Ανθυγιεινός συνδικαλισμός

Όσο ο υγιής συνδικαλισμός είναι απολύτως απαραίτητος σε μια κοινωνία, τόσο επιβλαβής είναι ο άρρωστος συνδικαλισμός, που λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων προκλήσεων από συνδικαλιστικούς φορείς του δημόσιου τομέα.
Η πρώτη αφορά την περίπτωση της ΑΔΕΔΥ, της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αντιδρά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Χωρίς πειστικά επιχειρήματα που θα προβληματίσουν έστω και ελάχιστα έναν μη δημόσιο υπάλληλο, αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο, χωρίς αιτία, κατά της αξιολόγησης, μιας διαδικασίας που φιλοδοξεί να ανακατανείμει το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών, με βάση το γνωστικό αντικείμενο και τις δεξιότητες. Δεν είναι βέβαιο ότι το Δημόσιο μετά την αξιολόγηση θα γίνει πολύ καλύτερο από ό,τι σήμερα, αλλά είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες και την οποία (διαδικασία) δεν φοβάται κανείς εργαζόμενος, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.
Η δεύτερη περίπτωση εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία και αφορά την κόντρα των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ με το υπουργείο Μεταφορών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όσοι σήμερα χρειαστεί να μετακινηθείτε από τις 12:00 έως τις 15:00 με μετρό, τρένο και τραμ, θα πρέπει να αναζητήσετε άλλο μέσο, γιατί οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν κηρύξει στάση εργασίας, για να προασπίσουν τα δικαιώματα των… επιβατών, οι οποίοι, κατά τους συνδικαλιστές, ταλαιπωρούνται βάναυσα από τη διαδικασία μετάβασης από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο!
Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές, δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑμεΑ, άνεργοι κ.ά.), δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων, δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος, δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια.
Όλα τα παραπάνω «αιτήματα» αποσκοπούν να καλύψουν το βασικό αίτημα, που δεν είναι άλλο από «τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες των ηλεκτρονικών εισιτηρίων»!
Σε μια δοκιμαζόμενη χώρα την τελευταία επταετία από τα μνημόνια, με την ανεργία να είναι πάνω από 21%, μια συντεχνία εργαζομένων του Δημοσίου απαιτεί από την υπόλοιπη κοινωνία ανθυγιεινό επίδομα για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λες και τα εισιτήρια θα εκδίδονται μέσα από ορυχεία ή δίπλα σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. 

Του Πάνου Φ. Κακούρη
[email protected]

loading...