθρους.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ 
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η Β ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.


Η ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 

Ειναι ιστορικο γεγονος οτι αμεσως μετα την ληξη της πιο θανατηφορας 
εμφυλιας διαμαχης ολων των εποχων  της εικονομαχιας ξεκινησε αμεσως η ανακαμψη σε ολα τα επιπεδα για την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.

Το σημαντικοτερο ολων ειναι ότι οι Ελληνες ολους εκεινους τους αιωνες μεχρι και σημερα βρισκοταν σε απολυτως νομιμη αμυνα.
Οι προγονοι μας πολεμουσαν μονον σε αμυντικούς πολεμους. 
Επισης επειδή οι εχθροι δεν σταματουσαν ποτε τους πολεμους ολους εκεινους τους αιωνες. 



Για αυτό κάθε χρονο εισεβαλαν στην Ελλαδα, και προκαλουσαν τρομερες καταστροφες. 
Δεν ηταν λιγες οι φορες που εφταναν εξω από την Κωνσταντινουπολη, ειτε πλησιαζαν αρκετα κοντα στην Ελληνικη (ρωμαικη)πρωτευουσα.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ
ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ.

Για αυτόν τον λογο επετρεψε για πρωτη και μοναδικη φορα σε ολο τον κοσμο ο τριαδικος θεος, να διακοψουν την λειτουργια του, το μνημοσυνο του, μεσα στον κορυφαιο ναο του Χριστιανισμου, την Αγια Σοφια, και να ψαλλουν τον Ελληνα Βασιλια Νικηφορο, ως αργαλεο θανατο των Σαρακηνών.

Ακομη και τοσο γεναιος πολεμιστης που ηταν ο Νικηφόρος ο β,τοσο μεγαλος στρατηγος, που ηταν αυτοκρατορας στην κορυφαια αυτοκρατορια του κοσμου, μπροστα στον θεο, δεν ηταν παρα ενας απλος ανθρωπος, μεχρι εκεινη την στιγμη, καθως δεν ειχε γινει ακομη αγιος. 

Εν τουτοις οι καταστροφες των αραβων, ηταν τοσες πολλες επι πολλους αιωνες εις βαρος των αθωων Ελλήνων.Τα μαρτυρια των Ελλήνων δεν ειχαν τελος ολους εκεινους τους αιωνες, από τους αγαρηνους, με σφαγες, κλοπες, εμπρησμούς, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων. 
Για αυτό επετρεψε ο θεος να διακοπτουν την δοξολογια του μεσα στην Αγια Σοφια, και να δοξολογουν τον Νικηφορο τον β Φωκα.
Ο αγιος Νικηφόρος είναι ο μοναδικος βασιλιας στον οποιο εγινε η υψιστη τιμη να διακοπτουν το μνημοσυνο του θεου μεσα στην αγια Σοφια τον κορυφαιο ναο της οικουμενης και να ψαλλουν εκεινον ως Αργαλεο θανατο των σαρακηνων, εγινε αντικειμοενο υβρεων-βιαιοτήτων εξαιτιας των εβραιων. 
Ουδέποτε στα παγκοσμια χρονικα  εγινε μια τετοια τιμη σε οποιοδήποτε άλλο βασιλια ουτε καν στον κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων τον Ιερο Βασιλειο τον β.

Ουτε στον κορυφαιο αυτοκρατορα ολων των εποχων τον ιερο Βασιλειο τον β τον βουλγαροκτονο δεν εγινε τετοια τιμη, ουτε σε κανεναν άλλο Ελληνα αυτοκρατορα, να τους ψαλλουν μεσα στην κορυφαια εκκλησια του κοσμου, διακοπτωντας το μνημοσυνο του Σωτηρα Ιησου Χριστου. Αυτό ηταν ξεκάθαρα ένα δειγμα, ότι ο Νiκηφορος θα γινοταν Αγιος.

Ο ιδιος ο ιησους Χριστος ,επιτρεπει την νομιμη αμυνα, διαφορετικα δεν θα επετρεπε, στους Ελλήνες να αμυνονται επι τοσους αιωνες και να εχουμε αυτοκτρατορια.


