Γιατί ο Φαραώ Τουταγχαμών μουμιοποιήθηκε με το πέος σε ορθή γωνία

O Toυταγχαμών μουμιοποιήθηκε με ασυνήθιστο τρόπο και το πέος του βρέθηκε σε ορθή γωνία 90 μοιρών, σύμφωνα με νέα έρευνα αρχαιολόγων, όπως αναφέρει η Huffingtonpost. Η αιγυπτιολόγος Salima Ikram, καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καίρου, ότι η στάση αυτή σήμαινε συμβολικά ότι ο Φαραώ ήθελε να εμποδίσει «μια θρησκευτική επανάσταση». Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα, το πέος του Φαραώ συμβολίζει τις δυνάμεις αναζωογόνησης του Οσιρις και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να χαλάσει τα σχέδια του φαραώ Ακενατόν ο οποίος επιδίωξε να εγκαθιδρύσει μια μονοθεϊστική θρησκεία. Η ανάλυση αυτή περιλαμβάνεται σε άρθρο της αρχαιολόγου στο περιοδικό Etudes et Travaux.
Το μουμιοποιημένο πέος του Τουταγχαμόν αποκολλήθηκε από το σώμα του μετά την ανακάλυψη του Φαραώ και το γεγονός εντείνει τη θεωρία της σύλλησης και κλοπής.
Σύμφωνα με την Salima Ikram πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός: «Σύμφωνα με όσα είναι σήμερα γνωστά, καμμία άλλη μούμια δεν βρέθηκε με ανυψωμένο πέος» έγραψε στο LiveScience.
Aς σημειωθεί ότι ο Φαράω Τουταγχαμόν πέθανε σε ηλικία 18 ετών.Η φωτογραφία είναι από αντίστοιχο άρθρο της Europe1:

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 2. ΄Οταν πέθανε ήταν 18 χρονών. Νεότατος. Οι άλλοι όλοι οι Φαραώ πεθαναν γέροι για εκείνη την εποχή. Πού να τους σηκωθεί και μάλιστα σε ορθή γωνία; Λιωμένο σαπούνι τους είχε γίνει πλέον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]