Ο ιδιος ο ιησους Χριστος ,επιτρεπει την νομιμη αμυνα, διαφορετικα δεν θα επετρεπε, στους Ελλήνες να αμυνονται επι τοσους αιωνες και να εχουμε αυτοκτρατορια.


Αλλο ενα σημαντικοτατο παραδειγμα ειναι ο Ελληνας βασιλιας απο την Καππαδοκια ο Ηρακλειος, ο οποιος πρωτου να ξεκινησει το θρυλικο επος του εναντια στους περσες, πηγε και παντρευτηκε την εξ αιματος ανηψια του την Μαρτινα. 


Η Μαρτινα ηταν κορη της αδερφης του και ο λαος μαζι με τον αγιο   πατριαρχη Σεργιο αντεδρασαν σε αυτον τον γαμο.


Αυτο τον γαμο τον εκανε διοτι η πρωτη του γυναικα η Ευδοκια πεθανε πολυ προωρα απο επιληψια.

Εντουτοις ο Χριστος αξιωσε αυτον τον υπεροχο Ελληνα να ξεπερασει σε επιτευγματα τον μεγα Αλεξανδρο και να κρατησει δια παντος ζωντανο το Ελληνικο εθνος.

Ο βασιλιας Ηράκλειος ξεπερασε σε αρκετους τομεις τον M. Αλεξανδρο και κρατησε ζωντανη την Ελλαδα στην πιο κρισιμη ιστορικη καμπη ολων των εποχων.

Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους περσες.

Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 


Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 


Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 


Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 


Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια. 



Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο. Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 



Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας. 



Ακομη και ο Αλεξανδρος με παρα πολύ εμπειρους και με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
 Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας

Δυστυχως ο Ιδιος ανθρωπος παντρευτηκε την εξ αιματος ανηψια του την Μαρτινα με την οποια εκανε πολλα παιδια. Ποιος ο ανθρωπος που ξεπερασε σε ποσους τομεις και επιτεύγματα τον Μεγα Αλεξανδρο. ​


Η αρχαια περσικη αυτοκρατορια των αχαιμενιδων ειχε αναστηθεί από την δυναστεια των Σασσανιδών. 


Η περσια βρισκοταν ξανα στο απογειο της δυναμης της, ισαξια ισως και ανωτερη από την περσικη αυτοκρατορια των Αχαιμενιδων.
Ολα αυτα την ωρα που καθοταν ενας Ελληνας στον Αυτοκρατορικο θρονο της Κωνσταντινουπόλεως.



ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας πανω από όλα, ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους Περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα.

Ο θριαμβος των Ελλήνων ήταν ολοκληρωτικος. 



Δεκατέσσερα χρονια πριν, δηλαδή το 614 μ.Χ., το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος, δεν είχε βρεθει μονον κατακτημενο κατά το ημισυ από τους Περσες, αλλα ήταν για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα, εξαιτιας των αλλοδαπών αυτοκρατορων, τελειως χρεωκοπημενο.


Ηταν η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες Περσες το τελεσιγραφο στους προγονους μας, ότι ή θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο.

Τελικα ο υπεροπτης εωσφοριστης Χοσροης ο οποιος αποκαλουσε τον Ηρακλειο, δουλο του, εχασε την ζωη του, και ο γιος του εκανε κηδεμονα-δουλο του το παιδι στον Ελληνα αυτοκρατορα Ηρακλειο. 
Αυτο ειναι το απολυτο απογειο της Ορθοδοξιας και του Ελληνισμου. 
Ο Χριστος και η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ειχαν κερδισει κατα κρατος τον εωσφορο και την αυτοκρατορια του. 
ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ 
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ.


Η Περσικη εωσφορικη, αυτοκρατορια, προσπαθουσε, παρα πολλους αιωνες να αφανισει δια παντως τον Ελληνισμο. 


Τελικα εξαιτιας της γενναιοτητας, του ηθους, της πιστης, των χρηστων ηθων, και της βοηθειας του Ιησου Χριστου, οι προγονοι μας κατεβαλαν δια παντως τον προαιωνιο εχθρο του Ελληνικου εθνους. 

Ακομη να μην ξεχνατε τον επισκοπο Πλωμαριου του 1913 μ.χ. , ο οποιος εγραψε σε βιβλιο του, οτι ο χριστιανος ειναι υποχρεωμενος να εξαντλησει ολα τα μεσα για να αποφυγει τον φονο. 

Εαν ομως ειναι σε νομιμη αμυνα και δεν εχει αλλη επιλογη απο το να προστατεψει την ζωη του εχει δικαιωμα να σκοτωσει. 


Η ΑΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.

Ο στρατηγος Πετρωνας υποστηριξε την αδερφη του την αγια βασιλισσα Θεοδωρα ωστε να επιτυχει την αναστηλωση των ιερων εικονων,

Αυτο το εκανε ο ποετρωνας διοτι ηταν ορθοδοξος Χριστιανος.

Δυο φορες εγινε στην παγκοσμια ιστορια η αναστηλωση των ιερων εικονων και τις δυο φορες την αναστηλωση την εκαναν δυο κορες του Ιησου Χριστου και της παναγιας.

Δυο πολυ ηθικες γυναικες κρατησαν ορθια την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια. Αυτες ηταν η Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη και η αυτοκρατειρα Θεοδωρα.


Για αυτο διαχρονικα θα πρεπει αναλογα με την ηθικη, την παιδεια και τις ικανοτητες τους, ολες οι γνησιες Ελληνιδες να εχουν πολυ σημαντικους ρολους ενιοτε και θεσεις.
Στην συγχρονη εποχη θα πρεπει να δινονται αρμοδιοτητες-θεσεις στις γυναικες. 


Ολα αυτα με την προυποθεση οτι ειναι πολυ ηθικες, αυστηροτατα 
μονογαμικες, ντυνονται χριστιανικα και εχουν την απαραιτητη –
παιδεια-ικανοτητες.

Οι περιπτωσεις και τα επιτευγματα της Ειρηνης, της Θεοδωρας εφεραν το γυναικειο φυλο στο απογειο του.

Τοσοι γεναιοι και εξυπνοι ανδρες υπηρχαν στην Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ομως δεν επετυχαν να αποκαταστησουν της ιερες εικονες. 

Αυτο που εκαναν οι δυο αυτοκρατειρες δεν ηταν σε καθολου τυχαιο, διοτι μας δειχνει το ποσο ηθικες και το ποσο θεοσεβουμενες ηταν τοτε ολες οι γνησιες Ελληνιδες.

Δεν ηταν απο συμπτωση η Ελλαδα στην κορυφη του κοσμου, καθως τα θεμελια του Ελληνικου εθνους τα οποια ειναι οι ηθικες γυναικες και οι γυναικες με παιδεια ηταν η συντριπτικη πλειοψηφια.

Ακομη μεταξυ αλλων οι ενεργειες των δυο γυναικων μας δειχνουν το τεραστιο ηθικο-χριστιανικο και πολιτιστικο υποβαθρο και οτι οι ανθρωποι οι οποιοι υπεπεσαν σε σφαλματα η αμαρτηματα ηταν σε θεση να κανουν παρα πολυ σημαντικα πραγματα.  


Πολυ σημαντικο ειναι οτι μεσα απο την χριστιανικη ηθικη αυτες οι γυναικες βιωνουν πιο εντονα τα θρησκευτικα συναισθηματα απο τους ανδρες, με αποτελεσμα να ειναι σε θεση να δωσουν τελος στον πιο θανατηφορο εμφυλιο ολων των εποχων για το Ελληνικο εθνος.   

Οι περισσοτερες Ελληνιδες γυναικες εκεινη την εποχη ηταν εικονοφιλες.


Αυτο ειναι ενα ακομη ενδεικτικο στοιχειο.
Σε αυτο τον πιο σημαντικο ρολο επαιξε η πιστη, η μονογαμια εφ ορου ζωης ο κατα φυσιν ερωτας, των γυναικων αυτων.

Κοινα χαρακτηριστηκα και των δυο γυναικων ηταν η ισχυρη πιστη στον Χριστο, η μοναγαμια και η ηθικη.

Η αυτοκρατειρα Ειρνηνη και η Θεοδωρα αναστηλωσαν της ιερες εικονες του Χριστου και των αγιων. 

Η θεοδωρα και η Ειρηνη ειχαν κατι ακομη κοινο καθως ηταν οι πιο δυναμικες γυναικες του μεσαιωνα. 

ΘΕΟΔΩΡΑ.
Ειναι απολ

υτως σιγουρο οτι η Θεοδωρα ειχε ως προτυπο της την Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη. (1) 


Αλλωστε η Ειρηνη εφυγε απο την ζωη το 802 μ.χ., και η Θεοδωρα το 843  μ.χ., εκανε την δευτερη και οριστικη αποκατασταση των ιερων εικονων.


Ειναι δεδομενο οτι  η επιρροη και τα επιτευγματα της Ειρηνης ηταν ακομη παρα πολυ εντονα. 

Η Θεοδωρα ως θαυμαστρια της Ειρηνης, επικυρωσε τα πρακτικα απο την ζ οικουμενικη συνοδο την οποια ειχε συκγαλεσει η Ελληνιδα Ειρηνη και αποκατεστησε για δευτερη φορα στην ιστορια της ιερες εικονες. (1)    
Η αυτοκρατειρα Θεοδωρα ηταν μια πολυ ηθικη και θεσεβουμενη γυναικα.


Διοτι ο συζυγος της ο αυτοκρατορας Θεοφιλος απαγορευσε την λατρεια των ιερων εικονων, εκεινη πηγαινε μαζι με της πεντε κορες τους στην μητερα της την Θεοκτιστη και εκει προσκυνουσε κρυφα απο τον Θεοφιλο της ιερες εικονες. (2)

Η Ελληνιδα Θεοδωρα ειναι εκεινη η οποια εγινε η αιτια για να ξεκινησει η β φαση ακμης της Ελληνικης-ρωμαικης-αυτοκρατοριας. 

Η αυτοκρατειρα Θεοδωρα ανοιξε τον δρομο για να ερθει ο μεγας Φωτιος στον πατριαρχικο θρονο και εν συνεχεια υπο την ιερη καθοδηγηση του Φωτιου, οι Κυρριλλος και Μεθοδιος πηγαινουν στην Σερβια για να εκχριστιανισουν τους Σερβους.

Ο μεγας πατριαρχης ειναι ισως ο πρωτος ο οποιος ειδε οτι εκτος απο τους Σερβους οτι επρεπε να γινουν Χρριστιανοι και οι ρωσοι ωστε να μειωθουν με αυτον τον τροπο οι πολλοι εξωτερικοι εχθροι της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.


Μεταξυ πολλων αλλων αγια Θεοδωρα εγινε η αιτια να ιδρυθει 

η ανωτατη  

πανεπιστημιακη φιλοσοφικη σχολη των Μαγγανων. 



Εκει διδασκοταν το μαθημα της φιλοσοφιας, ακριβως με τον ιδιο τροπο που διαδασκοταν στην αρχαια Ελλαδα, οπου οι σπουδαστες των πανεπιστημιακών σχολων Κωνσταντινουπόλεως διδασκοταν μουσικη, γεωμετρια, αστρονομια, φιλοσοφια, φιλολογια. 


Ξακουστη εμεινε η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της Μαγναυρας στην βασιλευουσα με πρυτάνη-καθηγητη μια  πολύ μεγαλη μορφη της μεσαιωνικης Ελληνικης φιλοσοφιας τον Λεοντα τον μαθηματικο. 

Αν και ο Λεων ηταν ανηψιος του εικονομαχου λογιου και πατριαρχη του Ιωαννη του γραμματικου, ο Βαρδας εκτιμωντας την τεραστια μορφωση του τον διορισε πρυτανη της φιλοσοφικης σχολης.  

O Λεων ο μαθηματικος ειχε λιγο πριν καθαιρεθει απο αρχιεπισκοπος Θεσσαλονικης. 

Αυτος ομως δεν εμποδισε τον καισαρα Βαρδα να τον κανει πρυτανη της ανωτατης φιλοσοφικης σχολης.

Αυτο μας δειχνει το πολυ υψηλο επιπεδο των Ελληνων της εποχης εκεινης και οτι πανω απο ολα εβαζαν τον Χριστιανισμο και την Ελλαδα.

Ο πρύτανης Λεων ο μαθηματικος ηταν γεωμέτρης, αστρονόμος, φιλόσοφος. 
Ο Λεων προετοιμασε για να εκδωθουν εκ νεου τα εργα του Αρχιμηδη , του Ευκλειδη, του Απολλωνιου του Πυργαιου, του Πτολεμαιου. 
Τα Εργα αυτά βρίσκονται αυτην την στιγμη στο πανεπιστημιο της Οξφόρδης. 
Ο Ιδιος εγραψε της προσωπικες του παρατηρήσεις ,επανω στους Ευκλειδη και Αρχιμηδη. 
Ο Λεων, είναι ο πρωτος που εισηγαγε τα γραμματα στην Αλγεβρα, ενώ κατοπιν εντολης του ΜΙχαηλ του γ ,εφτιαξε τον πρωτο οπτικο τηλεγραφο, ο οποιος τοποθετηθηκε στην Ταρσο της Κιλικιας. 
Ο Λεων ειχε παει για πολλα χρονια σε μοναστηρι στην Ανδρο , οπου βρηκε και μελετησε , επι πολλα ετη σπανια βιβλια των Αρχαιων Ελλήνων Φιλοσοφων. 

Να μην ξεχναμε οτι στην Ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της Μαγναυρας διδακε ο μεγας πατριαρχης και λογιος ο Φωτιος.

Η αγια Θεοδωρα ειχε κατι κοινο με ολες τις υπολοιπες Ελληνιδες γυναικες εκεινων των αιωνων διοτι εκκλησιαζοταν συνεχεια και εν συνεχεια εγινε μοναχη.

Η ορθοδοξη εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για της γνησιες Ελληνιδες και τους Ελληνες. Ακομη πηγαιναν σε εσπερινούς ,αγρυπνιες κλπ.

Ολους εκεινους τους αιωνες , κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμος στα πεδια των μαχων, οι Ελληνιδες εκαναν παντοτε φιλανθρωπιες.


Πηγαιναν συνεχεια σε νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτος συγγενή. Εκει τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη. 



Για τους ιδιους λογους, πηγαιναν στα φτωχοκομεία, εκαναν παρεα στους φτωχους και τους εδιναν ελεημοσυνη. 


Επισης πηγαιναν σε κρατουμενους.


Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων, στρατιωτών του μεσαιωνα.

Για αυτό τοτε είμασταν παγκοσμια αυτοκρατορια. 




Αντιθετα στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας ,σβηνουμε αργα και σταθερα. 



Διαχρονικα οι κορες Χριστου, είναι ευλογια για την Ελλαδα, είναι ευλογια για την κοινωνια. 


Στον αντιποδα οι πορνες του εωσφορου, με την μοδα, με τις σεξουλικες ανωμαλιες είναι    σκλαβια, μνημονια, απωλεια της εθνικης κυριαρχιας, αυτοκτονιες, ορφανα παιδια, ανεργοι, αστεγοι, καθως είναι αιτια για κάθε είδους αδικια και καταστροφή.



 Οι γυναικες οι ηθικες, και όχι οι εξαθλιωμένες πορνες συμβολίζουν την αγία Εκκλησία και ο άνδρας τον Χριστό.

Όπως η Εκκλησία υποτάσσεται στον Χριστό, το ιδιο και η γυναίκα οφείλει να ακούει τον άνδρα και να μην τον περιφρονεί.


Όλα αυτά για να υπαρχει ταξη Θεου, και μηδεν αγαν των αρχαιων Ελλήνων φιλοσοφων, για να εχουμε ταξη, δικαιοσυνη, ειρηνη, αγαπη, λογικη, στην Ελληνικη κοινωνια, για να μπορει να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.




Βεβαίως αυτό δεν είναι καθόλου υποβιβαστικό για τη γυναίκα, διότι ο άνδρας ειναι υποχρεωμένος να την αγαπάει, να την φροντιζει, να της φερεται καλα, όπως ακριβώς ο Χριστός αγαπάει την Εκκλησία. Ακομη δεν θα πρεπει να ξεχνάμε ότι ο Χριστός θυσιάστηκε για την Εκκλησία.

Οι πραγματικες Ελληνιδες, όχι οι ραγιαδοπουλες, κερδιζουν την εκτιμηση, την φροντιδα, και την αγαπη των Ελλήνων ανδρων, μεσα από την ηθικη τους, την πραοτητα τους, και την γλυκυτητα του χαρακτήρα τους.

Μια αληθινη Ελληνιδα γυναικα δεν εκβιαζει, και δεν απαιτει. Όπως κανουν οι σαπισμένες ραγιαδοπουλες της νεας ταξης. Οι γυναικες Ελληνιδες οφειλουν να σεβονται και να υπακουν συμφωνα με τους νομους του Χριστου, τους γνησιους Ελληνες ανδρες.

Με την σειρα τους απαραιτητος ολοι οι πραγματικοι Ελληνες ανδρες, πρεπει να τις αγαπουν να τις σεβονται και να της φροντιζουν. Σε καμια των περιπτωσεων δεν οφειλουν οι Ελληνιδες γυναικες, να υπακουν, να σεβονται ανανδρους, δειλους, ραγιαδες.





 Οπως υπο­γραμμίζει ο Απόστολος Παύλος στην περικοπή της προς Εφεσίους Επιστολής που διαβάζεται κατά τη διάρκεια της ακολουθίας τού γάμου: «Οι άνδρες αγαπάτε τάς γυναίκας εαυτών, καθώς καί ο Χριστός ηγάπησε τήν εκκλησίαν» 


Οι πραγματικες Ελληνιδες χριστιανες, πρεπει παντοτε να βαδιζουν στον δρομο του Χριστου. Έναν δρομο που χαραξε η Αυγουστα Αγια Ελενη και ακολουθησαν εκατομμύρια άλλες Ελληνιδες.

Σε αυτην την εποχη της απολυτης παρακμης υπαρχουν οι εξαιρεσεις οι οποιες επιβεβαιωνουν τον κανονα. Υπαρχουν γυναικες οι οποιες δεν εχουν σαπισει απο την σεξουαλικη διαφθορα. 
Το αποτελεσμα ειναι να στεκονται με πολυ μεγαλη ηθικη, με παρα πολυ μεγαλη αξιοπρεπεια και να συμβαλλουν τα μεγιστα στην επιβιωση της πατριδος τους. Γυναικες οι οποιες με την γεναιοτητα τους εξευτελισαν πολλους απο τους δηθεν “αντρες” του δυτικου κοσμου, οι οποιοι εχουν σαπισει απο την μοδα-νεα ταξη και ειναι ανικανοι σε ολα.

Σην σημερινή εποχη υπαρχουν ακομη γυναικες ανθρωποι, γυναικες με πολυ μεγαλη αξια και τιμη. Αυτές είναι οι Συριες γυναικες οι οποιες πολεμουν με μεγαλη γενναιοτητα στην Συρια την νεα ταξη 

Ενδεικτικα και επιγραμματικα πριν κλεισω σας αναφερω τι ελεγαν σχετικα οι προγονοι μας, περι γυναικων.
Θεωρώ χαμένον, εκείνον που έχασε την ντροπή, μας αναφερει ο ύπατος, ο κορυφαιος των φιλοσόφων ολου του κοσμου ο Πλάτων. 
Όταν η γυναίκα αποβάλλει τον χιτώνα, αποβάλλει και την αιδω (Ηρόδοτος). 
Η μυαλωμένη γυναίκα ούτε τον πήχυ του χεριού της δεν αφήνει ελεύθερο για να τον βλέπουν δημόσια, αναφέρει ο Πλούταρχος. 
Με το να χάσης κάθε ίχνος εντροπής προσέλαβες όψιν πόρνης» (Παλαιά Διαθήκη – Προφ. Ιερεμίας 3,3). Και αν η γυναίκα είναι σεμνά ντυμένη τότε δεν φταίει βέβαια αν κάποιος σκανδαλιστεί μαζί της, αν όμως είναι άσεμνα ντυμένη τότε η ευθύνη της είναι τρομερή, διότι ο Χριστός μας έχυσε το αίμα του για τη σωτηρία των ψυχών. (Ιησούς Χριστός – Ματθαίος 5, 28).«Όταν φύγει η ντροπή από τον άνθρωπο γίνεται πρόξενος πολλών κακών» (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος). 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ :

 Nα ξέρετε ότι για κάθε άντρα η κεφαλή του είναι ο Χριστός και κεφαλή της γυναίκας ο άντρας της. Βέβαια ο ανδρας δεν οφείλει να κατακαλύπτεται στην κεφαλή του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του Θεού. η γυναίκα όμως είναι δόξα του άντρα. Γιατί δεν προέρχεται ο άντρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα. Και βέβαια, δε δημιουργήθηκε ο άντρας για τη γυναίκα, αλλά η γυ

Η μείνασα παρθένος φροντίζει με όλην της την ψυχήν και επιδιώκει εκείνα που αρέσουν στον Κυριον, δια να είναι αγία και καθαρά κατά το σώμα και την ψυχήν. Λέγω δε αυτό περί της παρθενικής ζωής αποκλειστικά και μόνον προς το συμφέρον σας, όχι δια να σας βάλω θηλειά στον λαιμόν και να σας τραβήξω, χωρίς να το θέλετε, στον άγαμον βίον, αλλά δια να σας δείξω και να σας οδηγήσω εις μίαν σεμνήν ζωήν και διακεκριμένην θέσιν πλησίον του Κυρίου, χωρίς βιωτικούς περισπασμούς και φροντίδας», (Προς Κορινθίους πρώτη επιστολή Κεφάλαιο 7).

Η κατασταση είναι παρα πολύ ασχημη. 
Για το Ελληνικο εθνος είναι πλεον ζητημα ζωης και θανατου, να ξαναδημιουργηθουν νεες γενιες ηθικων Ελλήνων. 
Διαφορετικα δεν υπαρχει καμια ελπιδα σωτηριας και επιβιώσεως. 
Οι σαπισμένες από την σεξουαλικη διαφθορα ραγιαδοπουλες ως πορνες μητερες,
είναι αδυνατον να δημιουργησουν τους ηθικους Ελληνες του αυριο. Αυτό το γνωριζουν οι παντες, ολοι οσοι δεν εχουν σαπισει ηθικα.
Βρισκόμαστε στην χειροτερη ιστορικη στιγμη, από καταβολης του Ελληνικου εθνους. Για την επιβίωση του εθνους , είναι απαραιτητη η δημιουργια ηθικων αρχων. Ειδικα για της επομενες γενιες. 
Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο “μυστικο ” επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. 
Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.
Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 
Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.

Οι μοναδικες λυσεις για την εθνικη μας επιβιωση κατα γενικη ομολογια ειναι μονον αυτες οι οποιες σας προτεινει η στηλη ισχυς δια της γνωσεως.

Ορθοδοξια, χρηστα ηθη, ιστορικη γνωση, μουσικα σχολεια, αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, αλλαγη πολιτευματος και δια παντος καταργηση των κομματων. 
Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες γυναικες, 
συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. 

Ολα τα προαναφερομενα θα μας οδηγησουν στην εθνικη επιβιωση.

Η αγια Θεοδωρα εφυγε απο την ζωη στις 11 Φεβρουαριου του 867 μ.χ.

Αυτη ειναι η ημερα κατα την οποια τιμαμε την μνημη της Αγιας δια την αποκατασταση των ιερων εικονων, τα θαυματα της και τον χριστιανικο βιο της. 

Κατα την ανοικομιδη το ιερο λειψανο της αγιας βρεθηκε αθικτο, ευωδιαζε μυρο. Εκτοτε η αγια Θεοδωρα εκανε αρκετα θαυματα.
























Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.






loading...

2 thoughts on “ΠΕΤΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ

  1. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡ ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

  2. AΦΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ
    ΜΙΛΑΣ ΨΩΡΟΓΥΦΤΕ ΜΠΑΤΙΡΟΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ;

Comments are closed.